Ege Postası
Geri

Açılışta yaşananlar sonrası Başkanlar konuştu: Kim sorumlu'

İzmir Enternasyonal Fuarı’nın açılış töreninde CHP ve AK Partililerin karşılıklı attıkları sloganlar ve sonrası yaşanan arbede Fuar’a gölge düşürürken CHP ve AK Parti kanadından yaşananlara yönelik açıklama geldi. CHP İl Başkanı Ali Engin, “biz organize işlerin içine girmedik. Açılışın yapıldığı Atatürk Açıkhava Tiyatrosu’na organize bir şekilde insan doldurmadık.Ancak AK Parti buna dikkat etmemiş. Parti organizasyonuymuş gibi alana getirmişler partililerini” dedi. AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay ise “Sayın Bakanımız Binali Yıldırım’ın Kemal Kılıçdaroğlu’ndan kat be kat fazla alkış almasını, yoğun bir sevgi gösterisiyle karşılanmasını hazmedemeyenler çirkinliğe başvurdu” dedi.
Açılışta yaşananlar sonrası Başkanlar konuştu: Kim sorumlu'
Haberler / Yerel Politika
30 Ağustos 2013 Cuma 14:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Gezi olayları sonrası siyasetin yükselmeye başlayan tansiyonu önce Hacı Bektaş şenliklerinde Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'a yönelik yumruklu saldırı, ardından Afyonkarahisar'da CHP ve AK Partililer arasında kavgaya varan tartışma olarak kendini göstermişti.Giderek yükselen tansiyon Türkiye’nin uluslararası nitelikteki ilk fuar organizasyonu olan İzmir Enternasyonal Fuarı’nın 82. Kez kapılarını açılışında da kendini gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın Fuar’ın açılışının yapıldığı Açıkhava Tiyatrosu'na girişi sırasında CHP’liler ve AK Partililer tarafından atılan zıt sloganlar kriz yaratırken, yumruklaşmaya varan arbede açılışa gölge düşürmüştü.

ENGİN: "ORGANİZE BİR ŞEKİLDE PARTİLİ GETİRMİŞLER"

Açılıştan önce partililerine  'bize yakışanı yapmalı, başta Bakan Binali Yıldırım olmak üzere AK Partili konuklara yönelik hiç bir taşkın harekete izin vermemeliyiz' çağrısı yapan CHP İl Başkanı Ali Engin yaşananlardan AK Parti cephesini sorumlu tuttu. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, “ Daha önce sağduyu çağrısı yapmıştım. Partililerimiz dikkat etti. Ancak biz organize işlerin içine girmedik. Açılışın yapıldığı Atatürk Açıkhava Tiyatrosu’na organize bir şekilde insan doldurmadık.Ancak AK Parti buna dikkat etmemiş. Parti organizasyonuymuş gibi alana getirmişler partililerini…. Provokatörler de vardı. Hepsini şiddetle kınıyorum. Fuara gölge düşürmeye kimsenin hakkı yoktu. Gereksiz sloganlar atılması olayları tırmandırdı. AK Parti son 1 yıldır gerginlik siyaseti yapıyor. Bu her alana yansıyor. Üzülerek söylüyorum seçime kadar böyle gideceğe benziyor. Başbakan’ın açıklamalarıyla toplumu kutuplaştırması en önemli sebep…” ifadelerini kullandı.



AKAY: "CHP’LİLER ŞAPKALARINI ÖNLERİNE KOYSUN"

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ise,Bakan Yıldırım’ın alana girişinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan daha fazla alkış almasını hazmedemeyenlerin çirkinliğe başvurduğunu söyledi. Boynunda İZFAŞ tarafından verilmiş basın kartı olan bazı kişilerin galiz ifadelerle Ak Parti’ye ve hükümete sözlü saldırıda bulunduğunu belirten Akay şunları söyledi, “Açılışın yapıldığı alana özellikle getirilen bazı provokatörlerin Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları anısına yapılan saygı duruşu esnasında, şehitlerimize saygısızlık yaparak slogan attıklarını gördük. Bunları şiddetle kınıyoruz, bunlara sebep olanları da kamuoyunun vicdanına havale ediyoruz. Vatandaşın beğendiği siyasetçiyi alkışlaması, beğenmediğini de alkışlamaması en doğal hakkıdır. Buna kimsenin diyecek bir sözü olamaz, olmamalı. Kimse çıkıp vatandaşa, ‘neden beni alkışlamadın da onu alkışladın’ diyemez, böyle bir şey olmaz. Vatandaş seni alkışlamıyorsa, tasvip etmiyorsa ortamı germenin alemi yok. CHP her zamanki alışkanlığını tekerrür ettirmiştir. Ortamı germek, organize işlerin ve provokatif eylemlerin içerisine girmek, CHP’nin siyaset yapma kültürüne hiç de yabancı olmayan bir iştir. CHP’nin gerginlikten beslenen bir duygusu vardır. Bunu her zaman ve her platformda görmekteyiz. Geçmişte İZBAN açılış töreninde Alsancak Garı’nda ortamı gerenler dün yine işbaşındaydı. Geçtiğimiz yıl 9 Eylül kutlama törenlerinde provokasyon yapanlar dün yine işbaşındaydı. Başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu olmak üzere tüm CHP’liler şapkalarını önlerine alıp düşünmelidirler. Bu kentte ortamı geren, husumet üzerine temellenen bir siyasi anlayışla gerginlikten rant elde etmeye çalışanlar bellidir. Her şey ama her şey kamuoyunun ve basının gözleri önünde cereyan etti. Ortamı geren provokatörlerin kimler olduğu ve kimler tarafından korunduğu ayan beyan ortadadır. CHP’nin derdi bellidir. İzmir’in kimsenin kalesi olmadığı, İzmir’de tek kalenin Kadifekale olduğu ortaya çıkınca paniğe kapıldılar. AK Parti’nin İzmir’de günden güne güçlenmesi ve yerel iktidara yürümesi CHP’nin panik halinde yanlış üstüne yanlış yapmasına yol açıyor. Ama ne yaparlarsa yapsınlar AK Parti’nin yerel iktidara olan yürüyüşünü durduramayacaklar. Benim başta Sayın Kocaoğlu olmak üzere tüm CHP’lilere tavsiyem, sinirlerine hakim olmaları ve gereksiz gerginlikler yaratmamalarıdır. İzmir’de tüm partilerin gerginlikten uzak, demokratik kültüre uygun ve farklılıkları zenginlik olan gören bir anlayışla yürütülen bir seçim kampanyası yürütmesi temennimizdir. Bizim bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu konuda üzerimize düşen görevi yerine getireceğimizden ve sorumluluğumuzun idrakinde olacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası