Ege Postası
Geri

Bakan Çelik: Polis teşkilatı Türkiye’nin aynasıdır

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, demokrasinin teminatı olarak gördüğü polis teşkilatının Türkiye’nin bir aynası olduğunu söyledi. Ramazan Bayramını memleketi Adana’da geçiren Bakan Ömer Çelik, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde...
Bakan Çelik: Polis teşkilatı Türkiye’nin aynasıdır
Haberler / Güncel
8 Ağustos 2013 Perşembe 15:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, demokrasinin teminatı olarak gördüğü polis teşkilatının Türkiye’nin bir aynası olduğunu söyledi.

Ramazan Bayramını memleketi Adana’da geçiren Bakan Ömer Çelik, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde polislerle bayramlaştı.

Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan’ın müdür yardımcılarıyla birlikte karşıladığı Bakan Çelik, kapıda polis mangasını selamladı. Kendisine sunulan çiçeği alan Bakan Çelik, daha sonra toplantı salonunda polislerin bayramını kutladı. Polis teşkilatının Türkiye’nin aynası olduğunu aktaran Bakan Ömer Çelik, “Polis teşkilatını oluşturan kardeşlerimiz, toplumun her kesiminden, Anadolu’nun her yerinden, bütün toplumsal gurup ve sınıflardan oluşan Türkiye’nin aynası olan bir teşkilattır.” dedi. Yeryüzünde her şeyin yedeği olduğunu ancak ‘canın’ olmadığını aktaran Bakan Çelik, “Güvenlik güçlerimiz biricik canlarıyla bu görevi yapıyor. Kimimiz emeğimizi, kimimiz zamanımızı, kimimiz fikri emek veriyoruz. Ama güvenlik güçlerimiz canlarını ortaya koyarak bu mücadeleyi yürütüyor. Bu sebeple millet size müteşekkirdir. Bu ülkeyi yönetenler size müteşekkirdir. Herkesin çoluk çocuğuyla huzurlu zaman geçirmesi için siz ailenizden çoluk çocuğunuzdan feragat ediyorsunuz.” diye konuştu.

EKONOMİMİZ KRİZDEKİ ÜLKELERE İLHAM KAYNAĞI OLUYOR
Ekonomik ve demokratik kazanımların korunabilmesi için ülkede güvenlik sorunun bulunmaması gerektiğini vurgulayan Ömer Çelik, “Ülkede insanlar önlerine güvenle bakabiliyorsa. demokratik laik ve sosyal bir devlet olarak Türkiye artık 2023’e baka biliyorsa, bir zamanlar ertesi günü göremeyen bir ülke 2071’e vizyon koyabiliyorsa, buradaki en önemli dayanaklarımızdan biri demokrasinin teminatı olan güvenlik güçleridir, polis teşkilatıdır. Demokratik açıdan kurumsallaşamamış kırılgan olan ülkelerde, eğer siyasi istikrar yoksa güvenlik ve huzur yoksa oradaki bütün kazanımlar heba olur." ifadelerini kullandı. Bir devletin meşruiyetini 3 şeyden aldığını kaydeden Kültür ve Turizm Bakanı, "Vatandaşlarına karşı adalet, refah ve güvenlik üretmek durumundadır. Çok şükür Türkiye demokrasisini ve siyasi istikrarının her geçen gün güçlendirerek bir önceki bayramdan bir sonrakine daha güven içinde bakıyor. Türkiye’nin ekonomisi, demokrasisi, ekonomik ve siyasi kriz içinde olanlara ilhan kaynağı oluşturuluyor. Güven, insanların bu günlerini yaşarken kendilerini huzur ve güven içinde hissettikleri, hiçbir zaman can ve mal emniyetinden kaygı duymadıkları bir duygudur. Bu duygunun varlığı polisin özverili emekleri sayesinde oluyor. Bu milletin geleceğinin daha huzurlu olması için çalışıyorsunuz.” şeklinde sözlerini tamamladı.

Bakan Çelik ziyaretinin sonunda Çevik Kuvvet Şube Binasının önüne gelerek, kendisine eşlik eden Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, AK Parti Adana milletvekilleri Fatoş Gürkan, Şükrü Erdinç, Necdet Ünüvar ve Emniyet Müdürü Zeki Gürkan ile birlikte fotoğraf çektirdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası