Ege Postası
Geri

Boğulmak üzereyken kurtarılan genç, hayata tutundu

Samsun’un Atakum ilçesinde girdiği denizde boğulmak üzereyken kurtarılan Seyfettin Yılmaz, olay sonrası ailesi ve yakınlarının desteğiyle hayata döndü. Yılmaz, ikinci hayatını yaşadığını söyledi. Başta çalıştığı hastanenin yöneticileri...
Boğulmak üzereyken kurtarılan genç, hayata tutundu
Haberler / Genel
28 Temmuz 2013 Pazar 11:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Samsun’un Atakum ilçesinde girdiği denizde boğulmak üzereyken kurtarılan Seyfettin Yılmaz, olay sonrası ailesi ve yakınlarının desteğiyle hayata döndü. Yılmaz, ikinci hayatını yaşadığını söyledi.

Başta çalıştığı hastanenin yöneticileri olmak üzere Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Hasan Rıza Aydın bizzat yakından ilgilenmesiyle tedavisi kısa sürede tamamlanan Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi personeli Yılmaz, olaydan 20 gün sonra işinin başına döndü. Hastanede Tıbbi Sekreter olarak görev yapan Yılmaz’ın görevinin başına dönmesi en çok aynı yerde çalıştığı eşini, mesai arkadaşlarını ve hastane yöneticilerini sevindirdi. İşe başladığı ilk gün yanına giderek kendisini ziyaret eden Genel Sekreter Uzm. Dr. Hasan Rıza Aydın, burada yaptığı konuşmada, "İşinde başarılı bir arkadaşımız olan Seyfettin Yılmaz’ın boğulma haberi hepimizi derinden üzdü. Olayın olduğu günden işe başladığı güne kadar kendisinin ve ailesinin yanında olmaya gayret gösterdik. Tedavisinin yapıldığı üniversite hastanesine giderek yoğun bakımdaki durumunu ailesine usulünce anlatarak bu sürede onları habersiz bırakmayarak bir yerde de rahatlatmış olduk. Çok şükür ki arkadaşımız sağlığına kavuştu ve aramıza yeniden döndü." dedi.

KRAMP GİRDİ GERİSİNİ HATIRLAMIYORUM

Yaklaşık bir ay önce bir Cumartesi günü eşi ve çocuğuyla birlikte Atakum ilçesinde Kızılay Kampı’na denize girmek için gittiklerini kaydeden Yılmaz, o gün denizin dalgalı olduğunu buna rağmen iyi yüzücü olduğu için deniz girdiğini vurguladı. Denizde yalnız olduğu bir yerde iki metre derinlikte yüzmeye başladığını ifade eden Yılmaz, bir süre yüzdükten sonra karaya çıkmak için geri dönüşe geçtiğini ve o an dair tek hatırladığının ayağına kramp girmesi ardından da panikleyerek suyun dibine batması olmuş. Denizin dalgalı olduğunu bu sebeple sahilde bulunanların denize girmeyerek yardım çağırdıklarını belirten Yılmaz, "Beni Kızılay kampı havuzunda görevli profesyonel yüzücü olan iki genç gelerek kurtarmış. Kurtarıldığım anda bilincim kapalıymış ve olay yerine gelen ambulansda ilk müdahale yapılmış. Sonrasında ise OMÜ Tıp Fakültesi acil servisine götürülmüşüm. Acil Servis sonrası 2 günü yoğun bakımda kaldım. Bu süre zarfında beni makineye bağlamışlar. Doktorlar eşime yapılacak tüm müdahaleleri yaptıklarını, hayati tehlikemin sürdüğünü söylemişler. Yoğun bakımda ikinci günün sonunda kendime geldim ve 5 gün daha kaldıktan sonra hastaneden taburcu oldum." dedi.

"TÜM YÖNETİCİLERİME TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Yeniden hayata döndüğünü ve ikinci hayatını yaşamaya arkadaşlarının duasıyla başladığını söyleyen Yılmaz, aynı gün kendisinden hariç dört kişinin daha boğulmasının ve sonrasında yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatlarını kaybetmesinin kendisini çok üzdüğünü söyledi. Kendisinin de solunum yetmezliğinden dolayı bir süre makine bağlı yaşadığını sözlerine ekleyen Seyfettin Yılmaz, "Gerek hastanede gerekse evde yattığım sürede yanıma kadar gelip benimle sanki kendi öz kardeşleri gibi yakından ilgilenen maddi ve manevi desteklerini eksik etmeyen Uzm. Dr. Hasan Rıza Aydın ile Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Uz. Dr. Dursun M. Mehel’e buradan teşekkür etmek istiyorum. İyi ki böyle bir kurumda çalıyorum, iyi ki böyle yöneticilere sahibim çünkü insan sevildiğini böyle durumlarda daha iyi anlıyor. Tabi bu durum moral bakımından iyileşme süresini kısaltıyor, yani sağlımı biraz da onlara borçluyum." şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası