Ege Postası
Geri

Bornova’da engeller hep birlikte kaldırılıyor

Bornova Belediyesi’nin ilk kez düzenlediği “Engelsiz Bornova Şenliği” renkli görüntülere sahne oldu. Ege Üniversitesi, Ulusal Down Sendorumu Derneği ile Ege Artı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi işbirliğiyle düzenlenen Şenlik’te Down Sendromlu çocuklar ne kadar özel olduklarını gösterdi. Onların heyecanına Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da ortak oldu Engelli değil ne kadar özel olduklarını gösterdiler
Bornova’da engeller hep birlikte kaldırılıyor
Haberler / Yerel Yönetimler
12 Mayıs 2015 Salı 09:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
10-16 Mayıs Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Engelsiz Bornova Şenliği” Büyük Park içerisindeki Ayfer Feray Açık Hava Tiyarosu’nda gerçekleştirildi. Down sendromlu çocuklar; Bornova Belediyesi, Ege Üniversitesi, Ulusal Down Sendorumu Derneği ile Ege Artı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi işbirliğiyle yapılan Şenlik’te ne kadar özel oldukları ve engel tanımadıklarını bir kez daha  gösterdi. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da sahnede ortaya koydukları performansları büyük alkış alan çocukların heyecanına ortak oldu.

Başkan Atila: Engelleri birlikte kaldıracağız

Asıl engellerin kalplerde olduğunu söyleyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Başta kentimiz için bir hazine olan Ege Üniversitesi olmak üzere bu etkinlikte bizimle birlikte olan derneklerimize teşekkür ediyorum. Bu bir başlangıç. Engelsiz bir Bornova’yı hep birlikte yaratacağız. Bütün Engelleri birlikte kaldıracağız” dedi.

Üniversitelerini herkes için erişilebilir bir kampüs haline getirmeyi amaçladıklarını söyleyen Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Yeşim Kirazlı  , “Bir insanın engelli olması, onun diğer insanlar gibi yaşaması, çalışması ve başarılı olmasına engel değildir” dedi. 

İçlerinde üniversite mezunları da var

Ege Artı Derneği Başkanı Yurdanur Özgür, her sağlıklı insanın bir engelli adayı olduğunun unutulmaması gerektiğini ifade ederek, engelli vatandaşların toplumun her kesiminde hayatın içinde olması gerektiğini söyledi. Ulusal Down Sendromu Derneği Kurucusu ve Başkanı Şevket Cihan, Dernek olarak yaptığı çalışmaları anlattı. Kendi çocuklarının da Down Sendromlu olduğunu söyleyen Cihan, “Anne ve babalar sakın korkmasın. Çünkü bu çocuklar da herkes gibi konuşuyor, okuyor, yazıyor , koşuyor, eğleniyor. İçlerinde üniversiteyi bitirenler bile var” dedi. Engelsiz Ege Başkanı Hatice Şahin, engelli çocukların hayatın içerisinde yer almasında ailelere büyük görev düştüğünü belirterek, “Anne ve baba çok güçlü olmalı” ifadesini kullandı.

İzleyenleri büyülediler

Açılış konuşmalarının ardından Ege Üniversitesi Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Ege Üniversitesi Engelli Çocuklar Rehabilitasyon ve Eğitim Parkı Araştırma ve Uygulama Merkezi, Ege Üniversitesi Engelsiz Ege Birimi, Ege Artı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ve Ulusal Down Sendorumu Derneği’nde eğitim alan öğrenciler dans gösterilerini sundu. Latin danslarından çifte telliye pek çok dansı başarıyla oynayan Down Sendromlu çocuklar ayakta alkışladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası