Ege Postası
Geri

Başkan Şenol’la ‘küresel bakış’

You Only Live Once Projesi kapsamında Romanya, Estonya ve Polonya’dan Gaziemir’e gelen öğrenciler Başkan Şenol’u makamında ziyaret ederek, dünya barışı, demokrasi, çevre, tarih, kültür gibi konularda fikirlerini paylaştı. Gezi Parkı olaylarını internetten takip etme şansı bulduklarını ifade eden gençler “Türk gençlerine destek vermek isterdik” dedi.
Başkan Şenol’la ‘küresel bakış’
Haberler / Yerel Yönetimler
3 Temmuz 2013 Çarşamba 09:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Avrupa ülkelerinde eğitim kurumlarının arasındaki işbirliğini geliştirmek amacıyla hayata geçirilen You Only Live Once Projesi kapsamında Romanya, Estonya ve Polonya’dan bir grup öğrenci Gaziemir’i ziyaret etti. Gaziemir Kipa 10. yıl Anadolu Lisesi’nin konukları olan yabancı öğrenciler kentin tarihi ve doğal güzelliklerini tanıma fırsatı buldu. İzmir ve Gaziemir’e hayran kalan gençleri, Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol makamında kabul etti. Gençliğe büyük önem verdiğini bu nedenle eğitim ve çevre projelerine önemli yatırımlar yaptığını söyleyen Başkan Şenol, dünya barışı, dünya gündemi demokrasi, çevre, tarih, kültür gibi konularda gençlerle fikir alışverişinde bulundu. 
“Konuşun, eleştirin, sorgulayın”
Gençlerin duyarsızlığından, konuşmamasından, eleştirmemesinden yakınan Şenol, "Konuşmayan, eleştirmeyen, okumayan, tek tip bir gençlik yaratılmak isteniyor. Hayatta pasif kalmayın, bir hedefiniz olsun ve bu hedefe ulaşmak için mücadele edin" diye konuştu. Kültürel zenginliklere ve dünya barışında gençlerin önemine değinen Şenol, Gaziemir’in kardeş kentlerinden getirilecek çeşitli materyallerin ve folklorik giysilerin yer alacağı bir müze hazırlığı yaptıklarını da sözlerine ekledi.
“Türk gençlerine destek vermek isterdik”
Başkan Şenol’un, çevreye gereken önemin gösterilmediğinden yakınmasıyla söz Gezi Parkı’nda yaşanan çevre eylemlerine geldi. Ülkelerinde medyadan eylemleri takip edemediklerini, internetten takip etme şansı bulduklarını ifade eden gençler, “Türkiye’de yaşanan demokratik eylemleri destekliyoruz. Eylemlerden erken haberimiz olsaydı özgürlük, demokrasi ve çevre için yapılan bu eylemlerde Türk gençlerine destek vermek isterdik” diyerek görüş belirtti. Çevreye gereken özenin gösterilmediğini ifade eden öğrenciler, ağaç dikerek, tema duvarına tematik figürler işleyerek Gezi Parkı’na destek verdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası