Ege Postası
Geri

Başkan'ın herkese cevabı var!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Kemalpaşa Belediyesi’nin işbirliği ile hayata geçirilen Kemalpaşa Rekreasyon Alanı törenle hizmete açıldı. Açılış törenine katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, son haftalardaki sert tavrını yineleyerek, Cumartesi mesajlarına devam etti. Başta çöp konusu olmak üzere, gündemdeki gelişmeleri değerlendiren Kocaoğlu, AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay, AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait ve Burhan Özfatura’ya verdiği yanıtlar ile güne damgasını vurdu.
Başkan'ın herkese cevabı var!
Haberler / Yerel Yönetimler
28 Eylül 2013 Cumartesi 16:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ve Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı’nın yanı sıra, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve İl Yönetimi, CHP İzmir Milletvekilleri, CHP PM ve YDK üyeleri, ilçe belediye başkanları, belediye ve il genel meclis üyeleri, sivil toplum örgütlerinin ve meslek odalarının temsilcileri, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde görevli bürokratlar, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

“TOPYEKÜN KALKINMA SAĞLADIK”

Törene katılan vatandaşların “İzmir Aziz’dir, Aziz kalacak” sloganları eşliğinde alana gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2004 yılındaki Büyükşehir Yasası ile İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dahil olan Kemalpaşa ilçesine 9 senede yapılan yatırımları özetleyerek, Belediyelerimizde, hem Büyükşehir Belediyesi’nin sorumlu olduğu hizmetleri götürüyor, hem de hizmetlerini ilçe belediyelerimizin kent içi projelerine de maddi katkı koyarak kentin topyekün kalkınmasını sağlıyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana Kemalpaşa’ya 92 milyon lira yatırım yaptık ve her sene 10 milyon lira yatırım yapmaya da devam ediyoruz” diye konuştu.

ÇÖP TARTIŞMALARINA İHSAN ALYANAK’IN SÖZLERİ İLE YANIT VERDİ

Aziz Kocaoğlu, sözlerini katı atık tesisi konusunda devam eden tartışmalara getirerek, “İlçe belediyelerimiz ile birlikte bize oy veren hemşerilerimize layık olmak için geceli gündüzlü çalışıyoruz. Efsane Belediye Başkan’ımız İhsan Alyanak’ı, Muzaffer Tunçağ ile birlikte ziyarete gitmiştik. Sohbet sırasında bana “Aziz çok iyi yapıyorsun. Kimseyle kavga etmiyorsun, işine bakıyorsun” demişti. “Ben kavga etmediğim gün, bugün belediye başkanlığı yapmadım” diyormuş. “Hepsi boşmuş, aman bu yoldan vazgeçme” dedi. Katı atık tesisi konusunda, benim de saygı duyduğum eski iki belediye başkanımız “Uzlaşmacı olmak” lazım demişler. Bir şey demek yerine, rahmetli İhsan Alyanak’ın sözü ile konuyu noktalamak uygun düşer. Üslubumuza da budur” diye konuştu.

AKAY’A SERT YANIT: BANA KİTAPTAN BAHSETMESİN

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Aziz Kocaoğlu’nun kitabını yazacağız” diyen AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay’a da yanıt vermeyi ihmal etmedi ve kendisine “Çete” kitabı ile göndermede bulunarak, “AK Parti’nin il başkanı kitap yazacağından bahsetmiş. Bizim kitabımızı yazacakmış, merakla bekliyoruz... Biz kitabı yazdık, adı da Çete. Orada bir girizgah var. O kitapta sadece bir olay anlatılıyor, operasyon. On senelik olayları zaten bu işi bıraktığımda, hangi sorunu nasıl çözdüğümü, ya da çözemediğimi İzmirli hemşerilerimize anlatmak ve tarihe not düşmek için kaleme alacağım. Herkes bunun bilsin. O yüzden bana kitap yazmaktan bahsetmesin…” şeklinde açıklama yaptı.



SAİT’E 9 EYLÜL SALVOSU DEVAM ETTİ

Kocaoğlu, sözlerinin devamında AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait’e isim vermeden sert sözlerle yüklenmeyi bu hafta da sürdürdü ve şunları söyledi; “Bir milletvekilimiz var, adı malum. Türkiye’nin kurtuluşu, İzmir’in kurtuluş günü 9 Eylül’de Gümüldür’de bir piknik alanında, çakma Dünya İzmirliler Günü yapan, yani 9 Eylül’ü, kurtuluş coşkusunu sabote etmeye çalışan bir milletvekili yine bir şeyler demiş. Ona geçen sene 9 Eylül’de yaptığı densizlikten dolayı gerekli cevabı vermiştim. Dikkat edeceğiz. Bizim değerlerimizle , bizim kurutuluşumuz ile , bizim atalarımızın şehit ve gazi olup kazandığı toprakları, bizim kutsal günümüzü sabote etmeye kalkanlara İzmirliler olarak hesap sormak zorundayız. Bu dünyada da öteki dünyada da bizden hesap soracaklar. Biz bu vatanı kurtardık, siz bugünleri kutlamıyorsunuz , böyle çakma günleri kutluyorsunuz diyecekler .Dikkatli olmak zorundayız.”

ÖZFATURA’YA ELEŞTİRİ İLE YANIT VERDİ

Geçtiğimiz haftaki “Yerel seçim süreci artık başladı” sözlerini yineleyen Kocaoğlu, “Bu süreci hep birlikte göreceğiz, herkes kucağındaki taşı dökecek. Ve sevgili İzmirliler bakacak, kim doğruyu, kim gözümüzün içine baka baka yalan söylüyor, onu da önümüzdeki 6 ayda göreceksiniz. Bizim kuracağımız katı atık tesisinin yeri önemli değil. Biz yer arıyoruz. Biz dünyada en gelişmiş teknolojiyi kullanarak ve enerji üreterek bir geri dönüşüm ve çöpü hammadde olarak kullanacak tesisi kurmak için yer arıyoruz. Bunun böyle bilinmesi ve kapalı bir fabrika kuracağımızın ve de geriye atık bırakmayacağımızın teminatı 10 yıldır yaptığımız çalışmalar ve yerine getirdiğimiz sözlerdir” dedi. Kocaoğlu ayrıca Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura’nın da çöp tesisi ile ilgili önerilerine şöyle yanıt verdi, “Bir belediye başkanımız, birinci derecede sit alanı olan yere tesis kurulmasını istiyor. 10 sene belediye başkanlığı yapan bir ağabeyimizin bunu bilmesi lazım. O söz keşke söylenmemiş olsaydı. Harmandalı’daki doluluk, artık S.O.S. vermeye başladı, oradaki katı atık tesisinin artık oradan kalkması gerekmekte. Biz de bunun için çalışıyoruz, üretiyoruz.”

“BİZ AVM YAPMAK İÇİN AĞAÇ KESMİYORUZ”

Başkan Aziz Kocaoğlu, “Ayrancılar’da ağaç katliamı yapılıyor” şeklindeki haberlere de açıklık getirerek, “Ayrancılar’da hazine arazisinden 100 dönüm alan mezarlık yapmak amacı ile tahsis ettik. Oradaki ağaçların seyreltilmesi mezarlık yapılması işi bizde. Ağaç kesme yetkisi ise Orman Bölge Müdürlüğü’nde. Onlar da işini yapıyor. Sonra burada vatandaşların tepkisi oldu. O çalışmayı durdurduk. Biz AVM yapmak için, biz eşe dosta arsa pazarlamak için ağaç kesmiyoruz. Biz vefat eden vatandaşlarımızı defnetmek için ağaç kesiyoruz. Projeyi durdurduk. Yeniden bakıp, inceleyeceğiz. Gerekeni yapacağız. Bilim egemen olacak. Bu tür söylemlere, bu tür protestolara alışacağız. Biz de alışacağız, iktidar partisi de alışacak. Biz katılımcı bir anlayışla, bu kenti odalarımızla, sivil toplum örgütleri ile, ilçe belediyeleri ile birlikte, halkla birlikte yönetiyoruz. İzmir’in 10 yıllık stratejik planlarını kamuya açarak, ortak akılla hazırlıyoruz. Katılımcı bir anlayışla yolumuza devam ediyoruz. Kentimize ve kentlimize layık olmaya çalışıyoruz. Sizler çok iyi biliyorsunuz, bazı siyasetçiler kenti için değil, kendi için çalışıyor. Biz kendimiz için çalışmıyoruz. Kentimiz için, bu kentin insanı için çalışıyoruz. Bunu lütfen ayırın” ifadelerini kullandı.

STAT ÇAĞRISINI YİNELEDİ

Aziz Kocaoğlu, stat konusunda geçmiş dönemlerde dile getirdiği çağrılarını da yineleyerek; “Stat yapmak üzere yola çıktık. Ve Örnekköy’de 80 dönüme yakın bir arazinin planları dahil her şeyi tamamlandı, hazırlandı. Tahsisi Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’nün. Ben 3 senedir istiyorum. Verin ben yapayım, teslim edeyim diyorum. Hiçbir şey de talep etmiyorum. Bir şartım var, buradan Karşıyaka Spor Kulübü de istifade edecek diyorum. O da kamu kurumu. Daha halen cevap gelmedi. Geçen gün Sayın Bakan’a bir mektup daha yazdım. Yapayım, teslim edeyim, İzmir’in stat problemi çözülsün. Bunların hepsi geçecek, hepsi hallolacak. Hepsini inançla ve irademizle, inatla, kapıları aşındırarak, kapıdan kovulup bacadan girerek çözeceğiz. İzmir’in menfaati için çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“DEDİKODULARA İNANMAYIN”

Başkan Kocaoğlu, sözlerinin sonunda basında çıkan asılsız haberlere itibar edilmemesini isteyerek şunları kaydetti; “Son günlerde kentte, basında birçok söylenti birçok dedikodu aldı başını gidiyor. Bir karalama kampanyası sürüyor. Ama biz bu kente, bu göreve bugün gelmedik. Biz 45 senedir bu kentteyiz, ben Bornova’da yaşıyorum. İzmir’de de 10 senedir Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapıyorum. Dedikodulara inanmayın. Kem sözlere inanmayın. Benim ağzımdan çıkmayan laflara inanmayın. Kem gözlerden memleketimizi koruyalım.”




TOPRAK: VARSIN ÇETE DESİNLER…


Törende söz alan Cumhuriyet Halk Partisi İşveren Sendikaları ve Meslek Kuruluşlarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak da CHP’li belediyelerin ranta değil halka hizmeti esas aldığının altını çizerek, “Duydum ki burada çok güzel bir tesis açılıyor. Ben de programımı değiştirip, böyle güzel bir olaya tanıklık etmek amacı ile buraya geldim. Sayın belediye başkanlarımız burayı neden ranta değil de halka teslim etti diye kendi kendime sordum. Başka partiden bir belediye başkanı olsa, buraya AVM yapılır, esnaf kepenk indirir, belediye başkanı da cebini doldururdu. Ben buradaki halk adına Rıdvan Başkan ve Aziz Başkan’ı kutluyorum. Varsın halka hizmet edenlere çete desinler. O çete bizim için bir gururdur. Halka hizmet çetecilik olmuşsa, biz buna razıyız. Sonu mahkeme ise, biz o mahkemelere alnı açık, başımız dik gitmeye hazırız.

“ÖNCE KENDİ KAPIMZIN ÖNÜNÜ SÜPÜRELİM”

“Biz siyasi parti temsilcileriyiz” diyerek sözlerine devam eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Toprak, hükümete ve Başbakan Erdoğan’a sert sözlerle yüklendi; .”Belli kesimlerden oy alırız, ama oy aldıktan sonra yüzde 50 yüzde 50 diyerek halkı ikiye bölmeyiz, kimseyi ayırmayız. Biz bu ülkede yaşayan o kalbi ikiye bölmeyiz. Sosyal demokrat CHP’ye de bu yakışmaz. Biz tüm halkı kucaklar, bağrımıza basarız. Onurla verdikleri görevi yaparız. Gücün esiri olmamamız lazım. Ben yaptım oldu demememiz lazım. “Bu çapulcular buradan gidecek demememiz” lazım. Gücün esiri olup, “Ne olursa olsun ben bu savaşa gireceğim” demememiz lazım. Komşumuzda demokrasi olmayabilir, oraya demokrasi getirmenin yolu benim evlatlarımın kanının dökülmesi değil. Onun yolu savaştan geçmez. O coğrafyada daha ne kadar Müslüman kanı akaca? Bizim ülkemizde onca kan dökülüyor . Biz önce kendi kapımızın önünü süpürelim. Yıllarca terörü çözün dedik. Bizim desteğimizi istemedi ama görüyorum ki, kendine çok iyi bir muhatap bulmuş. İmralı’da Abdullah Öcalan ile görüşüyor. Yarın demokratikleşme paketi O paketin içinde ne var bilmiyoruz. Eğer o bölgede kanı durduracaksa, biz pakete razıyız. Yeter ki Kemalpaşa’ya şehit cenazesi gelmesin. O bölgede yaşayan bilmiyorsa, iktidar partisinin bakanları, milletvekilleri, ana muhalefet partisi paketin içinde ne var bilmiyorsa, paketin içeriğini sadece Abdullah Öcalan ve Tayyip Erdoğan biliyorsa ve bundan sonra da o bölgede kan akmaya devam ederse, bunun tek sorumlusu başbakandır.”

KARAKAYALI: HERKESE EŞİT HİZMET


Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı ise, “Bugün İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte gerçekleştirdiğimiz en önemli projelerden birisi olan bu yatırımı hayata geçiriyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana, geçen süre zarfında birçok başarılı projeye imza atmanın gururunu ve onurunu yaşadık. Büyükşehir Belediye’mizin bizlere vermiş olduğu büyük desteği sadece bu proje ile sınırlandırmak haksızlık olur. Sayamadığımız birçok hizmete İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteği sayesinde kavuştuk. Başkan Kocaoğlu’nun desteği ile hizmetlerimiz artarak devam ediyor. Önümüzdeki dönmemde halkımıza en iyi, en güzel hizmetleri vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Kemalpaşa Belediyesi olarak sizlerden aldığımız güçle, yerel yönetim anlayışımız; tüm insanları aynı şefkat ve aynı sevgi ile kucaklayan, ilçenin değerlerine sahip çıkan, koruyan ve kollayan, geçmişle günümüz arasında köprü görevi gören bir anlayıştır. Kemalpaşa Belediyesi olarak özellikle sosyal belediyecilik anlamında yaptığımız yatırımlarla hem maddi, hem manevi desteğimizi halka sunuyoruz. 2012 yılında temelini attığımız bu tesisin herkese hayırlı olmasını dilerim” diye konuştu.



4 MİLYON 88 BİN TL’YE MAL OLDU

Hizmete açılan Kemalpaşa Rekreasyon Alanı ilçeye yeni bir renk katarken, vatandaşların günlük aktiviteleri, sportif ve kültürel faaliyetlerini gerçekleştireceği yeni bir cazibe merkezi olarak dikkat çekiyor. Kemalpaşa eski toprak spor sahasının yerine toplam 14 bin metrekarelik arazi üzerine kompleks şeklinde yapılan rekreasyon alanında tenis kortu, basketbol sahası, açık hava kondisyon alanı, tartan pist, kafeterya ve dinlenme alanları ile vatandaşların kültürel aktiviteleri izleyebileceği gösteri merkezi yer alıyor. Yapım bedelinin yüzde 70’i İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanan rekreasyon alanı 4 milyon 888 bin TL’ye mal oldu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası