Ege Postası
Geri

Güler İzmir'e resmen talip!

İzmir Milletvekili ve CHP Parti Meclisi Üyesi Birgül Ayman Güler, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığı başvuru dosyasını CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’e teslim etti.
Güler İzmir'e resmen talip!
Haberler / Yerel Politika
30 Ağustos 2013 Cuma 19:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 İZMİR - Uzmanlık alanı yerel yönetimler olan, üniversitelerde yıllarca bu alanda ders veren Birgül Ayman Güler adaylık başvurusunu Büyük Zafer’in 91. yıl dönümünde verdi.
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 91. yıl dönümü kutlama törenlerine katılan, İzmirlilerin coşku ve heyecanına ortak olan Güler, törenler sonrası CHP İzmir İl Başkanlığı’na geçerek aday adaylığı başvuru dosyasını il başkanına teslim etti. Dosyayı hayırlı olsun dilekleri ile teslim alan il başkanı Engin, Güler’e başarı dileklerini iletti.

Devrimci bir adım!
Adaylık dosyasını saat 15.30’da Engin’e teslim eden Güler, kısa bir açılama yaparak açık adaylık uygulamasına vurgu yaptı. Güler şunları söyledi: “Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu yerel seçimlerde aleni adaylık sistemi uygulaması devrimci bir adım. Bu adım bütün diğer adil ve katılımcı yöntemlerle güçlendirilmesi gerekir. Başvurum Cumhuriyet Halk Partisi’nin aleni adaylık sistemine verdiğim desteğin en önemli göstergelerinden biridir. Aynı zamanda aleni adaylık sistemi bu başvuruyu yapmak için pek çok kişi gibi beni de cesaretlendirdi. Parti içi yarışmaların kurala bağlı açık ve adil olması Cumhuriyet Halk Partisi’nin kazanması demek, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kazancı hiç kuşkusuz Türkiye’nin kazancı demektir.”

İzmirlilerin ve tüm ulusumuzun Zafer Bayramı kutlu olsun!
Açıklamasında 30 Ağustos Zafer Bayramı’na da değinen Güler, İzmirlilerin ve tüm ulusun bayramını kutlayarak, günün anlam ve önemine ilişkin; “Görevlerimizi onurla hatırladığımız çok önemli birkaç günümüz var. Onların başında Türkiye’nin antiemperyalist mücadelesinde kurtuluşu getiren en büyük adımın atıldığı 30 Ağustos tarihi gelir. Parti takviminin 30 Ağustos gibi kutlu bir günü içeren bir zaman dilimine denk gelmesi başvurumun da yapılmasına olanak verdi. Bu başvuruyla ulusumuzun 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlama olanağı doğdu” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası