Ege Postası
Geri

Solak: Çiğli'nmin şifresini çözdük!

Belediye Başkanı Av. Metin Solak katıldığı bir TV programında çarpıcı mesajlar verdi. Başkan Solak, seçim hedeflerinin oy oranlarını yüzde 60’lara çıkartmak olduğunu belirterek, AK Parti’ye seslendi ve “100 yıl daha geçse AK Parti, Çiğli’yi alamaz” dedi. Solak, “Çiğli’de şifreleri çözmek istiyorsanız, etrafınıza dikkat ederseniz ve insanları dinlerseniz, insanları önem verirseniz başarılı olursunuz. Biz bu anlamda Çiğli’nin hemen hemen bütün şifrelerini çözdük” ifadelerini kullandı.
Solak: Çiğli'nmin şifresini çözdük!
Haberler / Yerel Yönetimler
25 Mayıs 2013 Cumartesi 16:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK-HABER SERVİSİ Katıldığı bir televizyon programında gündemli ilgili soruları yanıtlayan Çiğli Belediye Başkanı Av. Metin Solak, çarpıcı mesajların altına imza attı. Kent ve ilçe siyaseti hakkında kritik değerlendirmelerde bulunan Başkan Solak, seçim hedeflerinin oy oranlarını yüzde 60’lara çıkartmak olduğunu belirterek, AK Parti’ye seslendi ve “100 yıl daha geçse AK Parti, Çiğli’yi alamaz” dedi. Kendisine yönelik eleştirileri de yanıtlayan Solak, hem parti içinde, hem de rakip partilerdeki adaylar ile mücadele etmek zorunda kaldıklarını vurguladı.

“Kimseyi ötekileştirmeye gerek yok”
Diyarbakır gezisinin İzmir kamuoyu kadar Diyarbakır kamuoyunda da geniş yer bulduğunu belirten Başkan Solak, “Gitmediğiniz yer sizin değildir. Farklı şeyler düşünülmemeli. Kimseyi ötekileştirmeye gerek yok. Bu çözüm süreci ile ilgili hiç kimse bir şey bilmiyor. Bu da belirsizliğin bir ifadesi. Cumhuriyet Halk Partisi’nin de bu süreçle ilgili çok ciddi kaygıları var. Partimizin kaygısı ülke bütünlüğü ile ilgili kaygılardır. Ana muhalefet partisi olarak da bu endişelerimizi dile getirmek biz en doğal hakkımızdır. Biz barışa değil, belirsizliğe karşıyız. Ben ve bu konuda görüş belirten herkes, bu gezinin partimize çok olumlu katkıları olduğunu ve olumlu yansıdığını ve güzel sonuçlar doğuracağını düşünüyoruz. Bu konuda genel başkanımızın izleyeceği siyaseti takip ediyoruz, her zaman kendisinin yanında ve arkasındayız. Bekleyip görmek yerine, düşündüklerimizi her evden, her kapıdan içeri ulaştırmaya çalışacağız” şeklinde açıklamada bulundu. Ziyaretin Çiğli çerçevesinde değerlendirmesini de yapan Solak, İzmir’in sorgulayıcı demokratik bir yapıda olduğunu hatırlattı ve, “Doğru yapılan şeylerin karşılığında ödül aldığınız gibi yanlışlar da gözlerden kaçmaz. İzmir ve Çiğli halkının kafasında bu belirsizlikler yüzünden bir tedirginlik var. CHP olarak bunu ve yanlış algıları ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Çiğli’nin şifrelerini çözdük
CHP’nin Çiğli için taşıdığı öneme de değinerek ilçe siyaseti hakkında değerlendirmelerde bulunan Başkan Metin Solak, “Çiğli İzmir’in gelişmekte olan önemli merkez ilçelerinden birisi ve önemli bir cazibe merkezi. Çiğli İzmir’de ihmal edilmiş bir kent. Çiğli, bugüne kadar nedense Hep İzmir’in ve Karşıyaka’nın arka bahçesi olarak görüldü. Birçok anlamda geri kalmış bir ilçeydik. Ancak son 3-4 yıl içerisinde büyük bir atılım gösterdi ve ilçemiz gelişti. Biz bunu sağlayan ekibin başı olmaktan ötürü çok memnunum. Çiğli’deki insanlar ilçenin geleceği hakkında endişe duymuyorlar. Çünkü onları iyi anlayan, kendilerini dinleyen ve sorunlarını çözmeye çalışan ve ilçeyi de geliştirmeye çalışan bir yönetim anlayışına sahibiz. Çiğli’de şifreleri çözmek istiyorsanız, etrafınıza dikkat ederseniz ve insanları dinlerseniz, insanları önem verirseniz başarılı olursunuz. Biz bu anlamda Çiğli’nin hemen hemen bütün şifrelerini çözdük. CHP açısından Çiğli çok önemli bir merkez” dedi.

“AK Parti 100 yıl daha geçse Çiğli’yi alamaz”
Geçtiğimiz yıllarda parti içinde yaşanan sıkıntılar sonrası kendisine verilen partiden uzaklaştırma kararına da değinen Başkan Metin Solak, “Her şeye rağmen CHP’den ayrılmak istemediğimi belirtmiş ve kalede gedik açılmasın demiştim. Şu bir gerçek ki, büyük bir gemi ile yola çıkıyorsanız, o gemide bir delik açılırsa, o gedik geminin batmasına neden olur. Siz ne kadar iyi niyetli olursanız olun. Kaleleri fethetmek için önce o kalede gedikler açılır, ve ondan sonra gerisi çorap söküğü gibi gelir. Dışarıda o kadar kuşatmacı kaleyi açamıyor ama, içeri giren 15-20 kişi o kapıları açmayı başarıyor. Tarihi okuyanlar bilir, tıpkı Truva’daki gibi. Biz CHP adına Çiğli’de, İzmir’de asla gedik açtırmadık, açtırmayacağız da. Biz dört yıllık zaman diliminde yaptığımız çalışmalarla Çiğli’de CHP’nin oyunu ciddi anlamda katladık. CHP yüz yıl daha Çiğli’de iktidarda kalır. Başkan Metin Solak olur, ya da olmaz. Bunu şahsen değil, akıllı bir siyasetçi ve gönülden CHP’li olan biri olarak söylüyorum. 100 yıl daha geçse, AK Parti Çiğli’yi alamaz. Biz devamlı çalışmalar yapıyoruz, günün her dakikasında Çiğli’nin sokaklarında, halkın yanındayız. Çiğli’de dünya kadar yatırım yaptık. Diğer yandan belediye hizmetlerinde memnun,yet yüzde 65’lere varıyor. Başkandan memnuniyet de aynı oranlarda arttı. CHP Çiğli’de 100 yıl daha iktidarda kalır” dedi.

“Dönüşümde üstüne para bile veriyoruz”
İlçe çapında yerine getirilen yerel hizmetler konusunda bilgiler veren Metin Solak, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında açıklamalarda bulundu. Solak, “Kentsel dönüşümde kötü uygulamalar da var. TOKİ’nin yarattığı mağduriyetleri basında çarşaf çarşaf gördük. Vatandaşı mağdur edenler de söz konusu. Biz bu tür sorunları meydana çıkartmayan projeler üretiyoruz. Metrekare bedellerine bakınca halktan dört katına kadar bedel isteniyor. Biz vatandaşlardan kentsel dönüşümde para almadığımız gibi, üstüne para veriyoruz. Sosyal belediyeciliğin gereğini yapıyoruz. Biz rant yaratmıyor, rantı vatandaşlarla paylaşıyoruz. Biz bu anlamda yerinde küçük dokunuşlarla, kentin lehine olan çalışmaların altına imza atmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Hedef yüzde 60’ın üstüne çıkmak

Yaptıkları özeleştiriler sayesinde kendilerine gelen desteğinde doğru orantılı şekilde arttığını vurgulayan Başkan Solak, seçim anketlerini değerlendirerek, “Çiğli Belediyesi, yapılan kamuoyu araştırmalarında da büyük aşama kaydetti. Bu vatandaşımızın bize olan ifadesidir. Çiğli halkının büyük kısmı “Biz başkanımıza ve belediyemize güveniyoruz” diyor. Biz rahatça sokaklara çıkıp dolaşabiliyoruz. Yeri geliyor gecenin bir vakti 300 kişi ile mahalle toplantısı yapıyoruz. Biz bunları yaptık, bu projeleri hayata geçirdik diyebiliyoruz. Bu belediyemizin özgüvenidir. Biz Çiğli’deki kamuoyu araştırmalarından ve anketlerden memnunuz. Ama yine de yeterli değil. Biz daha fazlasını istiyoruz. Biz bir oy fazlasının peşindeyiz” dedi.

“Eleştirinin sınırı yok”

Solak, AK Parti cephesinden gelen eleştirilere cevap vererek, “Eleştiri elbette olmalı. Ama bu eleştiriler bazen dozunu aşarak hakaret ve iftira noktasına varabiliyor. İftiraya karşı yapabilecek en fazla şey inancınıza sığınmaktır. Eleştirinin sınır yok. Hizmetler çerçevesinde, mükemmele erişmek imkansız. Ama eldeki imkanlara da bakmak lazım. Çiğli kendi imkanları ile gelişen bir ilçe. Bizi eleştiren insanların da şunu bilmesi gerekiyor, neydi, neredeydi ve nereye geldik, nereye gitmeyi hedefliyoruz'"

“Hem içerde, hem de dışarıdaki rakiplerle uğraşıyoruz”
“Metin Solak’ın hedefi yüzde 60’ın üzerine çıkmak” diyen Başkan Solak, yüzde 40’lık oy oranlarından bu noktaya geldiklerini altını çizerek şöyle devam etti, “Yüzde 30’larda oy alan AK Parti’yi de en az rakam olan yüzde 20’lere çekmek hedefliyoruz. Anketlere bakacak olursak da, biraz daha çalışarak bunu başaracağımız görüyoruz. Diğer yandan, hem dışarıda aday olacak isimlerle, hem de kendi partimiz bünyesinde aday olacak isimlerle uğraşıyoruz. Herkes aday olabilir, gayet doğal. Ancak şöyle bir nokta var ki, aday olan isimler diğer partinin rakipleri ile uğraşacağına önce kendi partisinin adayı ile uğraşıyor. Örnek olarak CHP’de 30 aday varsa, hepsi de önce kendi partisinin belediye başkanı ile uğraşıyor. Patinin zarar görüp görmeyeceğini düşünmeden önce kendi partisinin belediye başkanının ayağını kaydırmaya uğraşıyorlar. AK Parti’nin CHP’ye veremediği zararı bize kendi partili arkadaşlarımız veriyor. Biz hem dışarıda, hem de içerideki rakiplerimizle uğraşıyoruz. Ama bunu örgütümüzün de görmesi gerekiyor.”

“Hizmet ederken parti gözetmem”
“Belediye başkanlığı parti üstü bir hizmettir ve bu unutulmamalıdır” diyerek sözlerini sürdüren Başkan Solak, “Biz başkan olduğumuzda yakamızdaki parti rozetini çıkartarak bu göreve başladık. Biz artık ilçeye hizmet eden isimleriz. Ben tüm Çiğli’nin başkanıyım. Hizmet ederken parti gözetmem. Vatandaşımız hangi siyasi görüşten olursa olsun, ben ona hizmet etmekle görevliyim. İşini iyi yapan bir belediye başkanı da bunları uygulayan isimdir. Metin Solak bu oyları cebine koyup götürmüyor ki. Metin Solak partili gözetmeden tüm halka hizmet ediyor” diyerek sözlerine son verdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası