Ege Postası
Geri

Bornova’da “gündeme dair söyleşiler”

Bornova Belediyesi ve Bornova Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD)tarafından düzenlenen “Gündeme Dair Söyleşiler” başlıklı Panel Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Gündemde yer alan gezi parkı eylemlerini ve yaşanan süreci değerlendirmek amacıyla Bornova Belediyesi ve Bornova ADD’nin ortaklaşa düzenlediği panel Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde yapıldı. CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, CHP eski PM Üyesi Ayhan Yalçınkaya, CHP Gençlik Kolları eski Genel Başkanı Yardımcısı Av. Ersoy Uluçay, ADD genel yönetim kurulu üyesi Cemal Yetkiner’in konuşmacı olduğu panelin yöneticiliğini Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır yaptı.
Bornova’da “gündeme dair söyleşiler”
Haberler / Yerel Yönetimler
3 Temmuz 2013 Çarşamba 09:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Bornova ADD tarafından hazırlanan kısa film gösteriminin ardından başlayan panelde, gezi parkı olaylarının başlama nedenleri, gençliğin demokratik haklarını aramadaki tavrı ve üslubu, Taksim direnişinden elde edilebilinecek kazanımların yaşanılan süreç içerisinde değerlendirildi.
Demokratik talepler ifade edilmeli
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır Türkiye’nin küresel güçler vasıtasıyla sürekli dönüşüme zorlandığı bir süreç içerisinde olduğunu belirterek, ‘’Türkiye’de özellikle 12 Eylül Darbesi ve sonrasında küreselleşme adı altında uygulanan liberal politikalar var. Bu politikalar, çetin ve acımasız bir şekilde gündeme getirilip ve hayatımıza sokuldu. Ülkemizin de aynı şekilde ulusal ve küresel kurumlar vasıtasıyla sürekli bir değişime-dönüşüme zorlandığı bir dönemi yaşıyoruz. Son günlerde yaşananları bütün bu gelişmelerden soyutlamak, uzaklaştırmak, ayrı görmek, ayrı tutmak son derece yanlış olur. Bu tabloyu bir bütün olarak gelişmeleri değerlendirmek doğru olacaktır’’ dedi. Başkan Sındır, halkı provoke etmeden, yasal sınırlar dışına çıkmaya zorlamadan, demokratik hak ve taleplerin her yerde ifade edilmesi gerektiğinin altını çizdi.
Baskıcı rejim istenmiyor
Türkiye’de yasama, yürütme ve yargıyı tek bir yapıya ve kişiye bağlayan baskıcı bir rejim uygulandığını ifade eden CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam da şöyle konuştu: “Halkı sindirme ve korkutma yoluna gidildi. Bu dönemde çok ciddi bir sivil inisiyatif Taksim’den başlayarak Türkiye’nin her noktasında kendini gösterdi. Daha çok özgürlük istiyorlardı, üzerlerinde baskı istemiyorlardı, aşağılama, yaşam tarzlarına müdahale istemiyorlardı. Cumhuriyet değerlerine saldırı istemiyorlardı. Atatürk’e ve Cumhuriyeti kuranlara saygı ve onların çağdaş değerlerine saygı gösterilmesini istiyorlardı. Bütün bunları isterken de demokrasi, insan hakları ve özgürlükler temelinde Türkiye’de herkesin hakkına sahip olabilecek, yüzde kaç oy aldığı önemli olmayan, herkesin başbakanı olabilen ve ülkede herkes için demokrasiyi savunabilen bir iktidar istiyorlardı.”
İktidarla sorunu olan herkesin barış içerisinde bir arada bulunarak yeni dönemdeki siyasal yol haritasını çizdiğini vurgulayan Susam, “Gezi olaylarıyla birlikte şu ortaya çıkmıştır; Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet ilelebet yaşayacaktır. Cumhuriyet’in 90 yıllık kazanımlarını yok etmek isteyenlere karşı direnebilecek insan kaynakları oluşmuştur’’ dedi.

Ortadoğu ülkesi gibi yönetilemeyiz
Susam’ın ardından konuşmasını yapan CHP eski PM Üyesi Ayhan Yalçınkaya ise gezi parkı değerlendirmelerini iktidarın yönetim politikası üzerinden yaparak Türkiye Cumhuriyeti’nin bir Ortadoğu ülkesi gibi yönetilmeye çalışıldığını ancak laik ve demokratik bir yapıya sahip olmamız gerektiğini ve gezi eylemlerinin bunu amaçladığını ifade etti. CHP Gençlik Kolları eski Genel Başkanı Yardımcısı Av. Ersoy Ulucan ve ADD genel yönetim kurulu üyesi Cemal Yetkiner ise, gençlerin sanıldığı gibi apolitik olmadığının yeni fark edildiğini belirtti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası