Ege Postası
Geri

Aşıklar söyledi Gültepeliler coştu

Konak Belediyesi geleneksel Aşıklar Bayramı’nın 5’incisi Gültepe Toros Pazaryeri’nde gerçekleşti. Ozanlar türkülerini bu kez Gültepeliler için söyledi.
Aşıklar söyledi Gültepeliler coştu
Haberler / Yerel Yönetimler
29 Haziran 2013 Cumartesi 13:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Aşıklar Bayramı etkinliğine her sene olduğu gibi bu sene de yoğun ilgi vardı. 17 ozanın bir araya geldiği bayram, şenlik havası yarattı. Ozanlar Aşık Mahsuni Şerif’i de unutmadı. Şerif’in dillerden düşmeyen türküleri büyük alkış topladı. Alanı dolduran Gültepeliler, türkülere eşlik etti.
Usta aşıklardan İzmir Halk Aşıkları Derneği Başkanı Aşık Celal hoca ve Aşık Ali Rıza Ezgi türkülerle atışmalar yaparak Gültepelileri coşturdu. Dernek Başkanı Celal hoca “Konak Belediyesi ile 5 yıldır bu etkinliği sürdürmekteyiz. Geleneksel hale gelen Aşıklar Bayramı etkinliğimizde Konak Belediyesi’nin katkısı çok büyük. Sevgili Başkanımız Dr. Hakan Tartan’a aşıklar adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Aşıklar bizim geleceğe dünden en önemli köprümüz diyen Konak belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan “Türküler bizim doğamız, sevgimiz, dostluğumuz, umudumuz. Türküler kısacası yaşamımız onun için bugün aşıklar bayramında ben biliyorum ki bizim geleneksel sanatlarımız arasında biraz unutulmaya yüz tutsa da çok önemli yer işgal eden işleri bir arada gerçekleştiriyoruz. Bugün türkülerimiz, aşıklarımız çok güzel sözcükleri dile getirecekler. Hepinizin duymak istedikleri şeyleri türkülerle atışmalarla zaman zaman kendilerine özgü üslupla dile getirecekler. Hepsine çok teşekkür ediyorum” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası