Ege Postası
Geri

Başkan Kürüm'e meclis golü

Karabağlar Belediyesi Temmuz ayı meclis oturumu yine tartışmalar eşliğinde başladı. Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm tarafından meclise sunulan sözleşmeli personel alımına ilişkin önerge, meclis tarafından kabul görmezken, ilçede yeni bir çatlağı da beraberinde getirdi.
Başkan Kürüm'e meclis golü
Haberler / Yerel Yönetimler
3 Temmuz 2013 Çarşamba 09:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Geçtiğimiz haftalarda İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge doğrultusunda 34 sözleşmeli personel almak için harekete geçen Karabağlar Belediyesi’nin bu hamlesi, belediye meclis üyeleri arasında tartışmalara sebep oldu. Meclis öncesinde yapılan grup toplantısında başlayan gerginlik, meclis oturumuna da taşınırken, Başkan Kürüm tarafından oylamaya sunulan önergeye sadece 7 oy geldi ve karar reddedildi. Diğer yandan, 1 Bağımsız, 1 AK Parti, 1 BBP, 4 CHP’li üyenin oy verdiği maddenin oylamasına katılan CHP’li Savaş Akıncı’nın kendini mazeretli gösterme çabası bazı meclis üyelerince tepki ile karşılandı.

GERGİNLİK GRUP TOPLANTISINDA BAŞLADI
Geçtiğimiz haftalarda hükümet tarafından yayınlanan ve sözleşmeli personellerin kadroya geçirilmesini ön gören yasa tasarısının çıkması ile birlikte ilçe belediyelerinde başlayan hareketlilik gerginlikleri de beraberinde getirmeye devam ediyor. Buca Belediyesi’nde yaşanan krizin ardından benzer gelişmelerin yaşandığı Karabağlar Belediyesi’nde, 34 kişiyi içeren personel alımına ilişkin başkanlık önergesi hem mecliste hem de meclis öncesinde yapılan grup toplantısında görüş ayrılıklarına yol açtı. Belediye Başkan Yardımcısı Başkan Yardımcısı Vahap Batihan ve arkadaşlarının karşı çıktığı önergeye, meclis üyesi İbrahim Özmen’in tüm ısrarlarına rağmen grupta olumsuz karar çıktı. 

BAŞKAN KÜRÜM’E “OYLA” BASKISI
Meclis oturumu devam ettiği sırada, CHP’li Meclis Üyesi İbrahim Özmen’in sık sık Divan Heyeti’ne giderek Yazı işleri Müdürü Azime Başeğmez’in kulağına fısıldaması ve Başeğmez’in de Başkan Kürüm’le konuşması dikkat çekti. Devam eden diyalog üzerine Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm alınması planlanan 34 sözleşmeli personel için olağanüstü toplantı yapmayı talep etti. Buna karşı çıkılması üzerine önergenin gündeme alınarak konuşulması ve karara bağlanması istendi. Divan Üyesi Şener Uyma’nın “Önergede imza yok. Kimin önergesi bu'” diye sorması üzerine Başkan Kürüm, “Benim önergem” diyerek oylamaya sundu. Oylamaya 1’i BBP’li 1’i AKP’li, 1’i de bağımsız üye olmak ancak 7 kabul oyu geldi. Bunun üzerine Başkan Kürüm, kabul etmeyenleri sormadan önergenin reddedildiğini açıkladı.
ÖZMEN’DEN SERT TEPKİ
Bu arada oylamayı yaptırmak için yoğun çaba sarf eden İbrahim Özmen’in sert tepki göstermesi üzerine, Tuncer Polat da “Grupta ret kararı aldık. Neyin peşindesiniz, neyi deşifre etme derdindesiniz'” diyerek tepki gösterdi. Polat’ı sakinleştiren arkadaşları tartışmanın büyümesini engellerken, oylama esnasında kabul oyu kullanan CHP’li meclis üyesi Savaş Akıncı’nın oylama sonrası salonu terk ederek kendini mazeretli olarak oya sunması da tepkilere neden oldu. Bunun üzerine mazeretli oy birliği ile kabul edildiğini beyan eden Başkan Kürüm, kararı oy çokluğu ile alındı şeklinde değiştirdi.
BAŞKAN KÜRÜM YALNIZ KALDI
Yine mecliste dikkat çeken bir diğer nokta ise Başkan Sıtkı Kürüm’e yakınlığı ile bilinen Belediye Başkan Yardımcısı Nazmi Marangoz, Grup Başkanvekili Uğur Yelekli ve meclis üyesi Kadir Sinan’ın oturuma katılmaması dikkat çekti. Diğer yandan sözleşmeli personel alımına dair önergeye göre 34 kişilik listede, 3 adet tabip, 2 adet hemşire, 3 adet sağlık teknikeri, 1 adet veteriner sağlık teknisyeni, 2 adet avukat, 2 adet mühendis, 1 adet mimar, 15 adet eğitmen, 1 adet programcıya yer verildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası