Ege Postası
Geri

Bornova’da 100 bin ton asfalt 114 kilometre yol

Son dört yılda ilçede 114 kilometre yol düzenlemesi yapan Bornova Belediyesi bu yaz sezonunda da asfalt çalışmalarını başlattı. Bu yıl 18 bin tonluk asfalt ihalesi yapan Bornova Belediyesi Kızılay Yokuşu’ndan sonra Karacaoğlan Mahallesi’nde büyük bir yol çalışmasını tamamladı. İhale kapsamında yaz boyunca ihtiyaç duyulan bölgelerde asfalt çalışmalarının devam edeceği belirtildi
Bornova’da 100 bin ton asfalt 114 kilometre yol
Haberler / Yerel Yönetimler
2 Temmuz 2013 Salı 08:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - İlçedeki yol ve kaldırımların onarım ve bakımını aralıksız sürdürürken, kamulaştırmalar ve imar uygulamalarıyla yeni yollar da açan Bornova Belediyesi, bu yaz sezonunda da yoğun bir asfalt çalışması başlattı. 2009-2012 yılları arasında 100 bin ton asfaltla 114 kilometre uzunluğundaki yolun yüzeyini yenileyen, 120 bin metrekare parke taş, 32 kilometre kilit taş döşeyen Bornova Belediyesi, bu yaz sezonunda da 18 bin tonluk asfalt ihalesini yaparak çalışmalara başladı. Son dört yılda yol düzenlemelerine 12.8 milyon lira harcanırken, bu yaz yapılacak asfalt çalışmalarının maliyeti 2 milyon 207 bin lira olacak. Çalışmalar tamamlandığında ortalama 6 metre genişliğinde 25 kilometre yeni asfalt düzenlemesi yapılacak.

Bornova Belediyesi, Kızılay, İnönü, Atatürk ve Evka-4 mahallelerine merkezden ulaşımı sağlayan, Kızılay Yokuşu olarak bilinen 467 ve 472 sokaklarda başlattığı kamulaştırma hamlesini, tek gidiş geliş olan yolu çift gidiş-geliş yapıp 10 metreden 15 metreye çıkararak tamamladı. Kış şartlarında dik ve dönüş açısının dar olması nedeniyle trafik güvenliğinin riske girdiği Kızılay Yokuşu’nda yol genişletme kararı alan Bornova Belediyesi, yol ve yeşil alan oluşturmak amacıyla 28 evin yıkımın tamamlayıp 2 bin 747 metrekare alan kazandı. Bunun için hak sahiplerine 2 milyon 344 bin lira bedel ödendi. Geçtiğimiz haftalarda, asfalt işlemi tamamlanarak çift yönlü olarak trafiğe açılan Kızılay Yokuşu büyük bir rahatlama sağladı.

Vatandaş talepleri karşılanıyor

Bornova Belediyesi, yapılan ihale kapsamında Karacaoğlan Mahallesi’nde de büyük bir asfalt çalışması başlattı. Bu kapsamda birbirine bitişik olan ve genişliği 35 metreyi bulan 6234 ve 6244 sokaklar ile 6205, 5311, 6240/5 ve 6167 sokaklar asfaltlandı. Vatandaşların talebi üzerine yapılan yol düzenlemesi mahallelileri sevindirdi.

Bornova’da asfaltsız yol bırakmamak için büyük bir çalışma içine girdiklerini de ve bu hedeflerine de ulaştıklarını belirten Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “İlçemizdeki bozuk yolları düzeltmek, yeni yollar açmak ve kaldırım tretuvar çalışmalarını yapmak konusunda aralıksız çalıştık. Bu çalışmaların sonucunda da vatandaşlarımız daha düzgün sokaklarda, tozdan topraktan uzak daha temiz bir çevrede yaşamaya başladılar. Son yaptığımız 2 milyon 207 bin liralık asfalt ihalesi kapsamında da önce Kızılay Mahallesi’nde sonra da Karacaoğlan Mahallesi’nde ciddi işler yaptık. Bundan sonra da ihtiyaç olan yerlerde ekiplerimiz çalışmaya devam edecek” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası