Ege Postası
Geri

İkiçeşmelik'teki manzaraya belediye dur dedi

İzmir’in tarihi semti İkiçeşmelik’te sokakları saran çöp yığınlarına Konak Belediyesi’nden jet müdahale geldi. Hurdacılar ve çöp toplayıcılarının yarattığı çevre kirliliği karşısında harekete geçen belediye ekipleri, tepki çeken manzaralar sonrasında alanda kökten temizlik gerçekleştirdi. İkiçeşmelik'teki manzaraya belediye dur dedi
İkiçeşmelik'teki manzaraya belediye dur dedi
Haberler / İzmir
21 Ağustos 2015 Cuma 14:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Kente gelen yabancı turistlerin bir numaralı uğrak noktası olan Agora karşısında bulunan tarihi öneme sahip İkiçeşmelik sokaklarını esir alan çöp krizine belediye dur dedi. Sokak aralarını kaçak çöp toplama merkezine çeviren şahısların yarattığı çevre ve halk sağlığını tehdit eden manzaraların ardından harekete geçen Konak Belediyesi, olay yaratan görüntüleri ortadan kaldırdı.
 

''KENTİN ORTASINA ÇÖP TESİSİ KURDULAR'' HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...


 
ÇÖP YIĞINLARI VE KİRLİLİK TEPKİ TOPLAMIŞTI
İzmir'in tarihi semtlerinden Agora ve İkiçeşmelik'te kurulan çöp tesisi dün meydana çıkan görüntülerin ardından düzenlenen operasyonla kaldırıldı. Kentin kimliğini yansıtan en önemli noktalar arasında yer alan İkiçeşmelik bölgesindeki ara sokakları çöp yığınları ile donatan çöp toplayıcıları ve hurdacılara müdahale  eden Konak Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri ve temizlik birimleri sokakları saran atıkları da ortadan kaldırdı.

 
BELEDİYEDEN ÖNCE OPERASYON, SONRA TEMİZLİK
Aralarında Suriyeli mültecilerin de yer aldığı onlarca çöp toplayıcısı ve hurdacının İzmir'e gelen yabancı turistlerin ilk durağı olan Agora'nın hemen yanı başında bulunan İkiçeşmelik sokaklarında yarattığı kirlilik sonrasında duyarlı davranan belediye, alanda topyekün temizlik gerçekleştirdi. Günde tonlarca atığın toplandığı sokak aralarında yaz sıcaklarıyla birlikte etrafa yayılan kötü kokuya ve vatandaşların şikayetlerine de kulak veren belediye ekiplerinin yaptığı çalışma sonucunda sokalar rahat bir nefes alırken, yollar özel temizlik ekipmanları ile yıkanarak dezenfekte edildi. Belediye yetkililerinin verdiği bilgide söz konusu bölgede denetimlerin arttırılacağı ve aynı manzaralara yeniden izin verilmeyeceği belirtildi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası