Ege Postası
Geri

Başkan Tugay'dan çarpıcı mesajlar: Yok etmeyi amaçlamadık!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, kent gündemine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Önceki Dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, 'projelerimi yok ediyor' eleştirilerine yanıt veren Tugay, "Hiçbir zaman daha önceki belediye başkanlarımızın yaptıklarını yok etmeyi amaçlayan tavır içerisinde olmadık, olmayacağız. Biz geçmiş dönemde yapılanların üzerine yeni şeyler koyuyoruz. Geçmiş dönemde yapılanların bitmesi için çaba gösteriyoruz. Bazı konularda fikir ayrılıkları doğaldır. Ancak önceki dönemde yapılanları görmüyor değiliz veya bir sorunumuz yok" dedi.
Başkan Tugay'dan çarpıcı mesajlar: Yok etmeyi amaçlamadık!
Haberler / Yerel Politika
24 Temmuz 2024 Çarşamba 14:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu makamında ağırlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, görüşme sonrası basın mensauplarının sorularını yanıtladı. 

YOK ETMEYİ AMAÇLAMADIK! 

Önceki Dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç soyer'in, 'projelerimi yok ediyorlar' eleştirilerine yanıt veren Başkan Cemil Tugay, "Bazı konularda farklı düşünebiliriz ama genel olarak sosyal demokrat, halkçı bir belediyenin yapması gerekenleri Tunç Başkanımız da yapmaya çalıştı, ben de yapmaya çalışıyorum. Benden sonraki arkadaşlarımız da yapacak. Hali hazırda önceki dönemde de var olan sorunlar vardı. Bu sorunların çözümü için bizler farklı şeyler yaparken bazen yanlış anlaşmalar olabiliyor. Hiçbir zaman daha önceki belediye başkanlarımızın yaptıklarını yok etmeyi amaçlayan tavır içerisinde olmadık, olmayacağız. Biz geçmiş dönemde yapılanların üzerine yeni şeyler koyuyoruz. Geçmiş dönemde yapılanların bitmesi için çaba gösteriyoruz. Bazı konularda fikir ayrılıkları doğaldır. Ancak önceki dönemde yapılanları görmüyor değiliz veya bir sorunumuz yok. Kemal Kılıçdaroğlu'nun da söylediği, bu devamlılık olacak ve doğru politikaları biz de uygulamaya devam edeceğiz" dedi. 

SOYER DE RAHATSIZDI! 

İzmir Şehir Tiyatroları'na ilişkin gelen çarpıcı açıklamalarda bulunan Tugay, "Şehir Tiyatroları ile ilgili danışma kurulunu kaldırdılar. Bu kaldırma yönetmelik değişikliği ile olmuş. Bu değişiklik Genel sanat Yönetiminin istediği ile olmuş. Genel Sanat Yönetmeni, 'denetim kurulu belirlesin genel sanat yönetmenini belirlesin, denetim kurulunu da ben belirleyeyim' demiş. Bu durumda kendisinin bireysel olarak tercih ettiği genel sanat yönetmenine doğru gitmiş. Daha çarpıcı olan ise, Aralık'ta Danışma kurulu üyeleri Tunç Başkan ile yapılan toplantıda Tunç Başkan da bunun yanlış olduğunu ve genel sanat yönetmeninin bu tavrından rahatsız olduğunu söylemiş. Buna şahit olan danışma kurulu üyeleri var. Bunlar konuşulmuyor. Bizim rahatsızlığımız oradaki demokratik yapının kalkmış olması ile ilgili. Bugün nitelikli bir danışma kurulu oluşturuldu. Amacımız Şehir Tiyatrolarının en kaliteli ve düzgün iş yapacak bir yola girmesi. Bunun gibi her konuda açıklayabileceğimiz şeyler var" ifadelerine yer verdi. 

SDT KRİZİ ÜZERİNDEN MEMURLARA TEPKİ: BEN ONLARA GİDİN DEMEDİM! 

SDT krizine ilişkin açıklamalarda bulunan Cemil Tugay, "Memurların SDT konusunda benim rahatsız olduğum konu son Sayıştay incelemesine konu olmuş. 'Yasal üst sınır üzerine çıkarsanız, buradan size zimmet çıkaracağız, hakkınızda da suç duyurusunda bulunacağız' yargısından sonra bunu yapamayacağımız yönündeydi. Arkadaşlarımıza söylediğimizde, 'bu mevcut haklardan geri gitmektir, bunu kabul edemeyiz' dediler. Buna saygı duyarım ama yasalara tabi biriyim. Belediye başkanı yasalar çerçevesinde hareket etmektedir. Teklif edebileceğimiz üst sınırdaki teklifi yaptık, kabul etmediler. Etmedikten sonra eylemlilik sürecine başladılar. Bu eylemlerden bazıları CHP İl Başkanlığı bazıları Genel Merkez'de oldu. Genel merkeze kendileri taşıdılar. Onların talebi üzerine Genel Merkez dahil oldu. Ben Genel Merkez'e, 'bu konu ile ilgilenin' demedim. Genel Merkez kendisi de müdahil olmayı istemedi. Sendika Genel Merkez'in müdahalesini istedi. Bu konuda yaptığımız görüşmelerden sonra diğer CHP'li belediyelerin dikkati buna çevrildi. Burada alınacak karar diğer belediyelere de emsal olacak, bu sebeple bu dikkatle hareket ediliyor. Bu bizim kararımıza müdahale değil. Bu müdahaleyi sendika bizzat talep etti. Bugün yine yasal üst sınırın üzerine çıkmış bir rakam öneriyoruz ama bunun için meclis kararı ve kendilerinden taahütname istedim. Ancak Genel Merkez'in iradesine karşı bir karar alamayacağımızı ilgili herkese söyledim. O talep sendika tarafından Genel Merkez'e iletildi. Ben onlara gidin demedim. Ne il başkanlığına ne Genel Merkez'e gidin demedim. Kendileri taşıdılar. " ifadelerine yer verdi. 

KESİNTİLERİN SORUMLUSU BİZ DEĞİLİZ 

Tugay, elektrik kesintilerine ilişkin gelen soruya ise, 'Bize lokal olarak iletilen her türlü sıkıntıyı Gediz Elerktrik ve ilgili dağıtım şirketi ile görüşüyoruz. Bu bir rutindir ilçe belediyeleri de muhtarlar da bunu yapar. Biz idari makamlarız. Ancak nihayetinde bu şebekenin sorumlusu dağıtım şirketidir. Sorunun nelerden kaynaklandığını bilmiyoruz. Ancak muhtemelen yaz aylarında yüksek elektrik tüketimi var ve bazen üretim yetmiyor. Bu sebeple önlemler aldıklarını düşünüyorum. Ancak bunun sorumlusu biz değiliz" ifadeleriyle yanıt verdi. 

BİR DAHA KAZA OLMAMASI İÇİN...

Yürüyen merdivenlerin bakım ve onarım çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Tugay, "Ağustos'un başına kadar tüm kontroller ve onarımlar tamamlanacak. Daha sonra bir kaza olmaması için bu süreci yürütüyoruz. Önceden bir şirketten asansör bakım ve onarım işi alınıyordu. Şimdi kendi içimizde oluşturacağımız birim kontrolleri yapacak" dedi. 

OTOGAR NE OLACAK? 

Tugay otogar işletmesi için bir ihale yapılacağını ve İZOTAŞ’ın sözleşme gereği ihalede öncelik hakkı olduğunu belirten Tugay, “Bir şartname hazırlanıyor. Bu şartnamelerde vatandaşın şikayetine konu olan problemler belirilecek ve düzeltilmesi istenecek. Bu şartname ile birlikte yeniden ihale yapılacak. Daha önce yapılan sözleşmede mevcut işletici olan İZOTAŞ'ın öncelik hakkı var" dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası