Ege Postası
Geri

Kırılgan kemikler kırılmaz yürekler

Türkiye’nin ilk ve tek Cam Kemik Hastalığı Derneği kısa süre önce İzmir’de kuruldu. Hasta ailelerinin kurduğu derneğin 84 üyesi bulunuyor.
Kırılgan kemikler  kırılmaz yürekler
Haberler / Yerel Yönetimler
7 Kasım 2013 Perşembe 11:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-Tedavisi bulunmayan hastalığa karşı duyarlılığı ve bilinçlendirmeyi artırmak amacıyla dernek kurduklarını dile getiren Yasemin Güreşçi, hastalığın tedavisi olmadığını ancak Ege Üniversitesi Endokrin Kliğini’nden destek aldıklarını söyledi. Güreşçi, “Cam Kemik Hastalığı’ndan korunmak için gerekli önlemlerin alınmasını sağlamak; bu hastalık ile uğraşan hekim, hemşire, sağlık personeline ve hastalara destek olmaya çalışıyoruz. Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan da bize destek sözü verdi, kendisine minnettarız” dedi. 
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, çok az kişide rastlanan ve tedavisi tam olarak yapılamayan hastalar için elinden geleni yapacağını söyledi. Tartan, ilk olarak bilinçlenmeyi artırmak amacıyla hastalık hakkında bilgilendirici bir broşür hazırlayacaklarını söyledi. 

Cam Kemik Hastalığı Nedir'
Kemik kırılganlığının arttığı genetik  bir hastalık. Kemik kırılmaları en önemli bulgudur. Bu bulgunun yanı sıra ilerleyen kemik şekil bozuklukları, işitme kaybı ve mavi göz akı gibi bulgular eşlik ediyor. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası