Ege Postası
Geri

Saygı, şükran ve özlemle anıyoruz

MANİSA Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 75. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Ergün, “Bir ülkenin onur ve haysiyetini koruyarak, çağdaş ve örnek bir Cumhuriyet haline getirebileceğini bütün dünyaya gösteren ve bunu tarihe altın harflerle yazdıran, devrimlerimizin önderi Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümünün 75’inci yıldönümünde saygı, şükran ve özlemle anıyoruz” dedi.
Saygı, şükran ve özlemle anıyoruz
Haberler / Yerel Yönetimler
7 Kasım 2013 Perşembe 11:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 75. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Aziz Milletimizin, Anadolu topraklarından silinmek istenildiği bir dönemde başlattığı Kurtuluş Savaşı'nı zaferle sonuçlandıran Atatürk, millet iradesine dayalı çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'ni kurarak, yepyeni bir çığır açmıştır. Anadolu topraklarından yükselen bu bağımsızlık ve özgürlük meşalesi, dünyada pek çok topluma da örnek olmuştur. Milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, verdiği şanlı mücadele ile bağımsızlığını muhafaza etme, milli birlik ve beraberliğini güçlendirme, devletini sonsuza kadar yaşatma azim ve kararlılığını tüm dünyaya göstermiştir. Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk’ün hem eseri, hem de destanıdır. Öyle bir destandır ki onun tutuşturduğu hürriyet meşalesi esir milletleri ayaklandırmış bağımsızlıklarını kazanabilmek için “Atatürk’ü kendimize örnek aldık” demişler ve bağımsızlıklarını geri almışlardır” dedi.

Fikirlerini en iyi şekilde tatbik etmeliyiz
Gazi’nin milleti ile yazmış olduğu destanın, bir milletin her türlü imkansızlık içerisinde, dahi bir liderle neler yapabileceğinin bir göstergesi olduğunu dile getiren Başkan Ergün, “Bu nedenlerle onun izinde yürüyen ve ulaştığı noktayı daha ilerilere taşıyacak bir kuvvetin varlığını damarlarındaki asil kanda hissetmekte olan Türk evladı, kendisinden beklenen başarıyı elde etmektedir ve etmeye de devam edecektir. Her 10 Kasım atmosferinin ruhumuzda oluşturduğu kaçınılmaz hüzne rağmen, taşıdığı anlam bakımından 10 Kasımlar Atatürk’ün fikirlerinin en iyi şekilde anlaşılarak tatbik edileceği günler olarak kalmalıdır. Bir ülkenin onur ve haysiyetini koruyarak, çağdaş ve örnek bir Cumhuriyet haline getirebileceğini bütün dünyaya gösteren ve bunu tarihe altın harflerle yazdıran, devrimlerimizin önderi Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümünün 75’inci yıldönümünde saygı, şükran ve özlemle anıyoruz” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası