Ege Postası
Geri

Balbay’a özgürlük isteyen grup, Meclis önünde ‘Andımız’ı okudu

Başkent’te aralarında Mustafa Balbay’ın eşinin de bulunduğu Balbay’a Özgürlük Platformu üyesi bir grup, Sincan Cezaevi’nde tutuklu bulanan Balbay’ın serbest bırakılmamasını ağızlarını bantlayarak, Meclis önünde protesto etti....
Balbay’a özgürlük isteyen grup, Meclis önünde ‘Andımız’ı okudu
Haberler / Güncel
1 Ekim 2013 Salı 13:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkent’te aralarında Mustafa Balbay’ın eşinin de bulunduğu Balbay’a Özgürlük Platformu üyesi bir grup, Sincan Cezaevi’nde tutuklu bulanan Balbay’ın serbest bırakılmamasını ağızlarını bantlayarak, Meclis önünde protesto etti. Grup, ayrıca demokratikleşme paketiyle okullarda okunma uygulaması kaldırılan ‘Andımız’ ı okudu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Çankaya kapısında toplanan Balbay’a Özgürlük Platformu üyelerine çok sayıda CHP milletvekili destek verdi. Grup üyelerinin bazıları Balbay’ın tutukluluğuna tepki için ağızlarını siyah bantla bantladı. Toplanan grup üyeleri, demokratikleşme paketiyle kaldırılan ‘Andımız’ı okudu.

‘Balbay nerede, biz oradayız’, ‘İzmir’in iradesi Sincan’da tutsaktır’ dövizleri taşıyan grup adına açıklamayı Balbay’a Özgürlük Girişimi İzmir Platformu Başkanı Birol Saygı yaptı. Meclis’in bugün yeni yasama dönemine gireceğini belirten Saygı, seçilme koşullarını yerine getiren ve halkın oylarıyla seçilen 8 milletvekilinin hala tutuklu bulunduğunu söyledi. Meclis’in bu ayıba son vermesi gerektiğini belirten Saygı, ulusun egemenliği yerine bir kişinin otoriterliğinin söz konusu olduğunu savundu.

Mustafa Balbay’ın eşi Gülşah Balbay da eşinin tutukluluğunun sürdüğünü ve hala kendisinin oturması gerektiği koltuklarda bulunmadığını, yasama faaliyetlerinde yer almadığını söyledi. “Bu Türk demokrasinin en utanç verici dönemidir” diyen Gülşah Balbay, Balbay’la birlikte 7 milletvekilinin yeni yasama dönemine tutuklu girdiğini ifade etti. Halk olarak bu durumu kabul edemediklerini dile getiren Balbay, hükümeti eleştirdi. Yeni demokrasi paketinin bazı maddelerinin umut verici olduğunu anlatan Balbay, ancak ayrıntılara girildiğinde paketin tamamen Türk demokrasisine uygulanan ötenazi programı olduğunu ileri sürdü. Siyasi parti başkanlarının bir araya gelerek, tutuklu vekillerin sorunlarını çözmesini istedi.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası