Ege Postası
Geri

CHP'den alternatif kutlama

CHP İl Başkanlığı, örgütün katılımı ile 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı. Sabah meydanda yapılan resmi törenin ardından bir araya gelen CHP İzmir İl Örgütü, alternatif kutlama yapmak amacı ile Cumhuriyet Meydanı’nda toplanarak Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Partili birçok ismi buluşturan etkinliğe Ali Engin’in mesajları damga vurdu. Engin tıpkı geçen bayramlarda olduğu gibi AK Parti Hükümeti’ne yüklenerek, “Bayramlar yasaklanamaz. Bu ülke gerektiğinde yeniden direnir, yeniden savaşır. 30 Ağustos işgale uğrayan ülkelerin nasıl zafere ulaştığının örneğidir” dedi.
CHP'den alternatif kutlama
Haberler / Yerel Politika
30 Ağustos 2013 Cuma 13:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen törene CHP İzmir Milletvekilleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İl Başkanı Ali Engin ve CHP İl Yönetimi, PM ve YDK Üyeleri, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve ilçe örgüt yöneticileri, kadın ve gençlik kolu üyeleri, belediye ve il genel meclis üyeleri ile diğer partili isimler katılım gösterdi. 

“BU BAYRAMLAR YASAKLANAMAZ”

İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından Atatürk Anıtı’na çelenk bırakan CHP İl Başkanı Ali Engin, milli bayramların AK Parti hükümeti tarafından bilinçli olarak engellenmeye çalışıldığını savunarak, “Geçen yıldan beri birçok milli bayramımızı hep birlikte kutladık. AK Parti hükümeti tarafından zaman zaman milli bayramlarımızın yasaklanmaya çalışıldığına tanık olduk. Biz bugün izin alarak buraya hep beraber çelenk koyuyoruz. Milli bayramlar yasaklanamaz. Bu gurur kaynağı günler insanların gönlünden asla kaçırılamaz. Biz her zaman burada olacağız. Her zaman burada bu bayramları kutlayarak bu çelenkleri koyacağız” diye konuştu.

"ZAFER 91. KEZ KUTLANDI" HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...




“30 AĞUSTOS EZİLENLERİN ZAFER SİMGESİDİR”

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın dünya çapında önem arz eden bir bayram olduğunun altını çizen İl Başkanı Engin, “Bugün 30 Ağustos zaferinin yıldönümünü gururla kutluyoruz. Burada tüm dünyaya Anadolu’da yaşayan insanların ülkesi işgal edildiğinde, nasıl birlikte mücadele verip, tüm emperyalist güçleri alt edeceğimizi tüm dünyaya göstermiştik. Bu bayram işte onun kutlamasıdır. Aynı şey başımıza gelirse yine direnir, yine kazanırız. Tüm dünyaya savaşsız, barış dolu günler diliyoruz. Ulu Önder Atatürk, “Savaş zorunlu değilse bir cinayet” demiştir. Tüm milletimizle birlikte gerektiğinde aynı mücadeleyi, aynı azmi göstereceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Bu zafer işgale uğrayan insanlar için önemlidir. Bu zaferin hepimize kutlu olmasını dileriz. Umarız bir daha savaş görmeyiz ve zafer de görmeyiz. Ama başımız dara düşerse de sonuna kadar savaşırız” diyerek sözlerine son verdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası