Ege Postası
Geri

Bu yıl Süper Lig’deki çekişmeye teknik direktör dayanmadı

Türkiye Süper Ligi’nde 2012 – 2013 sezonu, büyük çekişme ve alınan ilginç sonuçlarla tamamlanırken, takımların teknik direktör değişikliklerinin gündeme sık sık damga vurduğu belirlendi.Alınan başarısız neticeler üzerine kulüplerin...
Bu yıl Süper Lig’deki çekişmeye teknik direktör dayanmadı
Haberler / Spor
23 Mayıs 2013 Perşembe 15:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türkiye Süper Ligi’nde 2012 – 2013 sezonu, büyük çekişme ve alınan ilginç sonuçlarla tamamlanırken, takımların teknik direktör değişikliklerinin gündeme sık sık damga vurduğu belirlendi.

Alınan başarısız neticeler üzerine kulüplerin sürekli dile getirdikleri ‘istikrar’ sözünü bir tarafa bırakıp, faturayı yine öncelikle teknik direktörlere kestikleri tespit edildi. Interpress’in yaptığı araştırmaya göre, biten sezonda Süper Lig’deki 10 takımın teknik direktör değişikliğine gittiği saptandı.

Süper Lig’de sezon başında 4 yabancı teknik direktör Carlos Carvalhal (İstanbul BBSK), Michael Skibbe (Kardemir D. Ç. Karabükspor), Hector Cuper (Orduspor) ve Shota Arveladze (Kayserispor) yer alırken, sadece iki yabancı antrenör Shota Arveladze (Kasımpaşa) ile Robert Prosinecki’nin (Kayserispor) sezonu tamamlayabildiği görüldü.

Sezonun başlamasıyla birlikte takımların daha 4. haftadan itibaren teknik direktör değişikliğine gittiği Süper Lig’de, Kasımpaşa’da Metin Diyadin – Shota Arveladze, Kayseri’da Shota Arveladze – Robert Prosinecki ile kan değişikliği yapmıştı. İlerleyen haftalarda, İstanbul BBSK Carlos Carvalhal – Bülent Korkmaz, Sanica Boru Elazığspor Bülent Uygun – Yılmaz Vural, Kardemir D. Ç. Karabükspor Michael Skibbe – Mesut Bakkal değişiklikleri gerçekleşmişti.

Araştırmada, Süper Lig’de ikinci yarının başlamasıyla birlikte adeta teknik direktör depreminin yaşandığını ortaya çıkardı. Öyle ki, Türkiye Süper Lig’inde sezona şampiyonluk ve zirve yarışında üst sıraları hedefleyerek başlayan Trabzonspor, Bursaspor ve Gaziantepspor’da peş peşe gelen teknik direktör istifaları sonrası Trabzonspor Şenol Güneş’in yerine Tolunay Kafkas ile anlaşırken, Bursaspor’da Ertuğrul Sağlam’ın yerini Hikmet Karaman ile doldurdu. Gaziantepspor’da ise Hikmet Karaman’dan boşalan koltuğa Bülent Uygun’u getirdi.

Sezonun son haftalarında ise Orduspor ve Kardemir D. Ç. Karabükspor’un teknik dörektör değişikliklerine gittikleri saptandı. Mersin İdmanyurdu 3 antrenör (Nurullah Sağlam – Giray Bulak ve Hakan Kutlu) değişikliğine rağmen yine de küme düşmekten kurtulamazken, Kardemir D. Ç. Karabükspor ise (Michael Skibbe – Mesut Bakkal ve Suat Sarıca) değişiklikleriyle Süper Lig’de kalmayı başardı.

2012 – 2013 SEZONU TEKNİK DİREKTÖR DEĞİŞİKLİKLERİ

Trabzonspor: Şenol Güneş / Tolunay Kafkas
Bursaspor: Ertuğrul Sağlam / Hikmet Karaman
Kayserispor: Shota Arveladze / Robert Prosinecki
Kasımpaşa: Metin Diyadin / Shota Arveladze
Sanica Boru Elazığspor: Bülent Uygun / Yılmaz Vural
Kardemir D. Ç. Karabükspor: Michael Skibbe / Mesut Bakkal / Suat Sarıca
Mersin İdmanyurdu: Nurullah Sağlam / Giray Bulak / Hakan Kutlu
İstanbul BBSK: Carlos Carvalhal / Bülent Korkmaz
Gaziantepspor: Hikmet Karaman / Bülent Uygun
Orduspor: Hector Cuper / Cevat Güler

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası