Ege Postası
Geri

Bakan Yazıcı: 'Hoşgeldin ya şehri Ramazan' pankartına soruşturma açıldı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, AK Parti Eyüp İlçe Teşkilatı’ndaki bayramlaşma törenine katıldı. Burada, demokratikleşme çabalarına değinen Yazıcı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2006 yılında ‘Hoşgeldin ya şehri...
Bakan Yazıcı: 'Hoşgeldin ya şehri Ramazan' pankartına soruşturma açıldı
Haberler / Güncel
8 Ağustos 2013 Perşembe 15:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, AK Parti Eyüp İlçe Teşkilatı’ndaki bayramlaşma törenine katıldı. Burada, demokratikleşme çabalarına değinen Yazıcı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2006 yılında ‘Hoşgeldin ya şehri Ramazan’ yazısından dolayı soruşturma başlattığını, bu soruşturmanın da 2008 yılındaki kapatma davasında delil olarak kullanıldığını söyledi. Bakan Yazıcı, çözüm sürecinin de Türkiye’nin en büyük kazanımlarından biri olacağını belirtti.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı AK Parti Eyüp İlçe Teşkilatı’nın düzenlediği bayramlaşma programına katıldı. Burada teşkilat üyeleri ile bayramlaşan yazıcı kısa bir konuşma yaptı. Ramazanın ve bayramın önemine değinen Yazıcı, 2006 yılında AK Parti hakkında başlatılan bir soruşturmadan bahsetti. AK Parti Gençlik Kolları’nın kurduğu iftar çadırına ‘Hoş geldin ya şehri Ramazan’ yazılı pankart asıldığı için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturma başlattığını kaydeden Yazıcı, bu soruşturmanın da 2008 yılındaki kapatma davasında delil olarak kullanıldığını söyledi. Yazıcı, “Ülke bugün her alanda konuşuyor tartışıyorsa, isteği sözü jargonu kullanıyorsa Türkiye’nin demokratikleşme bakımından standardının yükseldiği anlamına gelir. İşte bunu millet sağladı.” dedi.

Çözüm sürecine de değinen Yazıcı, silah çekilme sürecinde olan terör örgütü PKK elemanlarıyla ilgili kendilerine “Dağdan indirip maaş bağlayacakmışsınız” şeklinde şikayetler geldiğini anlatan Yazıcı, “Birileri bu süreci provoke etmek için böyle uydurma söylentileri halkın arasına yaymaya çalışıyor. Bizim amacımız terörden arındırılmış bir Türkiye. Bu Türkiye’nin en büyük kazanımıdır.” İfadeleri kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası