Ege Postası
Geri

Çölyaklı çocuklara pasta sürprizi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin buğday, arpa, çavdar ve yulaf içeren yiyecekler yiyemeyen ‘Çölyak’ hastaları için düzenlediği özel günde “glutensiz pasta” sürprizi de vardı. 120 aileye özel üretim gıda paketleri dağıtılırken çocuklar da palyaçolar ve kuklalarla doyasıya eğlendi.
Çölyaklı çocuklara pasta sürprizi
Haberler / Yerel Yönetimler
1 Temmuz 2013 Pazartesi 09:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir’deki ‘çölyak’ hastalarına desteğini sürdürüyor. Ömür boyu diyet yapan bu hastalar için 2010 yılından bu yana Kent Ekmek Fabrikası’nda özel olarak glutensiz ekmek üreten Belediye, yıl içinde de glutensiz gıda paketleri dağıtarak aileleri yalnız bırakmıyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi son olarak Sasalı’daki Doğal Yaşam Parkı’nda Çölyak hastaları için özel bir gün düzenledi. Hastalıkları nedeniyle buğday, arpa, çavdar ve yulaf içeren yiyecekler yiyemeyen çocuklara ve ailelerine özel üretilen “glutensiz” yiyecekler içeren gıda paketleri dağıtıldı. Yine İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kendileri için özel olarak hazırlanan “glutensiz” pastayı İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Pervin Şenel Genç ile birlikte kesen çocuklar, kukla gösterisi, palyaço ve kendilerine verilen hediyelerle keyifli bir gün geçirdi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak ‘çölyak’ hastalarına desteğe devam edeceklerini söyleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Pervin Şenel Genç, “Toplumumuzda bilinmeyen bu hastalıkla ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak ne yapabiliriz diye düşündük. Araştırdık. 2010 yılından itibaren Kent Ekmek Fabrikamızda glutensiz ekmek üreterek Türkiye’nin her yerine gönderiyoruz. Sizlerin dertlerine ortak olmaya çalışıyoruz. Sorunlarımızı ve dertlerimizi el ele vererek aşacağımıza inanıyorum. Koyduğumuz katkılar bir nebze de olsa dertlerine derman oluyorsa ne mutlu bize” diye konuştu. Ege Çölyakla Yaşam Derneği Başkan Yardımcısı Kudret Yüzügüler ise İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne katkılarının çok büyük olduğunu belirterek desteklerinden ötürü teşekkür etti.

İzmir’in ekmekleri 50 kente dağıtılıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Ekmek Fabrikası, 2010 yılından bu yana normal ekmek yiyemeyen Çölyak ve Fenilketonüri hastaları için “glutensiz özel tıbbi ekmek” üretiyor. Siparişle üretilen özel ekmekler, İzmir içindeki 60 Kent Ekmek satış büfesi ile EDAK Ecza Kooperatifi üyesi eczanelere ulaştırılırken, İzmir dışındaki hastalara ise kargoyla gönderiliyor. İthali 12 TL. olan glutensiz ekmekler, Kent Ekmek Fabrikası’nda 75 kuruştan satılıyor. İzmir’in ekmekleri, Tekirdağ’dan Van’a Türkiye’nin 50 şehrindeki tam 274 noktaya ulaştırılıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi aynı zamanda hastalara bir bölümü yurt dışından ithal edilen glutensiz ve düşük proteinli gıdalar da dağıtılıyor. Bu paketlerinin içinde makarna, tel şehriye, gofret ve un oluyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ayrıca hastalığın önemine dikkat çekmek ‘Buğday Ülkesinde Buğdaysız Yaşamak’ başlıklı bir el kitabı da bastırdı.

Çölyak hastalığı nedir'
Çölyak, glutein proteinine karşı vücudun geliştirdiği tepkiden dolayı oluşan bir hastalık. Glutein proteini arpa, buğday, çavdar ve yulaf gibi tahıllarda bulunuyor. Çölyak da bunların alınmasıyla gelişiyor. İnce bağırsaklarda ortaya çıkan hastalık sebebiyle bağırsak duvarları düzleşiyor ve besin emilimini tam olarak yapamıyor. Ülkemizde her 100 kişiden birinde bu hastalık görülüyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası