Ege Postası
Geri

Özgüven'den Ülkü'ye sloganlı destek: “DirenHakkı“

Ege Üniversitesi(EÜ) İletişim Fakültesi bu yıl MÖTBE’de düzenlenen muhteşem bir törenle 2012-2013 eğitim yılı mezunlarını verdi. En yaşlı mezun olarak dikkatleri üzerine çeken Hakkı Ülkü'ye yakın arkadaşı Osman Özgüven 'DirenHakkı' tezahüratıyla destek verdi
Özgüven'den Ülkü'ye sloganlı destek: “DirenHakkı“
Haberler / Yerel Politika
5 Temmuz 2013 Cuma 12:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Çok sayıda akademisyenin yanı sıra, veliler de bu mutlu günde öğrencileri yanlız bırakmadı. Dekan Prof.Dr.Müge Elden’in, fakültenin en yaşlı öğrencisi Hakkı Ülkü’yü (67) dansa kaldırarak, onunla dans etmesi tüm öğrenci ve velilerinin coşkulu alkışlarını aldı. E.Ü İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümü’nün ilk mezunlarıyla birlikte 42 dönemde 354 genci meslek hayatına uğurladı.

HAKKI ÜLKÜ'YE SLOGANLI DESTEK
İletişim Fakültesi’nde dün düzenlenen mezuniyet töreninde diplomalarını almak için sahneye çıkan öğrenciler, tören sırasında tek sıra halinde dizilerek, cübbelerini açtılar. Cübbelerin eteklerinden Gezi Parkı olayları sırasında, sosyal paylaşım ağlarından Twitter’da paylaşılan iletilerde en fazla kullanılan etiket olan “#DirenGezi” yazısı çıktı.
Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, mezun olurken pankartlarla Taksim Gezi eylemlerine destek verdi. Bu yıl mezun olan 354 iletişimciden halkla ilişkiler bölümünden mezun olanlar cüppelerinin içine harfler yapıştırıp yan yana durarak 'diren gezi' yazdı. Gazeteciler ise yüzlerinde gaz maskesi ile sahneye çıktı ve üzerinde 'özgür basın varsa özgür toplum vardır. Diren gazeteci. Madımak' yazılı pankart açtı.
Gazetecilik bölümü mezunları, ellerinde 'Bir yarım Lice bir yarım Taksim', 'Yasal mermisiyle bir komiser yaklaşmakta başım belada. Ethem Sarısülük', 'Adalet her gün herkese lazım', 'Yeryüzünün çocukları kimsenin askeri değildir', 'Ay! resmen devrim', 'Biz orduya sadece fındık için gideriz', 'Mustafa Kemal'in çapulcuları', 'Suriye halkı yalnız değildir', 'Madımak unutma, unutturma' yazılı dövizler taşıdı.



"DİREN HAKKI"
Gazetecilik Bölümü mezunları arasında okula afla dönen CHP eski İzmir Milletvekili, Aliağa Belediyesi eski Başkanı Hakkı Ülkü de vardı. 67 yaşında diploma alan Ülkü, konuşmasında şunları söyledi: "Bu arkadaşlarımdan çok şey öğrendim. Son zamanlardaki Taksim Gezi direnişinden dolayı 90 kuşağına 'Y kuşağı' diyorlar. Ben 90 kuşağının şimdiye kadar sadece bilgisayarlarla meşgul olduğunu, zaman zaman arkadaşlarıyla yemeğe gittiklerini çok fazla ülke gündemiyle ilgilenmediklerini zannederdim. Şimdi gördüğümüz manzara geldiğimiz nokta bu arkadaşlarımızdan özür dilememizi gerektiriyor. Demek oluyor ki bu arkadaşlarımız sadece bilgisayarlarla meşgul olmamışlar, hem dünyayı hem ülkemizi yorumlamışlar ve iktidarın yaptığı yanlış uygulamalara da her zaman karşı çıkacaklarını göstermişlerdir."



OSMAN ÖZGÜVEN ÜLKÜ'YÜ YALNIZ BIRAKMADI
Arkadaşı Hakkı Ülkü'ye destek vermek için törene katılan Dikili Belediyesi eski Başkanı Osman Özgüven'in de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi, 'Faşizme karşı omuz omuza' sloganı attı. Sahnede diploma almak için bekleyen yeni mezunlar da 'Diren Hakkı' diye bağırdı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası