Ege Postası
Geri

“Barış Oy veya Rant beklentisi yoksa Kalıcıdır”

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Ali ENGİN, 1 Eylül Dünya Barış günü sebebi ile bir mesaj yayınladı.
“Barış Oy veya Rant beklentisi yoksa Kalıcıdır”
Haberler / Yerel Politika
31 Ağustos 2013 Cumartesi 16:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İŞTE O AÇIKLAMA...

“Barış Oy veya Rant beklentisi yoksa Kalıcıdır” 

Tüm canlıları ve doğayı seven, ne yönde olursa olsun kalbinde manevi inancı bulunan her bireyin isteği, duası ve hayalidir barış. Barış yoksa, ekonomik gücünüzün ne olduğu, bilim ve teknolojide ne kadar ilerde olduğunuzun hiçbir önemi yoktur.

Tüm çözüm yollarını denemeden savaşa ödün vermek, şiddet üzerinden güç elde etmeye çalışmak, insanlar arasında ayrımcılık yaparak şiddet doğurmak, ancak insanlıktan, akıldan nasibini almamış faşistlerin işidir.

Barışa sadece ülkeler arasında değil, ülke içinde de ihtiyacımız olduğu bir gerçektir. Yönetimde olanlar, sınırlarımızda yaşayan tüm vatandaşlarımıza eşit davranmak, hizmet götürmek ve huzur içinde yaşamalarını sağlamakla yükümlüdürler. Tüm bunlar ne oy ne de rant beklentisi olmadan yapıldığı zaman kalıcı barış mümkün olacaktır.

Bölgemizde barışa en çok ihtiyacımızın olduğu bu dönemde, savaş çığırtkanlığı yapmadan savaşsız bir çözüm için her yol denenmelidir. Daha dün gibi aklımızda olan Irak savaşı sonrası yaşanalar unutulmamalıdır. Irak’ta yaşanan olaylarda, her yıl savaş süresince hayatını kaybedenlerin sayısı kadar insan hayatını kaybetmeye devam etmektedir. Barış ve demokrasi, daha fazla şiddet doğuracak eylemler için bahane olarak kullanılmamalı ve kirletilmemelidir.

Birlikte barış içinde yaşamak hiç de zor değildir. Empati yapmak, hoşgörülü davranmak ve insani sevmek en önemli kurallarıdır barışın.

Bu kuralların en çok kabul gördüğü, huzuru ve birlik içinde yaşayan insanları ile tüm dünya ya örnek olan, dünyanın en yaşanılası kentleri arasında gösterilen İzmir’den, tüm halkımızın Dünya Barış Gününü kutluyor, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Türkiye’nin güvenliğini gaye tutan, hiçbir milletin aleyhinde olmayan bir barış istikameti bizim daima prensibimiz olacaktır” sözleri ile saygı ve sevgilerimi sunuyorum.


Ali ENGİN
CHP İzmir İl Başkanı

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası