Ege Postası
Geri

Hatuniye Meydanı nefes aldı

İzmir’in tarihi semtlerinden Basmane’nin kalbi konumundaki Hatuniye Meydanı, Konak Belediyesi’nce yeni baştan düzenlendi. 7’sinden 70’ine her yaştan vatandaşın uğrak mekanı olan meydan yürütülen kapsamlı çalışmalar sonunda daha ferah ve nezih bir görünüme kavuştu. 400 yıllık Hatuniye Camisi’nin de bulunduğu alan yenilenen haliyle halkın hizmetine açıldı.
Hatuniye Meydanı nefes aldı
Haberler / Yerel Yönetimler
29 Nisan 2015 Çarşamba 11:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Basmane’de yaşayanların ve tarihi semti ziyarete gelenlerin soluklandığı tek meydanı oluşu nedeniyle de gün boyu dolup taşan meydan Konak Belediyesi'nin Fen İşleri Müdürlüğü'nün yürüttüğü kapsamlı çalışmalar sonucunda kentin tarihi dokusuna yakışır bir görünüme kavuştu. Tarihi Dönertaş Sebili’nin yanı sıra pek çok tarihi yapıyla çevrili olan meydanın zemini komple elden geçirilerek, parke taşı ile döşendi. Özenle yürütülen çalışmalar sırasında meydanın zemininde yer alan tarihi taşlar da daha görünür konuma getirildi. Alandaki ağaçların etrafı da granit taşlarla çevrelenerek, daha korunaklı hale getirildi.



YEŞİL ALAN ÇOĞALTILDI
Fen İşleri Müdürlüğü'nün çalışmalarını tamamlamasının ardından Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ekipler meydandaki parkta hummalı bir çalışmaya yürüttü. Alandaki ağaçlara gençleştirme budaması yapan ekipler kırılmış yer döşemeleri, oturulmaz haldeki bankları ve bakımsız ağaçları elden geçirdi. Mevcut bitki örtüsü korunurken yeni dikilen bitkilerle de yeşil alan çoğaltıldı ve yapılan peyzaj düzenlemesiyle alanın görünümü güzelleştirildi. Ek oturma alanları yaratılırken, hazırlanan şık tabelayla da meydanın yeni görüntüsü tamamlandı.

BÖLGE HALKININ UĞRAK NOKTASI
Konak Belediyesi'nin çalışmalarıyla yeni yüzüne kavuşan Basmane semtinin tek meydanı konumundaki Hatuniye Meydanı bölge halkının yanı sıra tarihi semti ziyarete gelen yerli-yabancı turistlerin de uğrak noktası haline geldi. Tarihi kent dokusunun ortaya çıkarıldığı meydan İzmir'e ve Basmane'ye yakışır bir görünüm kazandı. yeni düzenlemeyle meydanın daha ferah ve nezih bir hale geldiğini söyleyen bölge halkı ve esnafı Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a ve ekibini kutladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası