Ege Postası
Geri

Bornova’da yeni dönem Kent Konseyi çalışmaları başladı

Bornova’da yeni dönem Kent Konseyi’nin oluşturulması için ilk adım atıldı. Bornova Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıda, Kent Konseyi’nde temsil edilecek 20 muhtar belirlendi
Bornova’da yeni dönem Kent Konseyi çalışmaları başladı
Haberler / Yerel Yönetimler
29 Haziran 2014 Pazar 09:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Yerel seçimlerin ardından Bornova Kent Konseyi’nin yeniden oluşturulması için çalışmalar başlatıldı. İlk olarak Kent Konseyi’nde temsil edilecek 20 muhtar belirlendi. Bornova Belediye Başkan Vekili Bülent Çetinkaya’nın katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, Işıklar Mahallesi Muhtarı Necati Karabulut’un, muhtarların temsilcisi olarak yürütme kurulu üyeliğine aday olması da kararlaştırıldı. Öte yandan yasaya göre kent konseyi bileşenlerinin arasında yeralması gereken kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, sendika, noter, baro dernek, vakıf ve siyasi parti temsilcilerine 4 Temmuz 2014 Cuma günü saat 17.00’de yapılacak Kent Konseyi olağan genel kuruluna katılmaları için çağrı yapıldı. Bornova Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılacak genel kurulda yürütme kurulu üyeleri ve Kent Konseyi Başkanı seçilecek.
 
Kentin kültürel ve tarihi mirasına sahip çıkarak, kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım ve yerinden yönetim ilkelerinin hayata geçirileceği Kent Konseyi, aldığı kararlarla yönetime ortak olacak.
 
Bornova Belediye Başkan Vekili Bülent Çetinkaya, “5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 70’inci maddesi gereğince Kent Konseyi’nin oluşturulduğunu belirterek, “Kent Konseyi’nde katılımcılığı ve ortak akla dayanan uzlaşmayı esas alacağız. Tarafsız bir yaklaşımla sonuç odaklı çalışma kültürünü benimseyerek birçok güzel işe imza atacağımıza inancımız tam” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası