Ege Postası
Geri

Bakan Eroğlu'nun seçim ofisi açıldı

Orman ve Su İşleri Bakanı, İzmir Milletvekili Adayı Veysel Eroğlu'nun Alsancak 1'nci Kordon'da seçim ofisi coşkulu bir törenle açıldı. Eroğlu, seçim ofisi açılışının ardından taksicileri ziyaret etti. Taksicilerin sorunlarını dinleyen Bakan Eroğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Eroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun "Hem DSİ, hem Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü hem de Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan 15'er kişilik grup geldi. Tesisleri inceliyorlar. Ya eksik bulup ceza kesecekler ve bakana söyleyip siyasi malzeme yapacaklar" sözlerine sert çıktı. Bakan Eroğlu, Kocaoğlu'nun o sözlerine sert çıktı:
Bakan Eroğlu'nun seçim ofisi açıldı
Haberler / Seçim
18 Mayıs 2015 Pazartesi 11:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - Orman ve Su İşleri Bakanı, İzmir Milletvekili Adayı Veysel Eroğlu'nun Alsancak 1'nci Kordon'da liman yakınında bulunan AK İşhanı'ndaki seçim ofisi törenle açıldı. Törende Bakan Eroğlu için hazırlanan özel seçim müziği çaldı.Tören Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuvarı Halk Oyunları Topluluğu'nun gösterisiyle başladı. Açılışa AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, ilçe başkanları, AK Parti İzmir İl kadın kolları, gençlik kolları, milletvekili adayları ve çok sayıda partili katıldı. 



HİZMET ETMEYE GELDİK
Orman ve Su İşleri Bakanı, İzmir Milletvekili Adayı Veysel Eroğlu, İzmir için büyük düşünerek güzel hizmetler yapacaklarını belirterek, "Özellikle İzmirli kardeşlerimin talebi üzerine aday olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bir şereftir. Ben de bu güzel şehre hizmet etmek için geldim. Bizim kavgayla işimiz yok biz güzel hizmetler yapacağız. Diğer partilere oy verenleri de seviyoruz.Bu heyecanı görünce doğrusu bende heyecanlandım. İzmir için büyük düşünerek güzel hizmetler yapacağız. 24'ünde Gündoğdu'da büyük bir miting yapılacak. İzmir'in Başbakanı bağrına basacağına inanıyorum" diye konuştu.  



EFENDİ DEĞİL HİZMETKARIM 
Başbakanlık Ofisi'nin de açılacağının altını çizen Eroğlu, "Her bir bakanlığın odası olacak. Bütün problemleri burada çözülecek. Hizmetkarlık budur. Biz kendimizi efendi değil hizmetkar olarak görüyoruz" dedi. Yaptıklarını hizmetlerle İzmir'i şaha kaldıracaklarını söyleyen Bakan Eroğlu şöyle konuştu: "Hükümet 30 milyar TL'lik yatırım yaptı. Yeterli değil hedef dünyanın incisi İzmir bunu yapacak heyecan şevk, millet aşkı var. Biz yaptığımız hizmetleri anlatacak değiliz. Konak Tüneli dünyada en hızlı biten tünel dile kolay. Yolları köprüleri incelemek için gittim Bel Kahve'ye 3.200 metre uzunluğunda iki tane üç şeritli tünel inşa ediyoruz. Birinci tüneli 30 Ağustos'ta açacağız. İkincisi ise Eylül'de açılacak. Onlar ne yaptı bir tane örnek gösterin. İzmir'i Küçük Menderes Ovası'nda yaptıklarımız, Bergama, Kınık'ta yapılan tesislere bakın. Daha önce var mıyd? İzmir için büyük hedeflerimiz var. İzmir'i gıda üretim ve ihracat üssü yapacağız."



AZİZ ATATÜRK'ÜN GÖSTERDİĞİ HEDEF DOĞRULTUSUNDA ADIM ADIM... 
Yapılacak çalışmalarla birlikte adım adım Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine yaklaştıklarını belirten Eroğlu, "Biz buraya gönüller almaya geldik. Aziz Atatürk Muasır medeniyetler seviyesinde bir ülke istiyor. Biz Aziz Atatürk'ün gösterdiği hedef doğrultusunda adım adım ilerliyoruz. İzmir çiçek gibi olacak. İzmir'i hep birlikte inşa etmeye hazır mıyı? Gençlerimize spor için büyük statlar yapacağız. Karşıyaka'dan başlayacağız. İhtiyaç sahibi emekliler için konut yapacağız. Tire'de bunu yaptık vatandaş çok memnun... Ben 5-6 ay önce anahtarlarını verdik. Kira ücretinden daha düşük bir ücretle ev sahibi oldular bütün İzmir'e yayacağız. Hepsine TOKİ vasıtasıyla konut vermek boynumuzun borcudur. İzmir'de huzur ikilimi oluşturacağız. Dünyanın imrendiği bir şehir olacak. Onlar dünyanın incisi İzmir diyecekler. 7 Haziran'da siz istikrardan yana oy kullanacaksınız. Artık istikrar var, büyük hedefler var" diye konuştu. 

BÜYÜK TÜRKİYE'YE UYANACAĞIZ 
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican genel seçimleri vurgulayarak, "7 Haziran'da Yeni Türkiye yolunda güzel bir seçim yapacağız. 8 Haziran'dan sonra da 2023 hedefleri doğrultusunda büyük Türkiye'ye uyanacağız. Istikrara oy verilmesi gerekiyor. Bizler ülkenin istikrarı için çalışıyoruz. İnşallah AK Parti olarak ülkenin huzurluğunu, birliğini, dirliğini uzun yıllar, hizmet odaklı olarak devam ettireceğiz" dedi. 



KOCAOĞLU DEVLETE SATAŞMAYI İLKE HALİNE GETİRDİ 
Başkan Delican İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na yüklendi. İzmir'in hizmete ihtiyacı varken partisi olan CHP için oy toplama telaşında olduğunu belirten Delican, "Algı yönetimleriyle bundan rahatsızlık duyanlar ellerinden geleni yapıyor. Kocaoğlu emin olamadığımız davranışlar sergiliyor. Baktı adamda iş yok. Sizler onu belediye başkanı olarak seçtiniz. Ama kendisi şu anda seçim büroları açmakla meşgul. İzmir birçok sorunla uğraşırken, seçim bürosundan bürosuna koşup devlete sataşmayı  ilke haline getirdi" diye konuştu. 

KÖRFEZ GÖNDERMESİ 
Kocaoğlu'nun ÇED raporu alamıyorum diye yaygara yaptığını öne süren Delican, "Saçma sapan aslı astarı olmayan sözler sarfetmiş. Devlet disiplinli kurumları olan bir kuruluş. Hiçbir şekilde resmi başvuru yapmadıkları halde devletin kurumlarını yıpratmak için siyasetle devleti birbirine karıştırıyor. Buna dikkat edecek bir kere. Güzelim körfezi görüyorsunuz. Dip derinliği derinleşsin diye çözüm ortağıyım dedi TCDD. Temizlenmesi için devletle ortak temizlemeye çalıştığı halde beceremeyince 2 yıldır ÇED raporu alamıyorum diye yaygarayı bastı. Kaç defa yazışma yaptı. Hepsini açıkladık. Kesinlikle ve kesinlikle büyükşehir belediyesi üzerine düşen görevi yapsa şu körfez pırıl pırıl olurdu" dedi. 

ASLI ASTARI OLAMAYAN SÖYLEMLER... 
İzmir'in hak edildiği gibi yönetilmediğini söyleyen Delican, "Eskişehir, Kayseri, Bursa ile karşılaştırılmayı hak etmiyor İzmir. Milano, Madrid, Barcelona ile karşılaştırılmalı benim güzel kentim. Vatandaşı devletle düşman yapacağına bu kentlerle yarışsın. O kalkmış kaymakamların peşinde koşuyor. Hakedildiği gibi yönetilmiyor izmir. Şimdi de aslı astarı olmayan söylemlerle siyaseten nemalanmaya çalışılıyor" ifadelerini kullandı. 

KOCAOĞLU'NUN GÖREVİ CHP BORAZANLIĞI YAPMAK DEĞİL
Belediye Başkanı Kocaoğlu'nun siyaseti bırakması gerektiğini belirten Delican, "Aziz Kocaoğlu seçilirken tüm partilerin belediye başkanıdır. Görevi CHP'nin borazanlığını yapmak değil. Herkesin kendi görevini yapmasını ve İzmir'e hizmet etmesini istiyoruz. Siyaseti bırak hizmete bak Aziz Kocaoğlu. Kendi teşkilatımız da şaşırmış durumda Beydağ'da. Köprü, yol istediler yapıyor. Kalben inandıktan sonra rahatlıkla yapılacak şeyler. Izmir şu anda hizmet yağmuruyla şakır şakır ıslanıyor" dedi. 


TAKSİCİLERİN SORUNLARINI DİNLEDİ
Öte yandan, Orman ve Su İşleri Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Veysel Eroğlu, seçim ofisi açılışının ardından taksicileri ziyaret etti. Taksicilerin sorunlarını dinleyen Bakan Eroğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Eroğlu, "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun "Hem DSİ, hem Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü hem de Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan 15'er kişilik grup geldi. Bizim arıtma tesisimizi, çamur, çürütme tesisimizi inceliyorlar. Ya eksik bulup ceza kesecekler ve bakana söyleyip siyasi malzeme yapacaklar. Ya da takdir edecekler" sözlerine sert çıktı.  

KARŞIMIZDA KILIDAROĞLU VAR
"Herkes vazifesini yapsın karşımızda milletvekili adayı olarak Kemal Kılıçdaroğlu var. Proje varsa onları söylesin. Biz arka arkaya hamle yapıyoruz. Bu seçim mali idari seçim değil, genel seçim. Bu tür şeylerde herkes vazifesini yapsın" diyen Bakan Eroğlu, "İzmir Körfezi kirli, berbat durumda. Biz de bir proje hazırlıyoruz. Ayağı yere basan bir proje... İstanbul'da Haliç vardı. Bir km öteden arabaların pencereleri  kapanır, burunlar tıkanırdı. Madde bir Haliç'e giren bütün atık suları, gelen çöpleri kestik. Önce kirliliği önleyeceksin. Çamuru temizledikten sonra çamur ya da lağım suları tekrar geliyorsa bir anlamı yok. Neticede bakanlık olarak İzmir'e yardımcı olacağız. Belediye su meselesi konusunda yardım istedi. Biz İzmir'in ne meselesi varsa hepsini çözmeye hazırız. Karşımızda milletvekili adayı olan Kılıçdaroğlu var. Bir şey varsa o söylesin ama belediye başkanı buna soyunuyorsa onunla da konuşuruz. Belediye Başkanlığı seçimleri bitmiş" diye konuştu. 

CEZAYLA İLGİMİZ YOK 
İzmir Körfezi'yle ilgili olarak Bakanlığın İzmir'e 15 kişilik ekip göndermesiyle ilgili Başkan Kocaoğlu'nun yaptığı yoruma sert çıkan Bakan Eroğlu şunları söyledi: "Bizim  cezayla ilgimiz yok. Durum tespiti yapıyoruz. Ceza kesecek olsak şimdiye kadar keserdik. Körfezi kirleten çöpler, kirlilik derelerden mi kanalizasyondan mı nereden geliyor neler kirletiyor bunlara kafa yormaya başladım. Kendim bir nefer olarak gücümü sarf etmeye karar verdim. Bundan herkesin rahatsızlık değil, mutluluk duyması gerekir. Biz İzmir'in tüm sorunlarıyla ilgileneceğiz. Bütün vatandaşlarda bize karşı bir teveccüh var. Sevgi akımı var. Biz de İzmirlilerin bu sevgisine karşılık vermek için hizmetkar gibi davranacağız. Bana geen belediye başkanlarının hangi partiden olduğunu bilmiyorum sormam ayıptır. Kimseyi ayırt etmeden yardım ediyoruz. Bütün Türkiye'nin bakanıyız. Pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Hodri meydan kim en çok hizmet edecek. Kılıçdaroğlu cevap verecekse eğer projelerimizi tartışalım. Acaba Kılıçdaroğlu'nun buraya büyük bir projesi var mı'" 


Bakan Eroğlu’ndan Flaş Saldırı Açıklaması
Adana ve Mersin'de HDP İl Başkanlıklarının bulunduğu binalarda bu sabah saatlerinde yaşanan patlamayla ilgili değerlendirmeler bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu demokrasilerde bu takım saldırıların asla kabul edilmeyeceğini, şiddetle kınadığını belirtti.
Ak Parti hükümeti olarak bu tür ayrımcılıkların ortadan kalkması için yıllardır mücadele edildiğini söyleyen Bakan Eroğlu, milletin söz sahibi olduğunu, milletin düşüncesini, fikrini, zikrini varsa inancını sandıklarda söylediğini ifade etti.

Demokrasi, adalet, hak ve özgürlükler için Ak Parti’nin mücadele içinde olduğunu söyleyen Orman ve Su İşleri Bakanı, “Bu tür saldırılar demokrasiye ciddi anlamda darbe vurur. Biz bu tür saldırılara karşıyız. İnşallah emniyet teşkilatı mesulleri yakalayacaktır. Kim ne için, hangi maksatla yapıld? mutlaka bulunacaktır. Herkes kendi düşüncesini söylemekte özgür. Biz Doğu ve Güneydoğu’da HDP’nin cebren, milleti tehdit yoluyla bezdirip oy toplamaya çalıştığını biliyoruz. Geçen seçimlerde HDP’nin ölülere bile oy verdirttiğini biz çok iyi biliyoruz. Bazı sandıklara el koyduklarını biliyoruz. Madem özgürlük istiyorlar, vatandaşı korkutmaktan vazgeçecekler. HDP’nin Doğu ve Güneydoğu’da vatandaşı tehdit etmesine karşı olduğumuz kadar, yapılan bu saldırılara da karşıyız” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası