Ege Postası
Geri

Başkan Kocaoğlu o sözlere Bayındır'dan cevap verdi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın Konak ilçesi muhtarlarının kentte altyapıyla ilgili olarak sorunları dile getirmesi üzerine söylediği ‘ Türkiye’nin sembol şehirlerinden İzmir bunları mı konuşmalı… Bu sorunları konuşuyor olmaktan ve böyle bir şehrin vekili olmaktan hicap duyuyorum’ sözlerine cevap gecikmedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu"bu sözler Sayın Bakan’a uygun düşmedi" diyerek sitemini belirtti.
Başkan Kocaoğlu o sözlere Bayındır'dan cevap verdi
Haberler / Yerel Yönetimler
16 Mart 2013 Cumartesi 17:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI - İzmir’e iki günlük programı kapsamında gelen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Konak ilçesi muhtarlarıyla bir araya geldiği toplantıda yerel yönetimlere tepki göstermişti. Muhtarların kanalizasyon ve alt yapı çalışmalarına yönelik dile getirdikleri sıkıntılar üzerine, Bakan Yıldırım “Türkiye’nin sembol şehirlerinden İzmir bunları mı konuşmalı… ‘Kanalizasyon’ diyorlar, Körfez’e lağım akıyor’ diyorlar. Bu sorunları konuşuyor olmaktan, böyle bir şehrin vekili olmaktan hicap duyuyorum” demişti.

KOCAOĞLU: ÜZÜLDÜM
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Büyükşehir Belediyesi ile Ödemiş Bademli Fidancılık Kalkınma Kooperatifi arasında ‘fidan ağaç ve ağaççık, yoğurt, ayran, zeytinyağı alım şartları protokolü’ töreninde Bakan Yıldırım’ın sözlerine sert şekilde tepki gösteren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, hükümetle ortak şekilde güzel yatırımlar yaptıklarını kaydederek; “TCDD ile ortak yürütülen Liman Projesi ve İZBAN Metro yapım çalışmakları kapsamında Sayın Bakanımız Binali Bey ile güzel yatırımların altına imza attık. Kendisini her zaman saydım, saygı gösterdim. Biz İzmir’de yaptığımız projelerle Hükümeti de İzmir’de yatırım yapmaya, tatlı bir rekabetle teşvik ettik. 35 proje de bunun bir örneğidir. Yalnız kendisi dün yaptığı açıklamada; “Böyle bir şehrin milletvekili, bakanı olmaktan hicap duyuyorum” demiş. Ben bir İzmirli olarak bu açıklama sonrası büyük sıkıntı duydum ve üzüldüm.Ben bu sözlerin takdirini 4 milyonluk İzmir halkına bırakıyorum. Biz yine de çalışmaya, hizmet üretmeye devam edeceğiz. Ama bu söz Sayın Bakanımız’a uygun düşmedi.Biz yerelde kalkınmayı rehber aldık. Samimiyetle çalışmak, halkımızın çıkarını korumak ve hayali projelerle vakit kaybetmeden kendi öz kaynaklarımızla yatırım yaparak bugünlere geldik” ifadelerini kullandı.

“ÖRNEK BELEDİYEYİZ”
Sözlerinin devamında Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yatırımları tek tek özetleyen Kocaoğlu, “Yerelde en büyük ulaşım ağını biz kurduk. Türkiye’nin en büyük doğal yaşam parkını biz yaptık. İleri biyolojik arıtmada ülkedeki kapasitenin dörtte biri yine bizdi. 90 dakika tek bilet ile Türkiye’nin en ucuz ulaşımını gerçekleştiren yine bizdik. Türkiye’de taşeronu kaldıran ilk belediyeyiz. Sözleşmeli üretim modelinin gerçekleştiren ilk belediye de biziz. Ova yollarını asfaltlayan, okul sütü projesini getiren ve uygulamaya koyan belediye de biziz. 4 milyon lira harcayarak Türkiye’nin en büyük fuar kompleksini yapan ilk belediyeyiz. Türkiye’de planlı büyüme konusunda örnek oluşturan belediye biziz. Sözün özü, biz aklı ve bilimi rehber olarak kullanıyoruz. Bilene soruyoruz. Yasalara, evrensel ahlak kurallarına, inancımızın gereklerine, her şeye tamı tamına uyuyoruz. Hep halkın yararına çalışarak, daha iyi bir İzmir, daha sağlıklı, daha gelişmiş, çevre dostu İzmir yaratmak için uğraşıyoruz” diye konuştu.

BU KENTE HİZMETTEN ŞEREF DUYUYORUM
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni en borçlu belediye konumundan en güçlü belediye konumuna getirdiklerinin altını çizen Başkan Kocaoğlu,şunları söyledi; “Bu kentte, turizmin geliştirme ve kenti kalkındırma için 5 büyük projemiz var. Bunlar, yüzülebilir körfez, 40 kilometrelik sahil şeridinin yenilenmesi projesi, 2700 dönümlük tarihi alanın ayağa kaldırılarak yeni kent merkezi yaratılması, kentsel dönüşüm ve tüm bunları taçlandıracak olan EXPO 2020 projesi. Geçmişte nasıl birçok işi başardıysak, bunları da başaracağız. Biz bu toprakların insanı olarak inandık, başaracağız, bu ülkenin kalkınmasına da katkıda bulunacağız. Ben hayatımdaki en büyük, onurlu ve şerefli görevi bahsettiğiniz için hepinize saygılarımı sunuyorum. Ben bu kentte belediye başkanlığı yapmaktan, bu kentin vatandaşı olmaktan, bu kente hizmet etmekten son derece mutluyum, onurluyum ve şeref duyuyorum”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası