Ege Postası
Geri

#Atamizmirde

İzmir Konak Belediyesi Büyük Önder Atatürk’ü, Türkiye’de ilk kez gerçekleşecek bir uygulama ile anmaya hazırlanıyor. 9 Kasım’da İzmir Körfezi’nde gerçekleşecek etkinlik ile Atatürk, 15 metre yüksekliğindeki hareketli bir su perdesiyle projeksiyona yansıtılacak. Körfezi geçerek Gündoğdu Meydanı’na gelecek su perdesi projeksiyon, burada Boğaziçi Caz Korosu, Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar Konseri ve Atatürk sevdalıları tarafından karşılanacak.
#Atamizmirde
Haberler / Yerel Yönetimler
8 Kasım 2013 Cuma 11:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - İzmir, Atatürk’ü yeni nesil teknolojiler ile anmaya hazırlanıyor. Konak Belediyesi’nin gerçekleştireceği Atatürk’ü Anma ve Atatürk’e Bağlılık etkinliği 9 Kasım akşamı İzmir Körfezi’nde ve Kordon Gündoğdu Meydanı’nda gerçekleşecek. 

 Yirmi iki metrelik tekne üzerine yerleştirilecek yirmi bin ansilümen projeksiyon makinesiyle oluşturacak hareketli su perdesinde, at üzerinde Atatürk canlandırması yapılacak. 15 metre yüksekliğe ulaşacak Atatürk görseli, akşam 19.30’dan itibaren İzmir Körfezi’nin Üçkuyular, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı, Konak, ve Kordon kıyı şeridinden izlenebilecek. Atatürk teknesine denizden yelkenciler karadan ise Volkswagen Kulüp ve Chopper Kulüp üyeleri ile Bisikletçiler eşlik edecek. Saat 21’de Kordon Gündoğdu Meydanı’na ulaşacak Atatürk’ü burada Boğaziçi Caz Korosu’nun Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar Konseri karşılayacak. 45 kişilik koro Atatürk’ün sevdiği türkü ve şarkıları seslendirecek. Vardar Ovası, Mayadağdan Kalkan Kazlar,Yanık Ömer bu kez yeni Türkiye’yi temsil eden gençlerimiz tarafından söylenecek.Etkinliğe katılan İzmirliler ayrıca kurulacak prestagram noktalarında Atatürk ve kendilerini bir araya getiren fotoğraflar ve mesajlar ile bir başka yeni teknoloji ile tanışacak ve etkinliğe ilişkin görüntülerini sosyal medyada anında paylaşacak. Gündoğdu Meydanı’na kurulacak Social Wall ekranı ile de yine sosyal medyada paylaştıkları Atatürk’e ilişkin özlem ve düşüncelerini digital ekrandan izleyebilecek.

Etkinliğin sosyal medya ayağı, Atamizmirde hashtag’i üzerinden bugünden itibaren takip edilebilir.

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, 9 Kasım Akşam 9 etkinliğine ilişkin olarak şöyle dedi. “ Biz, bu ülkeyi kuran lidere olan sevgi ve saygımızı göstermek isteyen insanlarız. 10 Kasım’ı bir yas ve özlem günü olmasının yanısıra bir saygı ve bağlılık günü olarak da kabul ediyoruz. İzmir’in Atatürk sevgisini göstermek istiyoruz. Bunu yaparken aynı duyguyu, aynı özlemi paylaştığımız ama aynı mekanda, aynı kentte olamayan Atatürk sevdalılarına da teknolojinin yardımıyla ulaşmak istiyoruz. “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacak fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacak” diyen Atatürk’ümüzü modern çağın teknoloji enstrümanları ile anacağız. Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebed payidar kalması için gönüllerimizi buluşturacağız” dedi.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası