Ege Postası
Geri

Başkan Kocaoğlu: "Bizim 9 senedir ne yapıtığımız ortada"

Zaman zaman İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yaptığı çıkışlar ve Başkan KocaoğlU’na getirdiği eleştiriler ile gündemden düşmeyen AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül’ün geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamalar sonrasında tansiyon yine yükseldi. Bayraklı’daki kentsel dönüşüm çalışmaları için “Kes yapıştır projeler” benzetmesi yapan Şengül’e sert çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Vatandaşla uzlaşma yapmayalım diye çalışıyorlar, ama halk 9 senedir yaptığımız projelerle bizi biliyor” diye yanıt verdi.
Başkan Kocaoğlu:
Haberler / Yerel Politika
5 Temmuz 2013 Cuma 17:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ-AK Parti tarafından geçtiğimiz hafta sonunda Karşıyaka ilçesinde yapılan bir toplantıda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bayraklı’da startını verdiği kentsel dönüşüm çalışmalarını eleştirerek, “İnternetten kes-yapıştır projelerle halkı kandırıyorlar. Yalan söyleyip, oy avcılığı yapıyorlar. İki yıl geçse de temel atma şansları yok” şeklindeki açıklamasına Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan sert yanıt geldi. AK Parti’li Şengül’ün eleştirilerine “Bizim 9 senedir ne yaptığımız ortada” diyerek yanıt veren Başkan Kocaoğlu, diğer yandan AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı Ali Aslan’ın da Bayraklı’daki dönüşüm sürecini baltaladığını savunarak “Yaptıkları bu işi aklım almıyor” diyerek sitemde bulundu.

"UZUNDERE'DE DÖNÜŞÜM STARTI VERİLDİ" HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

“ŞENGÜL’ÜN NE İŞ YAPTIĞI BELLİ”

AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül’ün kendisine ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne dönük eleştirilerine değinen Başkan Kocaoğlu, kentsel dönüşüm çalışmalarının birer örnek teşkil ettiğini belirterek, “Aydın Bey’in benzer açıklamaları birkaç defa daha oldu. Aydın Şengül’ün ne iş yaptığını biliyorum. Mesleğini biliyorum, bugün de ne iş yaptığını biliyorum. Yarın da ne iş yapacağını tahmin ediyorum. Aydın Bey bir taraftan, bir de Bayraklı ilçe başkanı diğer taraftan bizi eleştiriyor. Bayraklı’daki bu mükemmel projeyi, güneşinden rüzgarına varıncaya kadar her şeyi hesaplanmış projeyi baltalamak için, orada vatandaşlarla uzlaşma yapmayalım diye, vatandaş uzlaşmadan kaçsın diye çalışıyorlar. Bir parti ilçe başkanının açık açık vatandaşa “Uzlaşma yapma” diye 3-4 defa beyanat vermesi çok manidar bir konu. Bu durum gerçekten çok manidar. Ve aynı arkadaş, arkadaşı falan değil, aynı kişiden bahsediyorum, Bayraklı Düğün Salonu’nda biz bu projeyi sunduktan sonra yanıma geldi ve dedi ki, “Ağabey, projeniz çok güzel, tebrik ederim. Biz de bu projeyi destekleyeceğiz” dedi. Peki bu nedir, burada ne amaç güderle? İşin o tarafına benim aklım ermiyor” diyerek karşılık verdi.

“VATANDAŞ KARAR VERECEK”

Yine AK Parti cephesinden gelen “Evlerinizi teslim etmeyin, mağdur olursunuz” söylemine de sert karşılık veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “ Ona vatandaş karar verecek. Vatandaş kendisi karar verecek. Bizim 9 senedir ne yaptığımız belli. Vatandaş uzlaşıya gelirse yapacağız. Biz vatandaşın özgür iradesi ile uzlaşı yapalım diye belediye yasasının 73’üncü maddesini uyguluyoruz. Bizim uygulama amacımız da bu. Vatandaş kendisi takdir edecek. Bir problem olacağını sanmıyorum. Bizim kent dönüşümü konusunda belli bir deneyimimiz de var” şeklinde açıklamada bulundu.

“KEŞKE HEPSİ BÜYÜKŞEHİR’İNKİ GİBİ OLSA…”

Başkan Kocaoğlu, Kadifekale’deki dönüşüm projesi ile ilgili olarak kendilerine haksız eleştiriler yapıldığını savundu ve şunları kaydetti, “Kadifekale’yi karıştırmışlar. Kadifekale, yeri hariç mükemmel bir projedir. Orada herkes hayatından memnun. Bakmayın her yerde birkaç tane aykırı ses ister istemez çıkacaktır. Keşke her kent dönüşümü, Türkiye’deki her kent dönüşümü çalışması Büyükşehir Belediyesi’nin düşündüğü, planladığı ve hayata geçirebildiği gibi olsa. İnanın hiçbir problem çıkmaz.”

NARLIDERE YORUMU: HERKES KENDİNE UYGUN GELEN YÖNTEMİ SEÇECEK

Aziz Kocaoğlu son olarak, geçtiğimiz hafta dönüşüm projesinin yetkilerini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na devreden Narlıdere Belediyesi hakkındaki sorulara açıklık getirdi ve “Narlıdere Belediyesi nasıl bir yol izledi, ne yaptı bilemiyorum. Oradaki kent dönüşümü ile ilgili biz de burada görevimizi yaptık, Ankara’ya gönderdik. Bizim için hiç önemli değil. Herkes kendine uygun gelen yöntemi yolu seçer. Biz 6306 sayılı yasayı vatandaşın mağdur olma ihtimali yüksek diye uygulamıyoruz. Onu defalarca söyledik. Uygulamayı yapanın elline, bakanlıksa bakanlık, belediye ise belediye, büyükşehir ise büyükşehir, haddinden fazla bir güç veriyor. Yani, masaya vatandaşın da benim gibi oturması lazım. Eşit şartlarda oturmamız gerekiyor. Yani bir demokrasi, insan hakları, özgürlük, adına ne derseniz deyin, eğer biz böyle bir ülke olmak istiyorsak vatandaşla birlikte eşit şartlarda olacağız. Bina riskli yıkıyorum al şu parayı, veya gel şunu al demek bana doğru gelmiyor. Onun için de bu yolu tercih ettik. Her şey açık. Bir art niyet yok. Herkes elinin güçlü olmasını ister ama hak adalet ne olaca? Eşit olmak ne olaca? Adil olmak ne olacak'” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası