Ege Postası
Geri

Başkan Kocaoğlu'ndan 2014 mesajları

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediye personelinin yeni yılını kutladı. Belediye çalışanlarına dönük yaptığı konuşmada İzmir halkına da seslenen Başkan Kocaoğlu, 2014 yerel seçimleri öncesinde önemli mesajlar vererek, “Artık yolun sonuna geldik. Her şey ortaya çıktı, en güçlü olduğumuz dönemdeyiz. Güvenirliğini kaybedenlerin doldurdukları koltuklarda daha uzun süre kalamayacaklarını inanıyorum. 2014 yılının adalet, barış ve huzur getirmesini dilerim” diye konuştu.
Başkan Kocaoğlu'ndan 2014 mesajları
Haberler / Yerel Politika
31 Aralık 2013 Salı 12:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Belediye meclis salonunda düzenlenen organizasyonda çalışanlarına ve bürokrat ekibine seslenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2013 yılına dair çarpıcı değerlendirmelerde bulunarak, 2014 yılı için de iddialı konuştu. Yerel seçimler öncesinde son kez çalışanları ile bir araya gelen Kocaoğlu, hem yeni yılı kutladı, hem de rakibi AK Parti’ye geçtiğimiz yıla dair önemli mesajlar verdi.

SÖZLERİNE “GEZİ” İLE BAŞLADI
Sözlerinin başında 2013 yılına hızlı bir bakış getiren Başkan Kocaoğlu, “Acısıyla tatlısıyla bir yılı daha geride bıraktık. 2013 yılına Gezi olayları damgasını vurdu. Hem Türkiye’ye hem de dünyaya damgasını vurdu. Gezi’nin özü neyd? Herkes katılımcı bir yönetim istiyordu. O gençlerimiz, halkımız, “Ben yaptım oldu”lara karşı çıkıyordu, erkin egemenliğine karşı çıkıyordu. Yönetimde yeni bir anlayış, yeni bir ruh getiriyordu. Bunu bir kısım insan doğru okudu. Bir kısmı ise kendisine yapılmış bir başkaldırı olarak değerlendirdi. Demokratik tepkiyi baskı ve şiddet ile durdurmaya, sindirmeye çalıştılar. Bu Türkiye’yi yönetenlerin bir ayıbıydı. Aynı şekilde bu, tüm dünyada da böyle değerlendirildi” dedi.

BAŞBAKAN’I ELEŞTİRDİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, 2 Mayıs 2011’de başlayan Büyükşehir Davası’na da değinerek, “Bizim belediyedeki arkadaşlarımız 2 Mayıs’taki operasyonlardan bu yana zaten telefonla konuşmaya korkuyordu. Şimdi herkes korkuyor. Kendi normal hayatında yaşayan vatandaşımız bile, milli piyango satan adam bile eşi ile konuşurken, “Ben de dinleniyor muyum'” korkusunda. Böyle bir dönemden geçiyoruz. Çok acı… 2011 yılında bize operasyon yapıldığında yargıya müdahale edilmez diyerek bize dava açanlar, Başbakan kürsülerden savcıları ve polisleri suçluyor. İktidarını sürdürmek için de ötekileştirdiği kitlelerin sayısını, oranını her gün biraz daha arttırıyor. Türkiye’nin üçte ikisini karşısında rakip olarak, öteki olarak değerlendiriyor. Bu yolla toplumun moralini bozduğu gibi sinir sistemini ve her şeyini de sarstı” dedi.

“HEPİMİZ BU ÜLKENİN İNSANIYIZ”
“Biz bu ülkenin insanıyız” siyerek sözlerine devam eden Başkan Kocaoğlu, iktidarın ötekileştirme politikası izlediğini savunarak şunları kaydetti; “Siyasette farklı partilerde olup yarışabiliriz. Ama ülkenin iyiye gitmesini, ülkenin zenginleşmesini, refah seviyesinin artmasını ve itibarlı hale gelmesini, kim yaparsa yapsın destekleriz, alkışlarız. Eğer demokrasi ise, iktidar kadar muhalefetin de ülkenin gelişmesinde payı vardır. Geldiğimiz noktada Türkiye farklı yerlere sürüklenmektedir. Yolsuzluk vardır, yoktur, eğer bunlar bırakılırsa, yargı polis serbest bırakılırsa bulacaklardır, ona göre cezasını da vereceklerdir. Bizim kimseyi suçlamaya hakkımızı yoktur. Emniyet güçleri gereğini yapacaktır. Tabii özgür bırakılırlarsa.”

“ADALET HERKESE LAZIM OLMAYA BAŞLADI”

17 Aralık operasyonları hakkında önemli değerlendirmelerde bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Biz 2 Mayıs 2011’de burada yaptığımız konuşmada da adalet istemiştik. Adaletin herkese lazım olacağını dile getirmiştik. 76 milyon için adalet lazım olduğunu söylemiştik. Aç susuz yaşarsınız, ama adalet olmadan yaşayamazsınız. Başımıza geldiği için, bildiğimiz için söylemiştik. Şimdi herkes bunu seslendiriyor. 2,5 senede adalet herkese lazım olmaya başladı. Adaletin tecelli etmesi için, devlet erkini bu yönde kullanacak olanlar, bunu kullanmadıklarını da ayan beyan ortaya koyuyorlar” ifadelerini kullandı.

“YOLUN SONUNA GELDİK”
Operasyonlar sonrasında Türkiye’nin zorlu bir dönemden geçtiğini de dile getiren Aziz Kocaoğlu, “En sıkıntılı tabloyu yaşıyoruz. Bu yüzden morallerimiz de bozuk. Yeni yıla böyle giriyoruz. Ama tam tersine moralli olmamız lazım. Aslında en güçlü olduğumuz zamandayız. Halkın, mağdurun en güçlü olduğu gün bugün. Artık her şey ortaya çıktı. Gizlenebildiği kadar gizlendi, ama artık her şey ortada. Artık moral bozukluğuna gerek yok. Zirveye çıktık, şimdi de yokuş aşağı ineceğiz. Artık yolun sonu geldi. Ötekileştire ötekileştire toplumda insan bırakmadılar” dedi.

“GEZİ’NİN BİZE ÖĞRETTİKLERİ…”
Başkan Kocaoğlu, sözlerinin devamında iktidara seslenmeyi sürdürerek, “2014 yılının çok farklı olmasını diliyoruz. Adaletin bu ülkede yeniden tesis edilmesini, Türkiye’ye kalıcı barışın gelmesini diliyoruz. Bunu siyasi hırsı olan iktidarların değil, halkın yapmasını diliyoruz. Halkın yapacağı barış kalıcı olacaktır. İktidarın da politikalarını bu yönde belirlemesini diliyoruz. Dönüyoruz, dolaşıyoruz Gezi’nin bize öğrettiklerine geliyoruz. Bizim de hep söylediğimiz, dile getirdiğimiz gibi katılımcı demokrasi ile yönetelim anlayışını karşımızda görüyoruz. Bizim istediğimiz bu yönetim sistemini gençler bize öğretti. Eğer bunu uygular, toplumla birlikte daha doğrusunu bularak yürürsek, biz kentimizi doğru yönetmiş, kaynaklarımızı doğru kullanmış ve ülkenin demokrasinin yerelde kalkınmasına katkıda bulunmuş oluruz” diye konuştu.

“GELECEKTEN UMUTLUYUZ”

Kocaoğlu, yerel seçimlere dönük son mesajında ise “Ben tünelin ucunda ışığı gördüğümüze inanıyorum. Güvenirliğini kaybedenlerin doldurdukları koltuklarda daha uzun süre kalamayacaklarını inanıyorum. Güvenin esas olduğuna inanıyorum. Yöneticinin görevi güvenin üstüne güven koymak, adil olmak ve herkese aynı nazardan bakmaktır. Gelecekten umutluyuz” dedi ve görevi süresince İzmir’de hayata geçirdikleri projeleri özetledi.

ADALET, HUZUR VE BARIŞ DİLEDİ

Başkan Kocaoğlu sözlerine şöyle son verdi; “Ya bu ülkeyi katılımcı anlayış ile yöneteceğiz, ya da yönetemeyeceğiz. Aksi takdirde bizi ekarte edecekler. Haksızlığa karşı asla boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Bizim için kentin rantını eşine, dostuna ahbabına kaydırmak diye bir şey söz konusu değil. Bu rantı kentli ile paylaşmak gerekiyor. Bu rantı yeni kamu alanları yaratarak, kentlinin refah seviyesini yükseltecek biçimde kullanmak gerekiyor. Adil yönetim bunu gerektirir. 2014 yılının adalet, barış ve huzur getirmesini diliyorum. Daha iyi bir Türkiye’de buluşmak dileği ile.” Büyükşehir Belediyesi Genel sekreteri Ersu Hızır'ın yılbaşı kutlama programına katılmadığı dikkati çekti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası