Ege Postası
Geri

Meydanda konser

Güzelbahçe Belediyesi Türk Müziği Korosu, merhum besteci Necdet Tokatlıoğlu anısına muhteşem bir konser verdi.
Meydanda konser
Haberler / Yerel Yönetimler
28 Eylül 2013 Cumartesi 10:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR -Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuvarı öğretim üyelerinden Erkan Aydın'ın yönetimindeki 40 kişiden oluşan Güzelbahçe Belediyesi Türk Müziği Korosu, ünlü besteci Necdet Tokatlıoğlu'nun ölüm yıldönümü nedeniyle Yelki'de Mustafa Üstün Özdemir Meydanı'nda konser verdi. Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, eski Yelki Belediye Başkanı ve halen Güzelbahçe Belediye Meclis üyesi olan Mehmet Soyoğlu, CHP ilçe yöneticilerinin yanı sıra Tokatlıoğlu'nun kızkardeşi ve yeğeninin de aralarında bulunduğu kalabalık bir izleyici topluluğu konseri izledi.
Şef Erkan Aydın yönetimindeki Türk Müziği Korosu, bestesi Tokatlıoğlu'na ait 15 eseri seslendirdi. Sanatçının bazı eserleri solistler tarafından söylendi, izleyenler birbirinden güzel şarkılara eşlik etti. Konserin sonunda Başkan İnce, sanatçılara çiçek sundu, koroyla birilkte Tokatlıoğlu'nun dillerden düşmeyen “Gelme” isimli şarkıyı seslendirdi.
Bu arada Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Bölümü öğrencileri Ece Şerbetman ve Akif Kızılırmak danslarıyla koronun konserine renk kattı.

Necdet Tokatloğlu kimdir'
1933 yılında Güzelbahçe Yelki'de dünyaya geldi.
Müziğe ilk adımını 1948'de İzmir Türk Musıkisi Cemiyeti'ne girerek attı. Ahmet Aksoy ve İlyas Tonguç'tan özel müzik dersleri aldı.
Besteci, solist, korist, müzisyen ve orkestra şefi olan Tokatlıoğlu, kendi bestelerinden oluşan 5 plak ve çok sayıda 45'lik plak doldurdu. 100'e yakın Türk Sanat Müziği Bestesi bulunan Tokatlıoğlu'nun
en tanınmış popüler eserleri arasında “Bir Sevgi İstiyorum”, “Gelme İstemem” ve “Al Aşkını Çal Başına” yer alıyor.
Pek çok ödül ve plaket sahibi olan Tokatlıoğlu, çeşitli ülkelerde konserler verdi.
Ud ve piyano çalan Tokatlıoğlu, yaşamının son yıllarında İstanbul Koç Allianz Korosu'nu ve adı verilen Necdet Tokatlıoğlu Kabataş Musıki Derneği korosunu çalıştırdı. 2008'da İstanbul'da yaşamını yitirdi.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası