Ege Postası
Geri

Karaburun’da ütopyalar toplantısı başladı

Karaburun Belediyesi'nin desteğiyle, 2000 yılından bu yana her yıl düzenli olarak Karaburun'da gerçekleştirilen Ütopyalar Toplantısı, bu yıl "Yeni Orta Çağ" ana temasıyla yeniden başladı.
Karaburun’da ütopyalar toplantısı başladı
Haberler / Yerel Yönetimler
2 Temmuz 2013 Salı 11:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Ütopyalar Toplantısının başlangıcı, Karaburun Karikatürlü Ev ile Karaburun Belediye Konağı'nda açılan karikatür ve fotoğraf sergileriyle yapıldı. Karikatürlü Ev'de açılan sergide, toplam 25 karikatüristin "Kadın Hakları" temalı karikatürleri sergileniyor. Karaburun Belediye Konağı'nda ise karikatürist Kamil Masaracı'nın "Masaüstü Hadiseler" isimli karikatür sergisi ile Ümit Otan'ın "Yeşil Günler" fotoğraf sergisi yan yana sergileniyor.

Sergi açılışlarını Karaburun Belediye Başkanı H. Serdar Yasa sanatçılar ile birlikte yaptı. Sergilerin gezilmesinin ardından Belediye Konağı'nda bir kokteyl düzenlendi. Sergiler Ütopyalar Toplantısı süresince görülebilecek.

Ütopyalar Toplantısı nedi?

1994 yılında Muğla-Datça'da başlayan Ütopyalar Toplantısı, 2000 yılından bu yana da Karaburun'da gerçekleştiriliyor. Her yıl farklı temaların ele alındığı toplantılarda bilim, sanat, edebiyat ve siyaset dünyasından farklı isimler, çeşitli başlıklar altında alanlarına ilişkin fikirleri ele alarak tartışıyor.

Bu yıl da 1-7 Temmnuz tarihleri arasında yapılacak toplantı, Karaburun-Ergin Pansiyon'da gerçekleştiriliyor.

Salı günü saat 14:00'de yapılacak "Köy yoksa geleceğimiz de yok, köyümüzü geri istiyoruz" başlıklı söyleşide Karaburun Belediye Başkanı H. Serdar Yasa da konuşmacılar arasında yer alıyor.
Gazeteci Serdar Kızık'ın yöneteciği söyleşi de ayrıca Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Prof. Dr. Tayfun Özkaya ve Prof. Dr. Mustafa Kaymakçı konuşmacılar arasında olacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası