Ege Postası
Geri

Bozyaka pazaryeri kendi elektriğini üretecek

Yenilenebilir enerji ve çevre kirliliği konularında farkındalık yaratmayı hedefleyen ve geçtiğimiz yıllarda “Çevre Dostu Parklar” ile “Yeşil Bina” projeleriyle örnek olan Karabağlar Belediyesi, bir ilke daha imza atıyor. Geçtiğimiz yıl tamamlanarak hizmete açılan Bozyaka Pazaryeri ve Kültür Merkezi Kompleksi’nde, güneş enerjisiyle elektrik üretimini sağlayacak proje ile yıllık 230 bin lira tasarruf sağlanacak.
Bozyaka pazaryeri kendi elektriğini üretecek
Haberler / Yerel Yönetimler
27 Mayıs 2013 Pazartesi 11:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Karabağlar Belediyesi’nin AB Proje ve AR-GE Birimi tarafından hazırlanarak İZKA’ya (İzmir Kalkınma Ajası) sunduğu, “Bozyaka Pazaryeri Yenilenebilir Enerji Projesi” kabul edildi, proje için 1 milyon lira hibe desteği sağlandı. Karabağlar Belediyesi, Bozyaka Pazaryeri’nin çatısına kurulacak güneş panelleriyle elektrik ihtiyacının, önemli bir bölümünü kendisi karşılayacak. Yenilenebilir Enerji Kaynakları ile Lisanssız Elektrik Üretimine yönelik yapılacak yatırımla, 320 kw’lık güneş enerjisi sistemi kurulacak, ayda 72 bin kw’lık elektrik enerjisi üretilecek. Bozyaka Pazaryeri Kültür ve Spor Kompleksi’nin elektrik ihtiyacı güneş enerjisi sisteminden karşılanacak ve yıllık 230 bin TL tasarruf sağlanacak. Karabağlar Belediyesi yapımı bir yıl sürecek proje süresince Ege Üniversitesi Güneş Enerjisi Enstitüsü’yle işbirliği içerisinde çalışacak.

ÇEVRE DOSTU BELEDİYE
Çevreye dostu sistemlerle enerji üreterek, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını tercih ettiklerini belirten Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, “Daha önce de “Çevre Dostu Parklar” ve “Yeşil Bina” gibi çevre dostu projelerimizle ilçemizde yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımında önemli adımlar attık. 4 parkımız, güneş enerjisi ile aydınlatılıyor. Son olarak İZKA tarafından kabul gören ve hibe desteğiyle yapımını gerçekleştireceğimiz proje ile çevre kirliliğinin azaltılmasına katkı sağlayacağız ve yıllık 230 bin lira tasarruf elde edeceğiz. Bu projeyi çocuklarımıza yaşanılabilir bir dünya bırakmak için çok önemsiyorum. Temiz, sağlıklı bir dünyada yaşamak ve yaşatmak için Karabağlar’da yenilenebilir enerjinin kullanımını, yeni projelerimizle daha da arttırmayı hedefliyoruz” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası