Ege Postası
Geri

Bornovalılar Madımak kurbanlarını İlkay Akkaya konseri ile andı

1993 yılında Sivas Madımak Oteli’nde katledilen canlar, Bornova’da İlkay Akkaya konseri ile anıldı. Bornova Belediyesi ile Pir Sultan Abdal Derneği Bornova Şubesi’nin işbirliğinde gerçekleştirilen konser yoğun ilgi gördü
Bornovalılar Madımak kurbanlarını İlkay Akkaya konseri ile andı
Haberler / Yerel Yönetimler
1 Temmuz 2013 Pazartesi 10:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Bornova Belediyesi ile Pir Sultan Abdal Derneği Bornova Şubesi, Madımak Katliamı’nın 20. Yıl dönümünde, sevenlerini İlkay Akkaya ile buluşturdu. Bornova Cumhuriyet Meydanı’ndaki konser öncesi, 2 Temmuz 1993’te Sivas’ta Madımak Oteli’nde yaşanan olaylarda yanarak ya da dumandan boğularak hayatlarını kaybeden 33 yazar, ozan, düşünür ile 2 otel çalışanı için saygı duruşunda bulunuldu.

Daha sonra sahneye çıkan İlkay Akkaya, söylediği şarkı, türkü ve marşlarla unutulmaz bir gece yaşattı. Alanı dolduran binlerce Bornovalı, kimi zaman coşturan kimi zamanda hüzünlendiren ünlü sanatçıya hep bir ağızdan eşlik etti. Uzun yıllar Grup Yorum ile çalıştıktan sonra Grup Kızılırmak’ı kuran pek çok solo çalışması bulunan İlkay Akkaya, şarkıları arasında mesajlar da verdi. Türkiye’nin önemli bir süreçten geçtiğini ifade eden ünlü sanatçı, ‘‘Halkın özgürlükleri uğruna meydanlara çıkarak birlik içerisinde olduğu şu günlerde sizlerle birlikte olmak çok anlamlı’’ diye konuştu.

İlkay Akkaya’ya teşekkür plaketi sunan Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Sivas’ta yaşanan acıların hala tazeliğini koruduğunu belirterek, ‘‘Böylesi acı olayları bir daha yaşamamak için Madımak’ı unutmamalı, geçmişten dersler çıkarmalıyız’’ dedi. Pir Sultan Abdal Derneği Bornova Şubesi Başkanı Kamil Yücer ise içlerindeki yangını hala ilk günkü gibi yüreklerinde hissettiklerini belirterek, verdiği destekler nedeniyle Başkan Sındır’a teşekkür etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası