Ege Postası
Geri

Birleşik Haziran'dan acil barış çağrısı: Savaşı durdurun

İzmir Birleşik Haziran Haraketi, CHP İzmir Milletvekilleri Musa Çam, Kamil Oktay Sındır ve Zeynep Altıok'un da katıldığı basın toplantısında acil barış çağrısı yaptı. İzmir Birleşik Haziran Haraketi'nden acil barış çağrısı
Birleşik Haziran'dan acil barış çağrısı: Savaşı durdurun
Haberler / İzmir
21 Ağustos 2015 Cuma 16:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ziraat Mühendisleri Odası'nda Birleşik Haziran Hareketi adına basın açıklamasını Adnan Çobanoğlu okudu. 2 Eylül Çarşamba günü, İnciraltı Açık Hava Tiyatrosu'nda gerçekleştirecekleri 'İzmir Barış Buluşması'na İzmir halkını davet eden Çobanoğlu Türkiye'nin uzunca bir süre AKP'nin hukuksuzluğa, yolsuzluk ve rüşvete, keyfilik ve otoriterliğe bulanmış anlayışla yönetildiğini söyledi. 7 Haziran seçimlerinde ise halkın bu anlayışa dur dediğine dikkat çeken Çobanoğlu, "Erdoğan cuntası, 7 Haziran seçimlerinde ortaya çıkan bu iradeyi hiçe saymış, içeride ve dışarıda ilan ettiği savaş aracılığıyla adeta bir darbe gerçekleştirmiştir. AKP rejimi, ülkeyi ırkçı, milliyetçi ve mezhepçi bir eksende bölmekte ve her gelişmeyi baskı ve sindirme politikaları için fırsat olarak kullanmaktadır. Kürtlere, Alevilere, solculara ve bütün bir toplumsal muhalefete karşı bir cadı avı başlatılmıştır" dedi. 

AKP'nin şimdi de savaş suçlusu bu yönetimle hükümet olma çoğunluğunu yitirmiş olmasına aldırış etmeden Türkiye'yi adım adım bir iç savaşa götürdüğünü önesüren Çobanoğlu, “IŞİD ile mücadele diye başlatılan bu yeni savaş siyasetinin hedefine uzun süredir devam etmekte olan çözüm sürecinin muhatabı olan Kürt siyasal hareketi ve halkının konulması kabul edilebilir değildir. Buradan ilan ediyoruz ki, AKP'nin memlekette ve bölgede yürüttüğü savaş politikalarına asla izin vermeyeceğiz. Komşularımıza yönelik bir savaşa da, üslerin emperyalizmin direktifleri doğrultusunda kullanılmasına da, topraklarımızın eğit-donat benzeri zırvalıklarla cihatçı fabrikası haline gelmesine de göz yummayacağız" dedi. 

Basın toplantısına katılan CHP Milletvekili Zeynep Altıok, Musa Çam, Kamil Oktay Sındır yaptıkları açıklamalarda savaşı durdurun çağrısını yineledi.  (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası