Ege Postası
Geri

Kocaoğlu üreticilere “birleşin” çağrısı yaptı

Ödemiş’in köylerini ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Demirdere Köyü Erik ve Kiraz Şenliği’ne katıldı. Muhtar Muammer Kırıcı, “Orada bir köy var uzakta, o köy bizim köyümüzdür dediniz ve geldiniz; minnettarız” dedi.
Kocaoğlu üreticilere “birleşin” çağrısı yaptı
Haberler / Yerel Yönetimler
27 Mayıs 2013 Pazartesi 09:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Yasayla yeni bağlanacak olan ilçelere hizmet götürmek amacıyla şimdiden çalışmalara başlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bu kez Ödemiş’in köylerini ziyaret etti. ‘Demirdere Köyü Erik ve Kiraz Şenliği’ne de katılan Başkan Kocoğlu, her ilçeye ayrım yapmadan hizmet götüreceklerinin sözünü verdi. Şenlikte, Demirdere Köyü Muhtarı Muammer Kırıcı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na hitaben “Orada bir köy var uzakta, o köy bizim köyümüzdür dediniz ve geldiniz; size minnettarız” sözleri güne damga vurdu. Muhtar ayrıca, Başkan Kocaoğlu’ndan diğer ilçelerdeki ürünlere destek olduğu gibi, kendi yörelerindeki ürünlere de sahip çıkmasını istedi.

Ödemiş’in Çamlıca, Küre, Hamamköy, Çaylı, Güney, Küçükören, Bozcayaka köylerini ziyaret eden ve köylülerle sohbet eden Başkan Kocaoğlu, ‘Demirdere Köyü’nde düzenlenen Erik ve Kiraz Şenliği’nde vatandaşların büyük ilgisiyle karşılaştı. Şenlikte Ödemişlilerle bir araya gelme fırsatı bulan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yaptığı konuşmada, kendisi de çiftçilik yaptığı için ülkenin kalkınmasında tarımın ne kadar önemli olduğunu iyi bildiğini vurguladı. Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra kırsalı kalkındırmak için yaptıkları çalışmaları anlatan Başkan Kocaoğlu, en önemli hizmetlerinden birinin ova yollarını asfaltlamak olduğunu belirterek, “Ürünün bozuk yollardan geçerken ne kadar zarar gördüğünü, mahsülün tozdan ne kadar etkilendiğini iyi bilen bir kardeşinizim. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiçbir belediye başkanı, milletvekili, bakan, başbakan gelip de arazi yollarını asfaltlayayım, köylünün, çiftçinin ürünü zarar görmez, değerlenir demedi. Bunu İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı 21 ilçe, 37 belde ve 164 köyde biz başardık” dedi. Ova yollarının yaklaşık yüzde 95’ini asfaltladıklarını kaydeden Başkan Kocaoğlu, bundan sonra da yeni bağlanan ilçelerde acil olan ihtiyaçlardan başlayarak çalışacaklarını ifade etti. Başkan, köy tüzel kişiliklerinin kapanması konusunda da, “Bu idari bir karardır. Püf noktası ise köy tüzel kişiliği arazilerinin, tarih boyunca onu kullanan insana ait olması gerektiğidir” diye konuştu.

En güzel eriğe ödül

Anlaşmalı üretim modelinin önemine de değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Ektiğiniz arazilerin yüzde 25’i kardeşler arasında sınırda kayboluyor. Araziyi büyütmek mümkün olmadığına göre, ürününüzü satarken pazarda güçlü olmak ve pazara birlikte gitmek gerekir. Hem üretimde zayıf, hem pazarda zayıf olursak bu işi yürütemeyiz. Hem kaliteli ürün üretip, hem de havza, bölge olarak birleşip pazarlamada yol almamız lazım” diye konuştu. Ödemiş’in hal binası ve otogar yapımına destek verdiklerini hatırlatan Başkan Kocaoğlu, “Yeni kurulacak et entegre tesisine de destek vermek için söz veriyorum. Yapmayı planladığınız havuzu da zaman içinde programa alır, yaparız” dedi.

Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği, anlayış ve gönül birliği içinde hizmet yapacaklarına inandığını söyledi. Keskin, klasik belediyecilik hizmetlerinin yanısıra, yörenin ürünlerine sahip çıkmak, ekonomik kalkınma, tanıtım ve pazarlamaya destek vermek için şenlik düzenlediklerini belirtti.

Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek ise Büyükşehir Belediyesi’nin toptancı hali ve otogar projelerindeki katkılarından dolayı teşekkür etti.

Başkan Kocaoğlu, konuşmaların sonunda ‘En güzel Erik ve Kiraz Bahçesi Yarışması’nda birincilik ödülü alan Şakir Alabaş isimli vatandaşa ödülünü verdi.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası