Ege Postası
Geri

Bahçeli: 19 Mayıs’ı gururlu ama buruk ruh haliyle karşıladık

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a çıkışının 94. yıl dönümünü gururla ama bir o kadar da buruk bir ruh haliyle karşıladıklarını söyledi.Devlet Bahçeli, 19...
Bahçeli: 19 Mayıs’ı gururlu ama buruk ruh haliyle karşıladık
Haberler / Güncel
19 Mayıs 2013 Pazar 14:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a çıkışının 94. yıl dönümünü gururla ama bir o kadar da buruk bir ruh haliyle karşıladıklarını söyledi.

Devlet Bahçeli, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı. 11 Mayıs 2013 günü Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki vahşi saldırı sonucunda hayatlarını kaybeden 52 vatandaşın derin acısının, bu yılki kutlamaların canlılığını ve heyecanını gölgeleyen en önemli nedenlerin başında geldiğine işaret eden Bahçeli, “Ama ne olursa olsun, Türk milleti böylesi kirli ve kanlı provokasyonlara teslim olmayacak kadar kendinden emin ve şuurlu, hesapları boşa çıkaracak kadar da güçlü ve dirayetlidir. Üzerinde yaşadığımız son yurdumuzu kavgaya ve karanlığa mahkûm etmek isteyen ölüm makineleri ve her neviden saldırgan emeller elbette amaçlarına ulaşamayacaklar, elbette sinsi niyetlerine erişemeyeceklerdir. Türk milleti bozguncuların, sicili bozuk gafillerin ve insanlığını canilik pazarında bozdurmuş olan bedbahtların fazlasıyla farkında ve bilincindedir.” dedi.

“19 MAYIS, KAHRAMANLARIN ESERİ VE EMANETİDİR”

MHP genel başkanı, bu itibarla hiçbir saldırı ve komplonun belini doğrultamayacağı ve muzaffer olamayacağını belirterek, şöyle devam etti: "Bunun en başta gelen teminatı ise 94 yıldır iftiharla ve hürmetle milli vicdanlarda taşınan 19 Mayıs ruhunun geçilemez ve yenilemez özelliğinden alınan ilhamdır. Türk milletinin bağımsızlığını ve hayat haklarını gasp ve imha etmeye çalışan mihraklar için 19 Mayıs, hüsran ve mağlubiyetle bitecek sürecin ilk adımı ve ilk hareketidir. Samsun’dan yola çıkan milli mücadele kararlılığı; Amasya’da milletin azim ve kararını ilan etmiş, Erzurum’da vatanın bir bütün olduğunu ve parçalanamayacağını duyurmuş, Sivas’ta manda ve himayeyi reddederek Ankara’da Büyük Millet Meclisi’ni kurmuştur. Hiç şüphesiz 19 Mayıs; zulme boyun eğmeyen, zalime diz çökmeyen, esarete ön iliklemeyen, teslimiyete prim vermeyen Türk milletinin ve sinesinden yetiştirdiği milliyetçi kahramanların eseri ve emanetidir. Aynı zamanda bu kutlu tarih Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş, Türk milletinin de kurtuluş müjdesidir. 19 Mayıs emperyalizmin zincirine, zindanına ve zulmetine karşı Hakk’ın, hidayetin, meşruiyetin, ahlakın, inancın ve mübarek bir direncin en kalıcı ve kesif cevabıdır."

“TÜRK MİLLETİ, 7 DÜVELİN KARŞISINA DİKİLMİŞ”

Türk milletinin, hiçbir zaman tutsak yaşamadığını, bağımlı ve güdümlü halde de bulunmadığını vurgulayan Devlet bahçeli, “Türk milleti, kendi kaderine bizzat kendisi sahip çıkarak destansı bir itiraz ve doğruluşla yedi düvelin karşısına dikilmiştir. Ne hazindir ki bu hayranlık verici mücadele ruhunu sorgulamaya, silikleştirmeye ve sulandırmaya çalışanlar 94 yıl önceki işgalci heveslerle aynı kareye düştüklerini göremeyecek kadar gerçeklerden kopmuşlardır. Milli bayramları kutlama konusunda sudan bahaneler üretmenin yanı sıra yapay nitelikli zorluk ve engel çıkaranlar, en başta Türk milletinin tarihi miraslarını önemsiz ve sıradan görecek kadar da ölçüyü kaçırdıklarını iyi bilmelidirler. Her zaman köleliği reddeden, acizliği ve baskıyı kabullenmeyen aziz milletimizin 19 Mayıs’ın derin manasına ve mesajına sahip çıkarak, fitneyi ve bölünmeyi kılavuz olarak seçenlere fırsat tanımayacağına inanıyorum.” düşüncesini aktardı.

“İTİMAT VE ÜMİDİM TAMDIR”

Bahçeli, 94 yıl önceki tehdit ve tehlikelerin bir benzerine şu günlerde de şahit olunduğuna işaret ederek, Türk gençliğinin de duyarlı, hassas, uyanık ve sorumlu hareket edeceğine itimadı ve ümidinin tam olduğunu kaydetti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası