Ege Postası
Geri

Konak'ta yardım krizi

Konak Belediyesi Kasım ayı 2’inci meclis oturumunda ve meclis öncesinde gerçekleştirilen CHP grup toplantısında “Yardım krizi” çıktı. Geçmiş dönemde sivil toplum örgütlerine yapılan yardımlar nedeni ile kendileri aleyhinde soruşturma açılmasını gerekçe göstererek iki derneğin çalışmalarına yardım yapılmasına karşı çıkan meclis üyeleri ile, yapılacak yardımları yerinde bularak önergenin onaylanmasını isteyen CHP’li meclis üyeleri arasında sert tartışmalar yaşandı. Gergin geçen grup toplantısının ardından meclis oturumunda da ufak çaplı krize yol açan ilgili gündem maddeleri, AK Parti tarafından da eleştirilirken, Aralık ayının başında düzenlenmesi planlanan iki ayrı etkinlik kapsamında Türk Anneler Derneği ve Han Tiyatrosu Ünal Gürel Kültür ve Sanat Derneği’ne yapılması planlanan yardımlar da karara bağlanamadı.
Konak'ta yardım krizi
Haberler / Yerel Yönetimler
7 Kasım 2013 Perşembe 11:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Geçtiğimiz yıl Dokuz Eylül Güzel Sanatlar Fakültesi’nin düzenlediği Uluslararası Film Festivali’ne yapılan 20 bin TL değerinde maddi yardım ve yine İzmir Lokantacılar Odası’na yapılan 70 bin TL’lik yardım nedeni ile Sayıştay tarafından soruşturmaya tabi tutulan ve meclis üyelerinin savunma vermesi ile sonuçlanan yardım krizinin yankıları sürerken, yeni bir kriz de CHP grup toplantısında meydana geldi. Basına kapalı olarak gerçekleşen grup toplantısında, meclis üyelerinin büyük bir kısmı, Türk Anneler Derneği İzmir Şubesi tarafından yapılacak olan fotoğraf yarışması ve yine belediye ile Han Tiyatrosu Ünal Gürel Kültür ve Sanat Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenecek olan yarışmaya maddi yardım sağlanmasına karşı çıktı. Daha önceden yapılan maddi yardımlar nedeni ile ilgili soruşturma geçirdiklerini belirterek önergelere karşı çıkan meclis üyeleri ile söz konusu yardımların belediye yasasına ve mevzuata uygun olduğunu savunarak kabul edilmesini isteyen meclis üyeleri arasında yer yer sert tartışmalar yaşandı.

“BAŞKAN TARTAN MECLİSE GELSİN”


Grup toplantısının yapıldığı salonda gerginlik had safhaya ulaşırken, bağrışmaların yer yer dışarıya taştığı da dikkat çekti. Yardım konusunun kabul edilmesini isteyen bir grup meclis üyesi konuyla ilgili grup kararı alınmasını ve maddelerin oybirliği ile meclisten geçirilmesini istedi. Buna karşın, önergeye karşı çıkan ve Belediye Başkanı Hakan Tartan’a muhalif tavırları ile bilinen bazı meclis üyelerinin ise Başkan Hakan Tartan’a ve CHP Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu’na yönelik sert eleştirilerde bulunduğu öğrenildi. Yardım yapılmasına karşı çıkan meclis üyeleri, Belediye Başkanı Hakan Tartan’dan açıklama beklediklerini ve meclise katılmasını istediklerini kaydederek, gündem maddesine kesinlikle kabul oyu vermeyeceklerini ve grup kararı alınması takdirinde meclise katılmayacaklarını da belirtti ve gelişmelere sert tepki gösterdi.

YARDIMLAR AK PARTİ’DEN DE KABUL GÖRMEDİ

Aralık ayının ilk haftasında yapılması planlanan iki ayrı etkinlik için, yarışmalarda kazananlara ödül verilmesini öngören gündem maddeleri meclis oturumunda AK Parti tarafından eleştiri ile karşılık bulurken, AK Parti’li meclis üyesi Yalçın Kocabıyık, yakın zamanda geçirdikleri soruşturmayı da hatırlatarak kararın gerekçesini sordu. Kocabıyık, “Bu yarışmalar ilgili müdürlükçe zaten programa alınmış ve Aralık ayının ilk haftasında yapılacak. Türk Anneler Derneği bakanlık izni olan ve kamu yararına çalışan bir dernek. Burada herhangi bir sıkıntı yok. Ancak yapılacak olan yarışmalarda ödül yani, para yardımı yapılacak. Ve diğer dernekte kamu yararı yok, ancak valilik izni ile destek sunulabilir. Eğer olur da bu yarışmalarda para ödenir ve Aralık ayındaki mecliste bunun için geriye dönük bir karar almamız istenirse, biz grup olarak buna ret oyu veriyoruz ve bunu şimdiden bildiriyoruz” diye konuştu. Diğer yandan, CHP’li meclis üyelerinin konu hakkında yeterli incelemeleri yapmadığını belirterek konunun gündemde kalmasını isteyen CHP Grup Başkanvekili Mehmet Türkbay’ın önerisi oy çokluğu ile kabul edildi. Maddelerin gündemde kalması sonucunda komisyonlar tarafından yapılacak incelemelerde olumlu görüş çıkarsa, meclisin olağanüstü toplanarak karar alma yetkisi bulunuyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası