Ege Postası
Geri

Bu bayram onlara da bayram olsun

Bayramların en buruk kutlandığı yerlerin başında geliyor huzurevleri. Huzurevi sakinleri bu bayramda, gecelerini gündüzlerine katıp her türlü fedakarlığı yaparak büyüttükleri evlatlarının, torunlarının yolunu gözleyecek. Çeşitli sebeplerle...
Bu bayram onlara da bayram olsun
Haberler / Güncel
8 Ağustos 2013 Perşembe 16:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bayramların en buruk kutlandığı yerlerin başında geliyor huzurevleri. Huzurevi sakinleri bu bayramda, gecelerini gündüzlerine katıp her türlü fedakarlığı yaparak büyüttükleri evlatlarının, torunlarının yolunu gözleyecek. Çeşitli sebeplerle evladına hasret olanlar ise her ne kadar yabancı da olsa her bayram olduğu gibi huzurevi kapısını çalacak vefalı ziyaretçilerle evlat, torun hasreti giderecek. Ömürlerine acı tatlı nice anı sığdıran, vefayı da vefasızlığı da gören huzurevi sakinleri, buruk sözlerle, "Bizi unutmayın." diye sesleniyor.

Bayram öncesi ziyaret ettiğimiz İzmir Büyükşehir Belediyesi Gürçeşme Zübeyde Hanım Huzurevi sakinleri, bayramdan beklentilerini anlattı. Huzurevinde 13 yıldır kalan 91 yaşındaki Gülsüm Özsoy, biri Almanya'da diğeri Tekirdağ'da olan çocukları için, "Bayramda çıkıp gelseler dünyalar benim olur. İntizar etmem ama içim buruk." diyor. Kocasını ve oğlunun birini kaybeden, altı torun sahibi Özsoy, kendisini görmeye gelen torunlarının ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ediyor. 86 yaşında olan ve sekiz yıldır huzurevinde kalan bir çocuk annesi Devlet Moralı ise evladından, gelininden dert yanıyor. Mal yüzünden huzurevinde olduğunu anlatan Moralı, "Attım buraya canımı, rahatım yerinde çok şükür. Bayramlarda üniversiteli çocuklar gelip beni hoşnut ediyor. Çocuğumun yapmadığını, yabancılar yapıyor. Bayram, güler yüzlü insanların ziyaretiyle bizim için anlam kazanıyor." diyor.

İki çocuk annesi 68 yaşındaki Hayriye Damar da "Arayanım, soranım yok. 28 senede 28 gün durmadım gelinin evinde. Çocuklarımı, torunlarımı çok özledim ama gitmeyeceğim." sözleriyle duygularını ifade ediyor. Üç evladı olduğunu söyleyerek söze başlayan, ardından da "Kimsem yok." diyen 73 yaşındaki Hasan Yılmaz, "Gelen yok, giden yok." diyerek bayramın kendileri için hüzünlü geçtiğini anlatıyor. 76 yaşındaki Nermin Ertörer, iki çocuğu olduğunu ancak arayıp sormadıklarını belirterek, "Yabancılar geliyor ziyaretimize, biz onlara artık evladımız diyoruz." diye konuşuyor.

Gürçeşme Zübeyde Hanım Huzurevi'nde, az da olsa evli çiftler de kalıyor. Onlardan biri de Sadık Mutlu (84) ile Saliha Mutlu (80) çifti. Soy isimleri gibi çok mutlu olduklarını söylüyorlar. Huzurevinde bayramların çok güzel geçtiğini anlatan Sadık Mutlu, "Tıpkı çocukluğumuzun bayramları gibi." diyerek başlıyor söze. Huzurevini kendi istekleriyle tercih ettiklerini ve yıllardır kaldıklarını anlatan Mutlu, "Evlatlarımız, 'Bir anasına, babasına bakamadılar' dedirtmeyin diyerek bizi göndermek istemediler, hatta kızdılar. Evlatlarımız her hafta bizi görmeye gelir. Biz de torunlarımızı görmek için gidip iki üç saat kalır döneriz." şeklinde konuşuyor. Huzurevinde kalıp, geleni gideni olmayanlara dostluk ettiklerini belirten Mutlu çifti, "Burada akraba gibiyiz." sözleriyle, huzurevinde arkadaşlık ilişkilerinin çok güzel olduğunu anlatıyor.

BAYRAM REKLAMLARI ZİYARETÇİ SAYISINI KATLIYOR

Gürçeşme Zübeyde Hanım Huzurevi'nin her dönem ziyaretçisi oluyor. Özellikle öğrenciler, dernekler ve sivil toplum kuruluşları sık sık gidiyor. Huzurevi çalışanlarının verdiği bilgiye göre, bayramlarda yaşlı ziyaretleriyle ilgili reklamlar, ziyaretçi sayısını katlıyor. Gürçeşme Zübeyde Hanım Huzurevi Müdürü Dr. Eftal Erduran, 60 yaş üstü 275 yaşlının kaldığı huzurevinde doktor, hemşire, kuaför, terzi, spor salonu, fizyoterapist, gezi gibi hizmetler olduğunu anlatıyor. Toplumun yaşlılara karşı duyarlı olduğunu vurgulayan Müdür Erduran, "Bizler yaşlılarımıza, yarın biz de ihtiyarlayacağız düşüncesiyle hizmet ediyoruz." diye ifade etti.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası