Ege Postası
Geri

Bornova Saraykent’te mutlu son

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, seçim öncesi verdiği sözü tuttu. Saraykentliler 20 yıl sonra tapularına kavuştu. 1993 yılında aldıkları ruhsatları, çeşitli sorunlar nedeniyle hükümsüz duruma düşen 294 Saraykent Konut Yapı Kooperatifi sakini yenilenen ruhsatlarını düzenlenen törenle aldı
Bornova Saraykent’te mutlu son
Haberler / Yerel Yönetimler
19 Haziran 2013 Çarşamba 09:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Bornova’nın Evka 3 Mahallesi’deki Saraykent Yapı Kooperatifi’nin tapu sorunu çözüldü. İmar ve yeni deprem kanunu yönetmeliklerine göre plan tadilatları ve dayanıklılık testleri yapılan binaların ruhsatları, yenilenerek kooperatif sakinlerine verildi. 294 konut sahibi, Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, CHP Bornova İlçe Başkanı Enver Dündar, Bornova Belediyesi Meclis Üyeleri ve bürokratları ile Saraykent Yapı Kooperatifi Başkanı Eşref Kaçan ve kooperatifin eski yöneticilerinin katıldığı törende tapularına kavuştu.



Kooperatifçiliğin önemli bir örgütlenme biçimi olduğuna dikkat çeken Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, göreve geldiği 2009 yılında Saraykent’teki sorunu çözme sözü verdiğini hatırlattı. Sorunlar yaşanmasının bu örgütlenmenin yanlış olduğu anlamına gelemeyeceğini ifade eden Sındır, ‘‘Sosyal demokrat belediyeler her zaman birlikte üretmeye gayret etmiştir ve edecektir. Ne şimdi, nede geçmişte bu kooperatiflerin başarısızlığını isteyen yönetici olduğuna kesinlikle inanmıyorum’’ dedi.

Yasalar ve yönetmeliklerin değişmesi nedeniyle bir takım iş ve işlemler sırasında kasıtlı olmayan sıkıntılar yaşandığını ifade eden Başkan Sındır, ‘‘Belediye olarak, ‘Sorunlar çözülemiyor’ deyip bir kenara bırakamazdık. Seçim sürecindeki çalışmalarımız sırasında da iğnenin geçebileceği bir ışık bile görsek, oradan girerek bu sorun çözeceğimizi söylemiştik. İşte şimdi bu noktadayız ve bu yolu hep birlikte bulduk. Ne mutlu bana ki; 20 yıldır çözülemeyen bu sorun çözüldü. Artık Saraykent’e huzur içerisinde gelebileceğim. Burada yaşayan insanlar artık ‘Ne olacak'’değil, ‘Bundan sonra daha güzel neler yapabiliriz'’ sorularını soracak. İzyuva ve Çamdibi’ndeki tapu sorunlarını daha önce çözmüştük. Sırada Kent 2 var’’ diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası