Ege Postası
Geri

Bitlis'te ihtiyaç sahibi ailelere sosyal marketten ücretsiz alışveriş imkanı

Bitlis Belediyesi ve Işıl Derneği ortaklaşa gerçekleştirdiği sosyal market projesi sayesin de 400 ihtiyaç sahibi aileye her ay market formunda düzenlenmiş iş yerinden alışveriş yapma imkanı sağladı. Servis imkanı da mevcut olan sosyal marketten...
Bitlis'te ihtiyaç sahibi ailelere sosyal marketten ücretsiz alışveriş imkanı
Haberler / Genel
18 Nisan 2013 Perşembe 13:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bitlis Belediyesi ve Işıl Derneği ortaklaşa gerçekleştirdiği sosyal market projesi sayesin de 400 ihtiyaç sahibi aileye her ay market formunda düzenlenmiş iş yerinden alışveriş yapma imkanı sağladı. Servis imkanı da mevcut olan sosyal marketten yararlananların sayısının önümüzdeki aylarda 600'e çıkarılması planlanıyor.

Belediye Başkan Vekili Osman Aygür, Bitlis Işıl Derneği ile ortaklaşa açtıkları sosyal markette, kent merkezinde tespit edilen 400 aileye, her ay düzenli gıda ve giyim yardımı yapıldığını söyledi. Yapılacak olan çalışmayla sayının 600’e çıkarılmasının hedeflendiğini anlatan Başkan Vekili Aygür, geçmişte belediyelerin maddi durumu iyi olmayan ailelere yardım paketleri dağıttığını, ancak bu yardım paketlerinin ailelerin ihtiyaçlarını tam anlamıyla karşılamadığını bu yüzden sosyal markete işine girdiklerini belirtti.

Açılan sosyal markette önceden belirlenerek kart dağıtılan 400 ailenin ücretsiz alışveriş yapma imkanı bulduğunu ve her hangi bir ücret ödemediğini kaydeden Aygür, "Kurduğumuz markete gelen aileler, neye ihtiyaç duyuyorlarsa, onu alıp evlerine götürüyor. Ama eskiden yardım paketlerinde ailelere ne verilirse onu almak zorunda kalıyordu. Şimdi ise sadece kendi ihtiyacı olan malzemeyi alıyor. Bu da anlamlı oluyor. Aileler alışveriş yaptıktan sonra onları kendi araçlarımızla evlerine bırakıyoruz. Her mahalle ayrı bir saatte geliyor. Bu nedenle fazla karışıklık olmuyor. 13 mahallemizden 400 aile gelip marketimizden alışveriş yapıyor." dedi.

Hayırsever vatandaşların markete destek olmasını isteyen Başkan Vekili Aygür, “Önümüzdeki günlerde bu 400 aileye yaklaşık 200 aile daha katılacak. Çünkü yeni aileler müracaat etti. Bitlis merkez ile de sınırlı kalmayacağız. Önümüzdeki aylarda ilçelerimize kadar da ulaşmayı hedefliyoruz. Belediyemiz bu projeyi yürütmekte kararlı. İnşallah Bitlis Belediyesi olarak bunun için elimizden geleni yapacağız.” diye konuştu.

Sosyal Market Sorumlusu Esat Koçan ise alışverişe gelen vatandaşların markette gerek giyim gerekse gıda ihtiyaçlarını aldıktan sonra yanlarında bulunan kartı kasaya okutup her hangi bir ücret ödemeden alışveriş yapabildiklerini kaydetti.

Alış veriş yapan ailelerin yine Bitlis Belediyesine ait servis aracıyla evlerine kadar bırakıldığını ifade eden Koçan, vatandaşların durumdan çok memnun olduğunu sözlerine ekledi.






YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası