Ege Postası
Geri

Karabağlar'da muhtarların umudu meclis!

Karabağlar ilçesinde yaşadıkları zorlukları sık sık dile getiren muhtarların bu talepleri sonrasında harekete geçen ilçe belediyesi,belediyeler kanunun getirdiği maddi yardım kısıtlaması nedeni ile ayni yardım yapılması konusunda belediye meclisinde karar almaya hazırlanıyor. Diğer yandan, yardımları kısıtlayan 5393 sayılı kanuna ve AK Parti hükümetine tepki geldi.
Karabağlar'da muhtarların umudu meclis!
Haberler / Yerel Yönetimler
1 Temmuz 2013 Pazartesi 13:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- 5393 sayılı Belediyeler Kanunu ile gelen düzenlemeler sebebi ile zor günler geçiren ve ayakta durmakta zorlanan mahalle muhtarları için yeni formül arayışına giren Karabağlar Belediyesi, belediye meclisinde kabul edilmesi planlanan önerge ile muhtarlara ayni yardım yapmayı planlıyor. Geçtiğimiz ay maddi yardımı gündeme getirmeyi planlayan ve fakat yasaya aykırı olduğu gerekçesi ile bunun yerine aynı yardım yapmak için kolları sıvayan belediye meclisi, 55 mahalle muhtarının ihtiyaçlarını yerinde saptayarak, kendilerine sarf malzemesi ve kırtasiye malzemesi gibi yardımlar iletecek.

“YARDIM ETMESİ GEREKEN BELEDİYE DEĞİL, DEVLETTİR”

Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, konuyla ilgili olarak asıl görevin ilçe belediyelerine değil, devlete düştüğünü kaydederek, “Konu ile ilgili yapılan düzenleme meclise gelecek ve karara bağlayarak muhtarlarımıza yardımcı olmak istiyoruz. İlçe nüfus müdürlüklerinin de belge temini konusunda kendilerine yardımcı olması üzerine, tüm gelirleri kesildi ve muhtarlarımız bizden yardım bekliyorlar, zor durumdalar. Muhtarlarımızın, elektrik, su, kırtasiye gibi giderlerine yardımcı olmamız gerekiyor. Bu sıkıntı yine devlet tarafından çıkartılmış olan yasayla ortaya çıkan bir durumdur. Sonuçta ortada bir mağduriyet var ve muhtarlarımız da insanlara hizmet ediyor. Onlara katkı koymak durumundayız. Ama bu konuda asıl yardımcı olması gereken devlettir. Nasıl ilçe belediyelerine fondan yardım aktarılıyorsa, muhtarlara da yardım etmeli. Muhtarlara da belli bütçe aktarılmalı ve belge temini konusunda rayiç bedel belirlenmeli. Muhtarların elektriği ve suyu devlet tarafından karşılanmalı. Muhtarlarımız ayakta kalabilmeli” sözleri ile yaşanan sıkıntıya işaret etti.

“MUHTARLAR İLE BİZİ KARŞI KARŞIYA GETİRMEK İSTİYORLAR”

Karabağlar Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Uğur Yelekli ise, yasa gereği muhtarlara maddi yardım yapılamasının kanunlara aykırı olduğunun altını çizerek, “Geçtiğimiz aylarda da muhtarlara bu yönde yardım yapılması için meclisimizin çalışmaları oldu ancak konunun 5393 sayılı yasaya aykırı olması sebebi ile başka çözüm yolları arayışına girdik. Muhtarlarımızdan da bu yönde yoğun bir talep var ve sıkıntıları halen çözülmüş değil. Biz belediye olarak nakdi yardım yerine ayni yardım yapabilmek için mecliste bu yönde karar almayı ve kendilerine en azından temel giderleri olan kırtasiye malzemeleri ve sarf malzemeleri konusunda yardım yapabilmeyi amaçlıyoruz. Meclisten geçireceğimiz karar vasıtası ile en azından muhtarlarımızın elini biraz olsun rahatlatabilmeyi istiyoruz.Yardımın kısıtlanması ile ilgili düzenlemenin temelinde AK Parti’nin ilçe belediyelerini muhtarlar ile karşı karşıya getirmesi yatmaktadır. İmkanımız olsa zaten bu konuda kendilerine yardımcı oluruz. Bu konuda tepki gösterilmesi gereken merci aslında hükümetin kendisidir. Ve düzenlemeler yapması gereken de yine devlettir” diye konuştu.

DİĞER BELEDİYELERDE NASIL ÇÖZÜLDÜ'


Karabağlar ilçesinden önce, Karşıyaka Belediyesi ve Bornova Belediyesi, mahalle muhtarlarına belediye meclis kararı ile maddi yardım yapılmasına karar verirken, Buca Belediyesi ise yasaya aykırı olduğu gerekçesi ile maddi yardım kararını uzun süren görüşmelere rağmen kabul etmemişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası