Ege Postası
Geri

Bornova'da kadınların dönemi

Bornova Belediyesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü özel etkinliklerle kutladı. Çamdibi Kadın Danışma Merkezi’nden yararlanan kadınların sahnelediği tiyatro oyunu ve resim sergisi beğeni topladı. Etkinliklere eşi Hikmet Hanım ile birlikte katılan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Bornova’da kadınların dönemi olacağını vurguladı
Bornova'da kadınların dönemi
Haberler / Yerel Yönetimler
9 Mart 2015 Pazartesi 13:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bornova Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’nden hizmet alan kadınlar Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Yılmaz Erdoğan’ın yazdığı ‘Kadınlık Bizde Kalsın’ isimli oyunu sahneledi. Yönetmenliğini Kadın Danışma Merkezi Sorumlusu Gülizar Taşkın’ın yaptığı oyunda rol alan 11 kadının performansı büyük beğeni topladı. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın da eşi ve çocuklarıyla birlikte izlediği oyunun ardından, kadınların serbest çalışmalarından oluşan 40 eserin bulunduğu resim sergisinin açılışı yapıldı.
 
Çamdibi Nedret Güvenç Sahnesi'ndeki oyunun ardından rol alan kadınları tebrik edip Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlayan Başkan Atila, “Bornova’da kadınlarımıza ve çocuklarımıza her zaman pozitif ayrımcılık yapacağız. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüzü bu amaçla kurduk. Önümüzdeki günlerde bir kadın kooperatifini oluşturup kadınlarımızın ekonomik hayata katılmasını teşvik edeceğiz. Bu çalışmalarla Bornova’da kadınların dönemi olacak” dedi. ‘Kadınlık Bizde Kalsın’ isimli oyundan erkeklerin de kadınların da dersler çıkarması gerektiğini söyleyen Başkan Atila, emeği geçenlere teşekkür etti.

Kadınlara karanfil dağıttı
 
Öte yandan, Başkan Olgun Atila, Eşi Hikmet Hanım ile birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi'nce düzenlenen İzmir 6. Kadın Festivali kapsamında açılan fuarda da bu özel günlerini kutladığı kadınlara karanfil dağıttı. Stantları tek tek gezip, hem katılımcılar hem de ziyaretçilerle sohbet eden Başkan Atila, emekçi kadınlara ürünlerinden alarak destek oldu. Başkan Olgun Atila, kadınların el emeği ürünlerini sergilediği Bornova Belediyesi ve Bornova Kent Konseyi stantlarında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Eşi Türkegül Kocaoğlu'nu da ağırladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası