Ege Postası
Geri

Bayraklı düğümü çözülüyor

CHP’nin İzmir’de belediye başkan adayı belli olmayan tek ilçesi Bayraklı için Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun bugün yapması beklenen açıklama yarına kaldı.   Gözler Kılıçdaroğlu'nda
Bayraklı düğümü çözülüyor
Haberler / Yerel Politika
6 Şubat 2019 Çarşamba 09:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI – 31 Mart yerel seçimleri öncesi İzmir’de en çok aday tartışmasının yaşandığı parti olan CHP’de, gözler Bayraklı’ya çevrildi. Son iki PM’de parti içi krize yol açan Bayraklı adayı bugün de açıklanmadı. Adayın yarın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açıklanması bekleniyor.

26 Ocak’taki MYK’dan ismi çıkan Cevat Durak, PM’de veto edildi. Bunun üzerine Durak ismi geri çekildi, Bayraklı adayının belirlenmesi bir sonraki PM’ye bırakıldı. 2 Şubat’taki PM’de ise eski milletvekillerinden ve PM Üyesi Erdal Aksünger’in adı öne çıkarken, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’ndan son anda kritik bir hamle geldi. Kılıçdaroğlu, aralarında Bayraklı’nın da olduğu bazı seçim bölgeleri için yetki istedi. Yetki tartışması çıkınca Kılıçdaroğlu PM toplantısına ara verip MYK’ya döndü. Kısa bir toplantının ardından yeniden PM’ye gelen Genel Başkan “Madem bana yetki vermiyorsunuz, o halde MYK’yı oylayın’ dedi.

Kılıçdaroğlu’nun bu resti üzerine adaylığı için önerge verilen Erdal Aksünger, adaylığını geri çekti. Böylece Kılıçdaroğlu istediği yetkiyi aldı. Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun bugün Bayraklı ve diğer seçim bölgelerinin adaylarıyla ilgili yapması beklenen açıklama bir kez daha ertelendi. Kılıçdaroğlu'nun adayları yarın açıklaması bekleniyor. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası