Ege Postası
Geri

Buca'da yüksek tansiyon!

Buca Meclisi’nde yine karşılıklı suçlamalar, yine gergin dakikalar vardı. Bağımsız üye Rıza Zayıfoğlu Buca-Mar, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Arslan, gelini üzerinden Başkan Tatı’ya yüklendi. Zayıfoğlu savcılığı göreve çağırarak ‘neden harekete geçmiyorsunuz’ diye sordu. Mustafa Arslan gelin Vildan Tatı’ya özel kadro mu açılmak isteniyor diye soru önergesi verdi
Buca'da yüksek tansiyon!
Haberler / Yerel Yönetimler
1 Temmuz 2013 Pazartesi 23:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
BÜNYAMİN DOBRUCALI/ HABER SERVİSİ- Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın Uşak’ta olması nedeniyle yer almadığı Buca Meclisi Temmuz toplantısı alışılmışın aksine sakin başladı. Gündem maddeleri tek tek ele alındı, işlerinin yoğunluğunu öne sürerek İmar Komisyonu görevinden istifa eden Erkut Tamay’ın yerine CHP Grubu’nun önerdiği Muzaffer Kater seçildi. Sakinlik önergelerin okunması maddesinde yerini çok uzun ve hareketli bir döneme bıraktı.

RIZA ZAYIFOĞLU: ‘ALLAH AŞKINA SAVCILAR SESİMİ DUYSUN’

Bağımsız Meclis Üyesi Rıza Zayıfoğlu söz alarak 10 maddeye yaklaşan değişik konuda Başkan Ercan Tatı’yı hedef alan suçlamalarda bulundu. Buca-Mar şirketinde şaibeli işler bulunduğunu öne süren Zayıfoğlu ‘malları teslim eden var, teslim alan var, ancak sadece kağıt üzerinde. Malların nereye döküldüğü belli değil. Ne hikmetse teslimatlar hep gece yapılıyor. Buca-Mar’ın repoda 600 bin lirası var. Bu para çekildi mi, çekilmedi m? Ben söylüyorum, bu para Ercan Tatı’nın ıslak imzasıyla çekildi. İşçilerin maaşı ödenemiyorken, 600 bin lira para nereye harcandı. Ey savcılar, buradan haykırıyorum. Bunları ispatlamazsam benim hakkımda dava açın. Eğer gerçekten iftira atıyorsam ben bunun bedelini öderim. Buca-Mar’a mal veren bir esnaf intihar etti. Gerekçe parasını alamadığıydı. Buradan söylüyorum, o intihar etmedi. Onun parasını vermeyenler, onu zor durumda bırakanlar asıl bu ölümün suçlusu olanlardır. Buradan tekrar soruyorum. 35 DHU plakalı araç 2011 yılında kaza yapmadı m? Pelte çıkmış bu araca nasıl oldu da 2012’de 280, 2013’de 200 liralık mazot alınd? Hayaldi, geçek oldu. Rekorlar kıracak konserimiz vardı, iptal edildi. Soruyorum, bu konser için bilet basıldı m? Temizlik ihalesi 4 yıl öncesine göre 4 misli fiyatla nasıl yapıld? Diye sordu.

MUSTAFA ARSLAN: ‘TATI’NIN GELİNİNE ÖZEL KADRO MU AÇILMAK İSTENİYOR'’
AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Arslan da konuşmasında, ‘daha önce de defalarca temizlik ihalesine dikkat çekmiştim. Adrese teslim ihale yapılıyor uyarısında bulunmuştum’ hatırlatmasında bulunarak başladı. Görevinden ayrılan Tayfun Emre’nin atama kararı yüzünden Başkan Tatı’nın hakim karşısına çıktığını belirten Arslan ‘Başkan Tatı’yı bir kez daha, başka bir atama için uyarmak istiyorum Özel Kalem Müdürü Asiye Avcı’yı yasalara aykırı şekilde Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü olarak atamış. Bu atamanın asıl gerekçesi Başkan Tatı’nın gelini Vildan Tat’yı Özel Kalem Müdürü yapmak mıdı? Bu yanlış ve hukuksuz atamanın iptali için 1 ay bekleyeceğiz. Eğer bu karardan dönülmezse tıpkı Tayfun Emre olayında olduğu gibi suç duyurusunda bulunacağız’ dedi. Bu konuşmaların ardından CHP Grubundan Hasan Sağlam, Suat Nezir ve Hüsnü Kaya’yla Mustafa Arslan arasında ‘yapılan icraatlar’ konusunda uzun tartışmalar yaşandı. Toplantıyı yöneten Lokman Fazla’nın tarafları yatıştırmak için büyük çaba sarf ettiği görüldü. CHP Grubundan Hasan Sağlam ve Ali Hıdır Uludağ Sivas katliamı kurbanlarını anarken, AK Parti Grubundan Necati Bahçeci Başbağlar katliamının da unutulmaması çağrısında bulundu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası