Ege Postası
Geri

Bornova’da Belediyesi’nden ‘engelsiz’ hizmet

Bornova Belediyesi’nin Işıkkent Spor Tesisleri’nde verdiği yüzme kursları engelli çocuklar için ışık oldu. Üç yıldır devam eden sosyal sorumluluk projesi kapsamında ücretsiz eğitim alan çocuklar ve aileleri bambaşka dünyaların kapılarını açtı. Onlar, yüzme öğrenmenin de ötesine geçti, Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’dan takım kurulmasını istedi
Bornova’da Belediyesi’nden ‘engelsiz’ hizmet
Haberler / Yerel Yönetimler
8 Kasım 2013 Cuma 10:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Bornova Belediyesi, 3 yıldır sürdürdüğü sosyal sorumluluk projesi ile engelliler ve maddi durumu yetersiz olan ailelerin çocuklarına ücretsiz yüzme kursu veriyor. Işıkkent Spor Tesisleri’ndeki açık ve kapalı havuzlarda verilen eğitimlerden şu anda bedensel, zihinsel ve otistik gibi engel ya da sağlık sorunu yaşayan 6 – 15 yaş arası 87 çocuk yararlanıyor. Ayrıca 16 yaş üzeri yetişkin engelliler de bu sosyal sorumluluk projesinin içerisinde yer alıyor. Haftada 1 saat kurs alan çocuklar, servisle evlerinden alınıp, aynı şekilde evlerine bırakılıyor. 12 grup olarak verilen eğitimler birebir antrenör eşliğinde gerçekleşiyor. 3 ay olarak planlanan eğitim süresi yoğunluğa göre arttırılıyor. Dezavantajlı çocukların bu imkandan periyodik aralıklarla devamlı olarak yararlanması sağlanıyor.
Çocuklar da, aileleri de mutlu
Eğitimler sırasında aralarında işitme ve görme engelliler ile epilepsi hastası ya da down sendromluların da bulunduğu çocuklar ile antrenörleri arasında duygusal bir bağ kuruluyor. Onlar ve aileleri havuz ortamını ‘Farkındalıklarının farkında olmadıkları ve tüm engellerin kalktığı yer’ olarak görüyor.
Bornova Belediyesi’nin ücretsiz yüzme kursundan yararlanmak isteyen çocukların dermotolojik ve fizyolojik ya da engelli raporu olması gerekiyor. Aileler, bu raporlar ve iki fotoğraf ile birlikte Bornova Belediye Başkanlığı Yazı İşleri Müdürlüğü’ne başvuru yapıyor.

‘‘Her yere ve herkese eşit hizmet’’
Amaçlarını Bornova’nın her noktasına eşit hizmet götürmek olduğunu söyleyen Bornova Belediye Başkanı Pror. Dr. Kamil Okyay Sındır, sosyal belediyecilik adına engelli çocukların da her türlü sosyal imkandan yararlanması gerektiğini söyledi. Sporun insan sağlığı için çok önemli olduğunu hatırlatan Başkan Sındır, ‘‘Yüzme kursları bir anlamda terapi işlevi de görüyor. Böylece sadece çocuklara değil ailelerine de katkı sağlamış, onları rahatlatmış oluyoruz. Onlar ve aileleri burada çok mutlu oluyorlar. Öyle ki; engelli çocuklarımızın çeşitli branşlarda takım oluşturulması talebi var. Sadece bu istek bile amacımıza ulaştığımızın bir göstergesi’’ diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası