Ege Postası
Geri

Bakan Kılıç: Alkol düzenlemesi, sporda şiddeti önlemekle ilgili

Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Spor alanlarında, stadyumlarda, spor kulüplerinde ve sportif takımlarda alkolün, alkol satışının ve reklamlarının ne işi va? Dünyada yapılan düzenlemeler bu yönde. Bugün itibariyle stadyumlarda...
Bakan Kılıç: Alkol düzenlemesi, sporda şiddeti önlemekle ilgili
Haberler / Spor
25 Mayıs 2013 Cumartesi 14:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Spor alanlarında, stadyumlarda, spor kulüplerinde ve sportif takımlarda alkolün, alkol satışının ve reklamlarının ne işi va? Dünyada yapılan düzenlemeler bu yönde. Bugün itibariyle stadyumlarda ve spor alanlarında sportif müsabakaların öncesinde ve sonrasında yaşanmakta olan olayların pek çoğunun nedeni aşırı alkol tüketimidir. Dolayısıyla kamu düzeninin sağlayıcısı olan devlet kurumlarının yasalara dayanarak bu yönde düzenlemeler yapmak en doğal hakkıdır." dedi.

Suat Kılıç, 25 bin kişilik ekolojik stadın temel atma töreni için Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile birlikte hava yoluyla Sivas’a geldi. Bakan Kılıç, Sivas Valiliği'ni ziyaretinin ardından TBMM’de kabul edilen alkol düzenlemesiyle ilgili basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Bakan Kılıç, akşam 22.00 ile sabah 06.00 arası içki satışını yasaklayan kanunu, doğru ve çağdaş bir kanun olarak nitelendirdi.

Avrupa’da da bu tür düzenlemelerin olduğunu söyleyen Kılıç, şöyle devam etti: “Hatta Batı Avrupa’da üst düzeyli kontrol sağlayan daha sıkı düzenlemeler var. Seneler önce bu düzenlemelere geçtiler. Ayrıca Avrupa’da spor hukuku alanında yaşanan problemlerin çözümü amacıyla, alkol satılan ve tüketilen yerlerle ilgili çok eski yıllarda yapılan kısıtlayıcı düzenlemeler de var. İngiltere başta olmak üzere Hollanda’da, Fransa’da, İtalya’da holiganizmin önüne geçebilmek için stadyumlarda ve spor salonlarında yaşanan şiddet ve terör olaylarının önüne geçebilmek için alkol konusunda çok sıkı kurallar ve kısıtlayıcı kararlar çok eski yıllarda alındı. Arka arkaya kanunlar çıkardılar."

"KANUN ANAYASA’YA GÖRE DÜZENLENDİ"

Hiç kimsenin alkol satılan mekanlar, satılabilecek saatler, reklam ve sponsorluk bağlamında yapılan kısıtlamalardan farklı anlamlar çıkarmaması gerektiğini vurgulayan Kılıç, "Bu, bir geriye gidiş ve yasakçılık değildir. İşlem yasaklayıcı değil; düzenleyici ve anayasanın gereklerine göre dizayn edilmiş bir işlemdir." dedi.

"Anayasanın 58. maddesi çok açık; 'devlet gençleri alkol ve uyuşturucu madde bağımlılığından korumakla görevlidir.' Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu konuda atması gereken adımları TBMM’de kabul edilen kanunla yasal alt yapıya kavuşturmuş bulundurmaktadır.” diyen Suat Kılıç, "6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi Hakkında Kanun hükümlerine göre spor alanlarına, stadyumlara, salonlara ve spor müsabakalarına alkol içeren maddeler sokmak yasaktır ve yaptırımı vardır. Yeni çıkan kanunla birlikte stadyumlara ve spor salonlarına alkol satışı yasağı da getirilmiş bulunmaktadır." ifadesini kullandı.

"KANUN YASAKLAMA DEĞİL DÜZENLEMEDİR"

"Spor alanlarında, stadyumlarda, spor kulüplerinde ve sportif takımlarda alkolün, alkol satışının ve reklamlarının ne işi va? diye soran Kılıç, şöyle devam etti: "Dünyada yapılan düzenlemeler bu yönde. Hiç kimse bunun farklı bir bağlamda değerlendirmemeli. Bu bir yasaklama değil düzenlemedir. Eğer Türkiye’de gençlerin sağlığını koruyacaksak, ülkemiz gençlerinin alkol ve madde bağımlığına karşı korunması yönünde hükümet olarak görevlerimizi yerine getireceksek bu metnin yasalaşması dışında bir seçenek yoktur."

"STATLARDAKİ OLAYLARIN NEDENİ AŞIRI ALKOL TÜKETİMİ"

Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğini emanet edecekleri nesillerin akıllı, bilgili, uyanık, zinde ve her an göreve hazır olması hedefiyle çalışan bir hükümet anlayışını temsil ettiklerinin altını çizen Kılıç, "Dolayısıyla atılan bu adımlardan dolayı her hangi bir rahatsızlık duymamız mümkün değildir. Bugün itibariyle stadyumlarda ve spor alanlarında sportif müsabakaların öncesinde ve sonrasında yaşanmakta olan olayların pek çoğunun nedeni aşırı alkol tüketimidir. Dolayısıyla kamu düzeninin sağlayıcısı olan devlet kurumlarının yasalara dayanarak bu yönde düzenlemeler yapmak en doğal hakkıdır." açıklamasını yaptı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası