Ege Postası
Geri

Belediyenin Ramazan şenliği büyük ilgi gördü

Aksaray Belediyesi bu yıl da Ramazan şenliği düzenliyor. Şenlikte, Hacivat-Karagöz, orta oyunu, tasavvuf musikisi ve sema gösterileri yapıldı. Ulu Cami önünde düzenlenen programa Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, Belediye Başkan yardımcıları,...
Belediyenin Ramazan şenliği büyük ilgi gördü
Haberler / Genel
13 Temmuz 2013 Cumartesi 16:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Aksaray Belediyesi bu yıl da Ramazan şenliği düzenliyor. Şenlikte, Hacivat-Karagöz, orta oyunu, tasavvuf musikisi ve sema gösterileri yapıldı.

Ulu Cami önünde düzenlenen programa Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, Belediye Başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve yüzlerce vatandaş katıldı. Belediye Başkanı Nevzat Palta günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada, “Mübarek Ramazan ayında tabii ki temennim o ki başta Aksarayımıza, ülkemize hatta tüm dünyaya tüm İslam alemine demiyorum, tüm insanlığa hayırlara barışa, sevgiye, kardeşliğe vesile olmasını özellikle temenni ediyorum. Ramazan boyunca da özellikle Ramazan ayının muhtevasına uygun olmak üzere birçok etkinliğimizi devam ettiriyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da inşallah haftada bir gün yani cuma günleri burada bu programlarımız devam edecek. Göreceksiniz etkinliklerimizi. Tasavvuf musikisidir, sema gösterisidir, Hacivat-Karagöz buna benzer bu etkinliklerimiz burada olacak. Haftanın ikinci günü de Fatih Mahallesi'nde bu programın değişik bir versiyonunu yapacağız. Yani haftanın iki günü bu program olacak. Birisi burada diğeri de bir başka mahallede inşallah devam etmiş olacak. Bu programları niye yapıyoru? Sebebi şu; eski Ramazanları bir nebze olsun hatırlatmaktır." dedi.

Başkan Nevzat Palta’nın konuşmasının ardından Hacivat –Karagöz ile orta oyunu gösterileri yapıldı, tasavvuf musikisi konseri düzenlendi. Hafız Osman ve ekibinin okuduğu birbirinden güzel ilahiler izleyenlere duygulu anlar yaşattı. Gecenin finalinde ise sema gösterileri vardı. Genç semazenler yaptıkları gösteri ile programa renk kattı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası