Ege Postası
Geri

Bergama Girişimci Kadınlar Kooperatifi kuruluyor

Yerelde kalkınmaya önem vererek “Önce üretim, önce üretici” politikası ile çalışmalarını sürdüren Bergama Belediyesi “Bergama Girişimci Kadınlar Kooperatifi” ile bir yeniliğe daha imza atıyor.
Bergama Girişimci Kadınlar Kooperatifi kuruluyor
Haberler / Yerel Yönetimler
29 Nisan 2015 Çarşamba 12:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bergama Belediyesi’nin, Bergama Halk Eğitim Merkezi ve Mesleki Eğitim Merkezi işbirliğinde açmış olduğu el sanatları kurslarında üretilen ürünlerin fazlalaşması ve nasıl değerlendirileceği konusunda ihtiyaç doğması ve ürünlere pazar yaratabilmek amacıyla Bergama Girişimci Kadınlar Kooperatifi’ni kurma çalışmaları başlatıldı.
 


Üretilen ürünlere pazar yaratmak, kadınların örgütlü hale gelmelerini sağlamak ve aktif hayata katılımına destek olmak, ekonomik özgürlüğe kavuşmasını sağlamak amacıyla kurulacak kooperatif ayrıca Bergamalı kadınların ev ekonomilerine de katkı sağlayacak.
 
Kadınların karar mekanizmalarında yer almasını ve kadın gözüyle kadına yönelik hizmetlerin artırılmasına katkı sağlamayı amaçlayan kooperatif için bilgilendirme toplantıları ve eğitimler gerçekleştirildi.
 
Bergama Belediyesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısı ve eğitimlerde kadınlara, örgütlenme, kooperatifçilik, yerelde kalkınma, kooperatif mevzuatı, iyi uygulama örnekleri gibi konularda eğitimler verildi.  Kentte örnek bir birlik oluşturmak ve hediyelik eşya sektörünün oluşumunu sağlamak amacıyla kurulacak olan kooperatifin tüzük hazırlama ve yer ve mekan tespiti çalışmaları da devam ediyor.
 
Bergama Belediyesi olarak yerelde kalkınmamanın önemine her fırsatta vurgu yaptıklarını dile getiren Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nin gün geçtikçe büyüyen ve gelişen bir yer olduğunu belirterek, “ Bu merkezde açmış olduğumuz kurslar ve kadınlarımızın emekleri böyle bir çalışmayı zorunlu kıldı. Kuracağımız kooperatifle kadınlarımız hem ürettikleri el emeği ürünlerini değerlendirebilecekler hem de ürettiklerinden ekonomik kazanç elde edebilecekler. Bergama Belediyesi olarak üreticilerimizin yanında olmaya ve onlara destek olmaya devam edeceğiz ve kurulacak olan birlik Bergama’da örnek olacak” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası