Ege Postası
Geri

CHP Selçuk'un eğilim yoklaması talebine Yücel'den ret

Geçtiğimiz gün Selçuk Belediye Başkan Adayını tanıtan CHP Selçuk’ta Belediye Meclis Üyesi Adaylarını belirlemek için tüm parti üyelerinin katılımıyla eğilim yoklaması yapılması istemiyle genel merkeze ve il yönetimine başvurdu. Ancak İl Başkanı Deniz Yücel, Egepostası'na yaptığı açıklamada, bu konuda yetkinin genel merkezde olduğunu belirtip, eğilim yoklamasının takvim sıkışıklığı nedeniyle yapılmayacağını söyledi. Selçuk CHP, meclis üyelikleri için eğilim yoklaması istemişti
CHP Selçuk'un eğilim yoklaması talebine Yücel'den ret
Haberler / Yerel Politika
6 Şubat 2019 Çarşamba 08:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI - CHP Selçuk İlçe Başkanı Merve Çalışkan Yeşilyurt yaptığı açıklamada belediye meclis üye adaylarını eğilim yoklamasıyla belirleme kararı aldıklarını ve bu kararı genel başkanlığa ve il başkanlığına ilettiklerini söyledi.

İlçe Başkanı Çalışkan, "Göreve geldiğimiz günden bu yana partimizin her kademesinde demokrasiyi işletmek için elimizden geleni yapıyoruz. Bu çerçevede meclis üyesi adaylarımızı demokratik bir yöntemle 11 Şubat günü partimize sandık koyarak belirlemek istiyoruz.” dedi.

İL BAŞKANI: YETKİ GENEL MERKEZDE

Selçuk’ta belediye meclis üyesi adaylarını belirlemek için eğilim yoklaması kararı alınmasını değerlendiren CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, meclis üyelerinin belirlenme yetkisinin genel merkezde olduğunu söyledi.

Yücel, “Meclis üyeliklerinde eğilim yoklaması yapılmayacak. İlçe başkanlarından görüşleri aldık, genel merkezle paylaştık. İttifakla gidilen bir seçim var. Karşımızda AKP MHP ittifakı var. Hem takvim hem geldiğimiz süreç hem yerel seçimin dinamikleri ön seçim önünde engel taşıyor. İlçe başkanlarımızdan görüş ve önerilerini alacağız. Belediye başkanlarımızdan da. Genel merkeze bildireceğiz. Meclis üyeliklerinde yetki şu anda genel merkezde” diye konuştu. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası